Genial motorisert saks, og en superlett gresssaks.

Bosch tok kontakt for en par måneder siden og lurte på om jeg ønsket å prøve ut noen av deres hageverktøy. Jeg takket ja og fant frem til to produkt, begge batteridrevne: Ciso hagesaks og Isio-sett gress og busktrimmer. Disse to ble også gitt som premie i konkurransen Frøken Lilla 2011. Vinnerposten har blitt oppdatert med et intervju, og det blir der avslørt at den søte Frøken Yndig har forelsket seg litt i en annen kandidat!

Denne anmeldelsen er altså basert på produkt jeg har fått, og det jeg formidler er min oppriktige mening om produktene. Dette gjelder forøvrig alt jeg skriver om. Jeg tar aldri betalt for å skrive om noe her på Moseplassen. Det hender jeg tar i mot anmeldereksemplar på produkt jeg har tro på, men da er det alltid frivillig for meg å skrive om produktet, det er helt opp til meg hva jeg skriver, og jeg mottar ingen kompensasjon.


Ciso batteridreven hagesaks. (lenke til Bosch)
Mange av dere har vel fått med dere at jeg har lite krefter. Det er veldig lite hagearbeide jeg orker å gjøre, og det å klippe busker har vært helt umulig de siste årene. Så når jeg oppdaget at Bosch har en motorisert kvistsaks så gjorde jeg store øyne, denne måtte jeg prøve!

Saksen har plass til grener med en tykkelse opp til 1,4 cm, men motoren som styrer saksen er ikke sterk nok til å klippe gjennom hva som helst. Her gikk det fint med alle grener jeg prøvde med unntak av noen av forsytiagrenene som tydeligvis var for harde.

Ciso veier 600gram, så vekten er ikke egentlig et problem. Men designeren burde ha tatt seg en runde til med designet av grepet, for saksen er tykk å holde rundt etter min smak og hånd (vanlig damehånd).

Sikkerhet: Saksen har en avtrekker og ikke en knapp, så det skal litt til at man bruker saksen uten å mene det. Det er i tillegg en sikringsknapp slik at du kan låse saksen før du legger den vekk.

Konklusjon:
Jeg liker denne saksen. Endelig har jeg fått ryddet opp i forsythiahulen min, det hadde jeg ikke orket uten dette hjelpemiddelet. Har du aldri tenkt over at det er krevende å bruke vanlig verktøy så greier du deg fint uten denne, men har du litt lite krefter i klypa, eller har du opplevd å ha så mye å klippe at du blir sliten i handa så kan saksen være noe for deg.

.

Isio-sett. Gresssaks og busktrimmer. (lenke til Bosch)
Isio er en kombinert gresssaks og busktrimmer. Det vil si at den har et sett blader som kan brukes for å kantklippe, og ett sett som kan brukes for busktrimming i liten skala.

Maskinen veier lite (550gram) og er god å holde i og enkel å handtere. Det er enkelt å bytte mellom de to bladene, og det gjøres helt uten verktøy. Maskinen opereres med en knapp som må holdes nede hele tiden, og for å få startet den må man i tillegg holde en annen knapp inne akkurat når man starter, dermed er man sikret mot uhell.

Gresssaks:
Isio fungerer helt ypperlig som gressaks og håndterer både langt og tykt gress. Faktisk så har ikke merket meg noe jeg synes skulle vært anderledes og dermed er det ikke så mye mer å si om den. Du kan kjøpe til en teleskopstang slik at den kan brukes uten å bøye seg.

Busksaks:
Jeg har ikke så mange busker som er egnet for frisering, men jeg brukte den for å stusse på forsytiaen, og den klippet fint og greit over de nye skuddene og bladene. Ettersom den er så lett i handa så vil jeg tro at den er helt ypperlig for fasongklipping. Den kan naturligvis også brukes for å frisere en hekk, men da skal du være bra tålmodig.

Konklusjon:
Jeg trengte virkelig en slik liten saks for å klippe rundt fuglebadet mm, og ble godt fornøyd. En fryd å bruke!

Håper noen av dere synes dette var nyttig. Og om du lurer på noe rundt et av disse produktene så er det bare å spørre i vei!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Dette innlegget trengte jeg! Mannen hadde bestilt en annen type hagesaks, men annullerte kjøpet pga rot.

  Jeg ønsket meg opprinnelig denne fra Bosch, så nå skal jeg bestille den:)Det er viktig at den er lett, det er helt sikkert.

 2. Jeg setter pris på at du anmelder kjekke hageredskap, Isio står på min ønskeliste.

  En fin helg ønskes deg!

 3. TrudeH, ja den veier jo litt mer enn en vanlig sekatør, men du kan jo sammenligne med en halv+ melkekartong og se hva du synes. Jeg synes som sagt ikke vekten var et problem, men jeg skulle ønske at grepet var bedre, for det store grepet krever litt mer av handa enn et smalere hadde gjort.

  Vigdis, det har jeg jammen ikke tenkt på, for en smart ide!

  Randine, fint å høre at du satt pris på en anmeldelse!

  Sissel, nå ble jeg glad for at du delte. Det er alltid kjekt å høre andres erfaringer med det jeg omtaler!

 4. […] Premier: Premiene fordeles til de tre som får flest stemmer i finalerunden, vinnere kontaktes pr epost. • Fra Bosch, en av hver. Batteridreven grensaks: Ciso. veiledende pris 699 Batteridrevet multikutter, for gress og busk: Isio sett. veiledende pris 699 Vinner kan velge hvilken av disse to han/hun ønsker, den som kommer på 2.plass vinner den andre. Les min erfaring verktøyene her […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her