Gråtrost-småttis i hagen :)

En av de fuglene jeg virkelig er bevisst på å legge til rette for er gråtrosten. Ikke fordi den er spesielt vakker, eller synger fint (for det gjør den virkelig ikke..). Nei, gråtrosten får spesialforpleining fordi den tjenestegjør som politi. Spesielt nå i hekkeperioden så holder trosten skjæra unna, og betalingen tar den i form av epler. Og her har den tatt med seg avkommet ned til restauranten, og samtidig introdusert den for fenomenet badeland.

Se også videoen jeg laget i fjor av gråtrostungene i og utenfor redet

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. En herlig liten videosnutt dette! Jeg koser meg med både bilder og kommentarer og informasjon her. Takk!

 2. Ånei, denne hadde vært morsom og sett! Men flash’n går så sakte hos meg, så jeg får komme tilbake en annen gang å se den! De har det godt i hagen din skjønner jeg, og bra er det! 🙂

 3. 🙂
  Det er morro å dele slikt veit dere. Men jeg synes det er vrient å greie å få det interessant. Ting jeg ser på i en halvtime er ikke så interessante på film, blir noe annet når jeg ligger og ser ut «live». Så utfordingen ligger i å klippe slik at det blir litt mer med det enn en fugl som står der og ser dom ut, hehe.

 4. Oj! Er det virkelig sant at gråtrosten holder de ufyselig frekke skjærene borte? Skulle ønkse de solgte gråtrost i dyrebutikken:)

  Vi skulle nemlig kose oss med årets første grillmiddag på søndag. Jeg slengte de marinerte kyllingfiletene på grillen men utsatte å legge kalkunpølsene på til litt senere slik at de ikke skulle bli svidd. Jeg la dem derfor på et fat ved siden av grillen tildekket av grytekluter

  Så løp jeg inn for å hente ut salaten… Det tok ca 1 minutt.

  Da jeg kom ut igjen så jeg bare gliset på 3 skjærer som flakset forbi med hver sin pølse i nebbet! Den fjerde hadde tatt grytekluten!

  For noen frekkaser!!!

 5. Herlig!
  Du har rett i at gråtrosten ikke synger særlig pent, den kan være direkte masende synes jeg,da er det noe annet med måltrost og svarttrost – de synger nydelig. Men har de samme virkning på skjærene mon tro? Jeg visste ikke at gråtrosten holdt skjærene unna, men nå tror jeg at jeg får forsøke å lokke til meg noen gråtrost. De er her av og til men ikke fast.

 6. Å så irriterende Blomsterstjernen! Masse sympati!

  Og Blomsterstjernen og Marit, dere er ikke alene om å være overrasket over at trosten jager skjæra. Det har nok i stor grad sammenheng med at den hekker nær her. De jobber sammen i team, og jager vekk alt som de oppfatter som skummelt for barna (og det gjør de faktisk også utenom hekketiden, men ikke så agresivt).

  Men jeg har ikke sett svarttrosten jage skjæra. Men den hekker ikke her, så det kan hende. (luringen svarttrost er her hele resten av året og eter, men hekker en mystisk plass).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her