Sneglesex! (To boasnegler parrer seg)

Hager er fulle av små og store opplevelser, den jeg deler i dag kommer vel ikke i boka som vakker, men minneverdig var den. En natt jeg ikke fikk sove så tittet jeg ut kjøkkenvinduet og så noe rart i en potte. Det var så rart at jeg måtte ut og se hva det var, og det var så rart at jeg selv etter å ha sett på det et kvarter fremdeles ikke visste hva jeg så på….

Sneglesex er rart! Eller, det som er rart er sneglens penis.
Jeg måtte rett og slett google for å finne ut av hva det var som foregikk.
Boasneglen er tokjønnet, og de befrukter hverandres egg med en lang rar semigjennomsiktig penis som kommer ut av et hull på siden av hodet.

Jeg filmet de to sneglene og har satt sammen film og lagt inn nederst . Men når jeg googlet kom jeg over video med min helt Attenborough. Betydelig vakrere filmet, og med god faktainfo naturligvis. Det er verdt å se hele, men penisen dukker opp på 2.45.

PS: Boasnelger (også kaldt leopardsnegler, offisielt norsk navn boakjølsnegl, vitenskaplig navn Limax maximus)) er store, opp til 20cm. De er lett gjenkjennelige på leopardmønsteret. Boasneglen er ufarlig i hagen, den gjør ingen skade på plantene dine. Den er faktisk til nytte ettersom den til en viss grad jager vekk andre snegler som feks den forhatte brunsneglen (iberia).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. I all verden. Jeg så David sin først, og ble skikkelig fasinert, men jeg må si at filem din var flott den også. Litt mer hverdagslig, liksom!
  Flott Anne, hva du klarer å formidle til oss.

 2. Åh – det var spesielt:) Filmen din var fin! Jeg lar meg stadig overraske over hvor praktisk naturen har innrettet seg. Det ser da faktisk ut som de nyter, hehe.

  Jeg postet tidligere i dag om mitt besøk i går natt – søvnløs av og til jeg og:)

 3. Det var ikkje akkurat nytt for meg, men flott å sjå likevel 🙂
  Ikkje rart dei blir mange når begge legg masse egg!

  Eg har berre sett ein einaste av desse sneglane her hos oss, men brunsneglen stortrivst!

 4. Jeg oppdaget mine boasnegler i gang går kveld!! Kjempemorro å se:) Og jeg fikk tatt mange bilder.
  I avisen forleden, var det en som hadde filmet disse. Og der sto det at ingen hadde gjort det før(?)
  Det stemmer jo ikke.

  Angående fotobloggen min, så blir det nok en lang pause. Kanskje jeg legger ut noe etter ferien, men nå har jeg tre utstillinger som må prioriteres. Da går det ikke ann og sitte ved dataen med fotoer, blogging og kommentering her og der.
  Dessverre. Men jeg kommer nok tilbake:)
  Og er jeg i Oslo, så skal jeg jammen besøke deg jeg:))

 5. Jeg oppdaget mine boasnegler i gang går kveld!! Kjempemorro å se:) Og jeg fikk tatt mange bilder.
  I avisen forleden, var det en som hadde filmet disse. Og der sto det at ingen hadde gjort det før(?)
  Det stemmer jo ikke.

  Angående fotobloggen min, så blir det nok en lang pause. Kanskje jeg legger ut noe etter ferien, men nå har jeg tre utstillinger som må prioriteres. Da går det ikke ann og sitte ved dataen med fotoer, blogging og kommentering her og der.
  Dessverre. Men jeg kommer nok tilbake:)
  Og er jeg i Oslo, så skal jeg jammen besøke deg jeg:))

 6. Oppdaget sent i kveld noe rart på terassen, så ut som en hundelort, sånn klassisk tegneserielort 🙂 Men det var jammen to brunsnegler i akten! Fikk ikke dratt de fra hverandre. Så ut som en navlestreng som knyttet de sammen. Veldig spennende, ikke sett noe sånt før. Men de havnet i saltet. Begge to :-/

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her