SnikendeKamerabefengtAnne på blåmeisbabyjakt

Når jeg misstenker at det er (nye) fugleunger i hagen så transformeres jeg fra SofaAnne til SnikendeKamerabefengtAnne. Som oftest greier jeg ikke å se hvor ungene sitter, og når jeg først ser de så er det slettes ikke sikkert de sitter slik at det kan bli bilder eller film av det. Men av og til har jeg flaks, og det hadde jeg i dag. Fotoseansen resulterte i møkkete bukse og genser og litt straffetid i sofaen, men pøttsann, hva ofrer jeg vel ikke for at dere skal få ta del i hagegledene! 😉

I dag var det en liten blåmeisunge som kom på besøk, trolig ganske rede-fersk. Veldig søt 🙂
Om du vil se flere søte fugleunger så er de samlet under stikkordet fugleunger.

Har du også lyst på fugleunger i hagen? Sørg for at hagen din har et godt utvalg med gjemmesteder, dvs ulike typer busker og trær. Store trær er gull, så prøv å styre motorsag og sol-dyrkningen. Heng opp fuglekasser i stille deler av hagen, og mat fuglene. Supertipset er faktisk å fortsette å mate til langt ut på sommeren, dermed tar foreldrene barna til foringsplassen hvor det er enklere å få sett de.
Du finner flere tips for å lage hagen dyrevennlig i denne artikkelen.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Næææ, så søt!

  Det er massevis med fugleunger i hagen her, ja. Vi hører dem veldig godt, men ser dem svært sjelden, og fotografering har vi ikke hatt åndsnærværelse til å få med.

 2. Å så skjønn.
  Takk for du forvandles til SnikendeKamerabefengtAnne og deler med oss.
  For første gang kom blåmeisen med unger hit til hagen i dag, de så ut til å finne noe snadder i pæretreet vårt.
  Håper bare de kommer tilbake så jeg får fotografert dem.
  Ha en fortsatt fin pinsehelg.
  Klem fra Mio

 3. Kjempesøte fugleunger. Jeg har et kjøttmeispar i fuglekassa ved drivhuset og hver gang foreldrene kommer med mat er det et himla spetakkel inne i kassa.
  Er bortreist i helgen, så jeg er spent på om de har forlatt redet når jeg kommer hjem i morgen.

 4. Ja, jeg har også en kjøttmeiskasse New Dawn, med masse bråk i. Har egentlig lyst å stikke et kamera nedi, men dessverre henger kassa så høyt at jeg ikke kommer oppi. Får se om fristelsen blir stor nok til at jeg finner en løsning.. 😉

  Mio, håper du får se de søte små igjen 🙂

  Og takk for kommentarer alle sammen, og god pinse ja!

 5. Å så skjønn.
  Takk for du forvandles til SnikendeKamerabefengtAnne og deler med oss.
  For første gang kom blåmeisen med unger hit til hagen i dag, de så ut til å finne noe snadder i pæretreet vårt.
  Håper bare de kommer tilbake så jeg får fotografert dem.
  Ha en fortsatt fin pinsehelg.
  Klem fra Mio

 6. Så flotte bilder! Jeg har også et Blåmeispar som holder på i hagen min, men de er mye senere ute. Det er ingen unger enda. Enten så er det fjorårsfugler som prøver seg for første gang, eller så er de på runde nr to. Kanskje de minstet den første gangen i år.

 7. Du er kjempeflink med fuglebilder!!
  Og veldig søt de små nøstene.
  Min fuglekasse ble det først forsyrret av katt og så ble det litt nært der jeg jobbet.Skal flyttes til nest år.
  Ha en fin kveld, Anne:))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her