Hagebok: Terrasser. (Inspirasjon, løsninger, byggebeskrivelse)

Boken Terrasser tar for seg alle sider av en terrasse. Fra planlegging til bygging, med fokus på både funksjoner og stil. Terrasser er her definert som sitteplasser med fast underlag og annen møblering.

Boken hjelper deg å tenke nøye gjennom alle sider av planlegging: Se grundig på tomten og virkelig utnytte mulighetene med den. Hva er dine/familiens behov for terrassen? Hva du ønsker å bruke den til vil påvirke alt ved terrassen. Hvilken stil ønsker du? Hvilken materialer vil du bruke?

«Terrasser» er full av inspirasjon, og viser frem et stort spenn av terrasser. Den dekker ulike funksjoner (som feks skjerming mot innsyn, sol og vind, utekjøkken og belysning) og måter å gjennomføre disse på. Den tar også for seg ulike stiler du kan ha på terrassen og hvordan oppnå den ønskede stemningen.

I tillegg til å bevisstgjøre deg på alle valg og muligheter du har med terrassen så har boken en rekke praktiske tips for hvordan bygge den. Ca en fjerdedel av boken er byggebeskrivelser illustrert med fargelagte strektegninger. Her dekkes de fleste konstruksjoner du kan ønske deg for hagen i materialene sten og tre, men du må være litt handy for å forstå de fleste. Ikke teskjeforklaring, men fin som veileder og om du er fersk på snekring så kan du sikkert få detaljert forklaring på byggvarebutikken

Boken er rikt illustrert. Det er foto av eksisterende terrasser og tegninger som illustrerer designvalg (som feks hvordan jobbe med skjerming, samt plantegninger). Det er også som tidligere nevnt endel tegnede illustrasjoner til byggetipsene.
Bildene er helt ok og dekker som sagt et virkelig imponerende spenn av ulike terrasser. Jeg har dog en innsigelse til bildene og det er at de i stor grad kun viser utsnitt av terrassen, og veldig sjeldent hvordan terrassen ligger i hagen. Jeg er jo hagedame og hadde synes det hadde vært en interessant å se hvordan resten av hagen kommuniserte med terrassen.

Terrasser er skrevet av Beate Slipher (forfatter), Harriet Bjørnson Lampe (interiørkonsulent), Laila Eriksen (sivilarkitekt), og Darren Saines (hagedesigner). Hovedfotograf er Mette Meling Kostveit. Boken er utgitt på Aschehoug forlag juni 2011, har 191 sider og er 24 x 29 cm.
Veiledende pris for boken er kr 399, men mange nettbokhandler har rabattert pris på kr 349.

Jeg liker denne boken. Den er full av inspirasjon og er skrevet på en rett-frem måte som tiltaler meg. Mannen og jeg driver for tiden og planlegger ny terrasse og jeg har plukket opp flere gode tips fra boken. Anbefales om du er i prosess med å planlegge ny terrasse!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her