Superoppussing for hus i gang, hage på trappene…

Da vi var på visning for snart fire år siden så var det helt innlysende at det måtte gjøres endel både med hus og hage. Huset er i fra 58, og huset og hagen står omtrent som da. Inne kom vi fort i gang med kjøkken og stue, men så stoppet det opp primært pga min helse. Men nå er vi i gang! I forrige uke startet de opp med gang og bad som har byttet plass, og om en par uker kommer noen og monterer peisen på stua. Ute veit jeg ikke helt når vi kommer igang, vi har enda ikke bestemt hvem som skal få jobben, (grunnet det forskrekkende prisnivået)

Jeg er altfor syk til å bo hjemme mens håndverkerene holder på, så vi har funnet en liten leilighet på Kampen. Trist å ikke få bo med hagen min, men det er supernært Botanisk hage, så i høst blir det masse blogginnlegg derifra! Og leiligheten er koselig den, en by-høst-ferie mao 😉

Jeg kan tenke meg dere er spent på å høre hva som er planene for hagen! Det kommer, men jeg må bare snakke med naboene først. Men det blir endel… Hagen er nemlig veldig slitt, masse teit betong, det er veldig grunne bed og det er helt idiotisk logistikk slik at ingen finner inngangsdøra vår og på tross av all betongen så er det ikke er plass til en skikkelig sittegruppe. Gleder meg noe helt vilt til å få nytt bad (med dusj! og vanntett gulv!), men mest av alt gleder jeg meg til hagen, den nye fine hagen med store dype bed og alt annet godt som hører med i en hage. Og jeg gleder meg til å ta dere med på oppussingen 🙂

Vestsiden av huset, det ser sikkert sjarmerende ut, men tro meg, det fungerer veldig dårlig.
Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Gratulerer med oppstart på oppussing! Det koster flesk, men når dere blir ferdig kommer du sikkert til å mene at dere burde gjort det for leeenge siden! Og ny hage!! Hipp hurra, det blir deilig for deg, og utrolig spennende for oss:)(likte den gamle eg..)
  Kos deg på «by-ferie» i leiligheta. Det blir nok en spennende høst for dere og oss!

  Varm klem, og god bedring:)

  Line

 2. Så koselig at dere er i gang med oppussing! Det kommer til å bli så mye bedre. Det skal bli spennende å følge prosjektet, og da særlig i hagen 🙂
  Bare ikke ekornene rømmer altfor langt unna, men at de finner veien tilbake til hagene deres igjen når det roer seg!
  Klem!

 3. Vi har alltid synes vi skulle gjort det før, så den følelsen forandrer seg nok ikke, men jeg veit hva du snakker om ja, jeg fikset opp den forrige leiligheten rett før salg, og ønsket naturligvis at jeg hadde gjort det før.

  Krepsemor, nei, drivhus blir det ikke. Tomta er ikke så sammarbeidsvillig, og kostnadene blir store. Men det er mulig vi lager et veggdrivhus etterhvert, selvbyggeri. Men det ligger nok en par år frem, fasadene skal fikses først.

  Jeg er bekymra for dyra, for vi må ta noen store trær i prosessen, trær fuglene og ekornet liker å sitte i. Men trærne er ikke friske nok til at de er verdt å styre med å beholde, da er det bedre å ta de vekk og plante nye trær. Vi har budgettert inn et par store trær, så forhåpentligvis avfinner fuglene seg med sin skjebne. I byggeperioden flytter jeg matingsplassen opp i den urørte delen av hagen, og så får jeg se hvor lang hagen kommer i høst.

 4. Lykke til i prosessen, håper vi får se hva som skjer.

  Det ble ikke noe byggverk i hagen vår i sommer. Alt var avtalt med graving og grus, men alt regnværet satte en stopper for alt. Vi kan ikke kjøre noen maskiner inn i hagen så vått som det har vært/er. Tenk om det kunne tørket opp nå.

 5. Så spennende dette høres ut.
  Oppussing av både hus og hage.
  Det er jo ganske så omfattende så klart det blir dyrt.
  Det blir spennende å følge prossessen.
  Håper helsetilstanden din bedrer seg .
  Klem fra Ingunn

 6. Hei Anne:)
  Dette blir bra…men det er slitsomt og dyrt når det står på.Godt du kan bo et annet sted enn så lenge…:)
  OG så må jeg beklage at jeg ikke har vært innom med kommentar hos deg på såååå lenge…sorry
  Jeg føler med på byggeprosjektet:))

 7. Sjarmerende hage da, men jeg gleder meg til å få se hvordan det blir! Suger til meg hageinspirasjon hvorhen jeg går, for vi jobber stadig med vår. Tar sin tid!

  Skulle jo ta bilder til utfordringen forrige helg, men det var non stop regn, så da må jeg krysse fingrene for bedre være denne helga, slik at jeg får vært med!

  Kos deg på Kampen og i Botanisk hage!
  KLem
  Lise

 8. Dette blir kjempefint! En masete og rotete periode mens det står på, men resultatet blir garantert verdt det! 🙂 Lykke til, håper dere nå får drømmene oppfylt å både hus og hage! 🙂

 9. Hei Anne:)
  Dette blir bra…men det er slitsomt og dyrt når det står på.Godt du kan bo et annet sted enn så lenge…:)
  OG så må jeg beklage at jeg ikke har vært innom med kommentar hos deg på såååå lenge…sorry
  Jeg føler med på byggeprosjektet:))

 10. Åshild, å så irriterende! Her er det heldigvis ikke noe problem med regn slik sett, bor jo på fjell i skråning, alt renner unna. Men familien min er jo bønder, og det er ikke kjekt med dette været nei, får konsekvenser også for neste års drift.

  Inger Marie, søte snille deg! du må da ikke føle at det er noe kommenteringsforventning! Jeg setter pris på dere som tar dere tid, kanskje ekstra mye fordi jeg sjøl ikke når over/har overskudd til å kommentere så mye.

  Hasigamas mamma, joda, hagen er sjarmerende, det er den, men sabla upraktisk. Og ny hage vil bli sjarmerende den også, men på en annen og betydelig mindre rufsete sammenfallen måte. (nå er det feks sjarmerende hinderløype på nordsiden fordi gjerdet har falt sammen.. Krysser fingrene for at du får opphold nå, foto i regn er tråkig.

  Tina, Ingunn og Vigdis, takk for det 🙂 Jeg gleder meg veldig!
  Og Ingunn, joda, helsetilstanden bedrere seg gradvis den, noen skritt frem og noen tilbake, men i det store og hele så går det fremover 🙂

 11. Jeg hadde Skaaret til å ordne bed, lage steintrapper og legge stein på gårdsplass. Utrolig dyktige, alt til avtalt pris og tid. Jeg ba om pristilbud slik at vi hadde kontroll på kostnadene. De kan også skaffe store trær!
  Anbefales!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips