Ny fast posting frem til jul, hver fredag viser jeg frem hvordan lage en dekorasjon. I dag: Bruk nyper og røde bær!

Jeg liker å lage ting av materialer fra hage og skog. Det kan være kranser, kuler og andre type dekorasjoner, både for å pynte inne og ute. Det er så mye ulikt man kan gjøre, og med litt tålmodighet og veiledning så er det utrolig mye selv en novise kan få til.

Fordi jeg jo synes det er så morro å dele og inspirere så kommer jeg hver fredag frem til jul til å poste et tips til en dekorasjon. Noe av det blir dekorasjoner og gjennomganger jeg har laget selv, andre ganger er det forklaringer jeg har funnet på you-tube eller fått låne av andre bloggere. (Ta kontakt om du har tips!)

Akkurat nå så er det fortsatt snøfritt over store deler av landet, og dermed fremdeles mulig å komme seg ut i skogen og hagen for å plukke inn materialer til dekorasjoner. Les her for tips om hva du kan samle inn. De røde bærene forsvinner fort fra naturen, så derfor starter vi ut med de.

Kanskje har du dekorative bær i egen hage? Om ikke så er de små nypene på viltvoksende roser fantastiske, og rognebær. En annen fiffig kilde for bær er Botanisk hage, for om du begrenser deg til å plukke de som har falt av seg selv og ikke tråkker i bed, så er det faktisk lov å plukke bær i Botanisk hage i Oslo, der er det mye gull.

Røde bær kan brukes til så mangt. Denne videoen av Elisabeth Bønløkke viser hvordan du kan lage et usedvanlig dekorativt lite tre (og mot slutten en krans). Nedenfor videoen finner du flere ideer til bær og nypeprosjekt.

PS: bærene og grenene bærene sitter på er enklere å jobbe med når de er ferske ettersom grenene da er bøyelige og bærene er myke nok til å kunne stikke i, men ta da høyde for at bærene vil krympe noe i størrelse når de tørker.

Her er flere dekorasjoner laget av røde bær:
The Green Garden Gate har en herlig samling tips med nyper
Underberget: Stort kranshjerte med nyper tredd på (veldig enkelt, enda enklere med rund fasong)
All seasons: Kompakt ball av store røde bær. Den er laget på en halv styroformkule. Bærene er festet med tannpirker (mulig du må dele den i to) og så er det dyttet mose innimellom fortløpende.
Blomsterverkstad: Det enkle er like fint som noe komplisert, her er grener med røde bær rett og slett satt i en kopp.

Og husk. Her hos meg er det alltid fritt frem for å legge (relevante) lenker i kommentarfeltet. Jeg blir veldig glad om dere vil dele deres erfaring, og en direktelenke til det du vil vise er flott både for meg og for alle de andre som leser dette. Så. Har du ideer til dekorasjoner du tror andre kan ha glede av? Del!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

  1. Så bra !. Her skal jeg følge med fremover. Er ingen kløpper på slikt, så derfor fint med tips, videoer og slikt.
    Go helg !

  2. Kjempe-inspirerende!! Og så fiiiint! Skal følge med;))

    Takk for koselig hilsen:) Ha en super helg, vennen!

    KLEM KLEM

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her