Lag en konglekledd bolle!

Jeg er veldig glad i kongler, og om du går ut og ser deg om så er det også nokså mange ulike slag å finne i skogen, i parker og i hagen. Jeg sanket mange i Botanisk hage i Oslo, for det er lov så lenge en begrenser seg til de som har falt av trærne og ikke tråkker i bedene.

En enkel måte å bruke kongler på er å kle en bolle, vase eller potteskjuler med de.

Du trenger noen kongler, jeg har brukt lerkekongler. Og så trenger du en limpistol og noe å feste konglene på. Når det gjelder noe å feste på så viser jeg jo på bildet en potteskjuler, men du kan også bruke boller som du etterpå kan fylle med mandariner, og du kan rett og slett lime dine kongler på en isoporkrans eller halmkrans og lage en langtlevende dørkrans.

Dersom du limer mot noe hvitt så anbefaler jeg at du sprayer den først i en nøytral farge, gjerne gull. Hvitt lyser så lett gjennom og ødelegger utrykket.

Som du ser av bildene så har jeg limt mine kongler på i litt ulike rettinger, jeg synes det gav det mest interessante utrykket og det gjør det dessuten enklere å finne kongler som passer inn slik at de dekker hullene mot andre kongler.

Den ferdige vasen/potteskjuleren/bollen/kransen kan styles med spray og bånd og perler og andre naturmaterialer. Min fikk en dose glitter samt en amaryllis og litt regnlav. Koselig i bokhylla og hyggelig å ta med som gave 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Å jøjje meg Anne, så lekkert så lekkert. de to siste bildene her falt så i smak må du vite, elsker jo bare naturen jeg også du vet.

    Mangel på tid, tid og krefter, det er det som er litt ståa i under taket her, men en har jo så lyst så lyst til å fikle litt 🙂

    Håper du har en fin adventstid Annemor. Varm klem til deg.

  2. Lure på om ikkje dette var årets ide til nabo-presanger…. har jo fullt opp av «gamle» potter og god tilgang på lerke kongler ! Glede meg til denne fredagsposten din !! God førjulstid til deg frå meg !!

  3. Så morro at dere falt for denne ideen!
    En annen ting man kan lime på er forresten bjørkebarkebiter. Jeg fyrer mye med dårlig gammel ved for tiden og av den så faller det mye bark, som jeg samler på… Har tenkt på at den burde kunne brukes, både for krans og potteskjuler, gjerne i kombinasjon med kongler (barkbruken er nok veldig inspirert av Atelie Karis flotte kranser vil jeg tro, men hun binder jo skikkelig med ståltråd, det blir for mye styr for meg for tiden).

    • jeg har ikke hørt om noe som hindrer konglene fra å lukke seg når de får fukt på, men det betyr ikke at det ikke finnes…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her