Julegavetips: Hagebøker!

Bøker er en genial julegave for hageinteresserte, og her kommer et knippe av mine favoritter :)

Fordi jeg veit hvor kjekt det er at ting er enkelt i julestria så har jeg lagt til lenke til rimeligste bokhandel (sjekket alle bøker hos Capris, Bokkilden og Haugen bøker). Det er enkelt og trygt å handle bøker på nett og de fleste store norske nettbokhandler har fri frakt (med et vanligvis lavt minstebeløp i handlekurven).

Hvilken plante hvor
Planter har ulike krav til hvor de trives, og ulike steder i hagen har ulike forutsettinger for å tilfredsstille plantene. Glade planter er friske planter, og friske planter er frodige planter. Det beste av alt er at om du velger rett plante på rett sted trenger plantene mindre stell! Boken er skrevet av Jane Schul som er dansk, men den har fått en god omarbeiding til norsk språk og  forhold.
Les mer om Hvilken plante hvor. Hos Cappelen Damm: 189kr (men først fri frakt når du handler for 400kr).

Hager i Norge
Arild Sandgren og Nils Petter Dahle har laget en deilig bok som inviterer deg inn i 32 norske hager, med vakre bilder og beskrivende tekst. Skikkelig sofakrokbok rett og slett, og det gjør alltid godt å se vakre frodige hager på vinteren.
Les mer om Hager i Norge. Koster 360 kr hos Capris

Krukker med stil
Hagedesigneren Yvonne Dengin har skrevet en inspirerende bok om krukker, en flott bok for alle hageglade, uansett om man har en liten balkong eller en stor hage.
Les mer om Krukker med stil, 289kr hos Capris,

Dyrk dine egne grønnsaker:
Dersom du som jeg er ganske fersk på grønnsakshage, så er dette en yppelig bok. Gode forslag til planter og veiledning i hvordan de bør dyrkes og hvordan du kan/bør anlegge en grønnsakshage. Boken er skrevet av Lena Israelsson og oversatt fra svensk til norsk.
Les mer om Dyrk dine egne grønnsaker. Koster 288kr hos Capris

A shelter in the garden:
Arkitekten i meg ble vilt begeistret når jeg oppdaget denne boken. Boken viser frem en rekke ulike små «hus» i hagen. Drivhus, boder, trehus og små gjemmesteder, mf. PS: Dette er en ren inspirasjonsbok, det er ikke byggetegninger med.
Les mer om A shelter in the garden. Boken koster 9 pund hos Amazon, (ca 82 kroner),  men ettersom det er frakt på bøkene så kan det lønne seg å handle fra Capris hvor boken koster 98 kr.

Hemmelige haver:
Claus Dalby er en dansk hagepersonlighet, som både skriver bøker, leder tv-program og fører en deilig blogg. Han har skrevet et knippe flotte hagebøker og Hemmelige haver er den nyeste av disse. Boken tar deg med inn i ulike danske hager, og vi får se hagen, plantene og møte hageeierene. Claus har både skrevet teksten og tatt bildene og det er lett å se at det er en hageinteressert som har fotografert, bildene er både lekre å se på og beskrivende for bed og planter.
Boken er skrevet på dansk, den er ikke oversatt til norsk. Dansk er relativt likt bokmål og ganske enkelt å lese, men om du er usikker så kan du jo lese litt på bloggen til Claus og se om du er komfortabel med språket.
Jeg har ikke denne boken selv enda, men den står på min egen ønskeliste for denne julen :)
Boken har en meget god presenatsjonsside hos forlaget, hvor du rolig kan bla igjennom et utvalg sider, eller via en rask bildesere kan se hele boken. Koster kr 305 hos Capris

Bonustips: På forumet hagegal er det en tråd hvor du finner flere forslag til bøker som kan bli gode julegaver.

Har du noen bøker du ønsker deg eller vil anbefale andre å ønske seg eller gi vekk?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Nei, så kjekk liste! Og så fint at du har sjekket ut prisene for oss! OG så sykt irriterende at jeg har vist mannen hvor han kan kjøpe «Riktig plante hvor» til full pris. Akk ja. Kan jo satse på at han kjøpte en av krim- bøkene jeg ønsket meg? Så kan jeg lure meg til å bestille hagebøker etter jul?

    Hagebøker står alltid på ønskelisten min, men mannen er knallhard når plassen er begrenset: En bok inn, en bok ut. Så jeg får vel vente til vi flytter i større hus om et halvt år! :-)

    Fortsatt god adventstid!

  2. Moster, hehe, jeg skriver gjerne tips på ønskelistene mine til familien hvor de bør handle hen, ingen mening i å betale dobbelt. (jeg handler endel utenlandske bøker og de kan bli to-tre ganger så dyre i en vanlig bokhandel som hos Amazon og i noen tilfeller capris)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her