Adferdsterapaut søkes, Edvardt Fuglesang Munk har blitt psyko

I noen ganske få dager var disse to sammen et vanlig syn, nå er det krig....

I forrige uke fortalte jeg jo stolt om den fine nye gjesten min. En søt liten Munk hadde til min store begeistring flyttet inn i hagen og var fast på foringsplassen ved stua.

Men kort var gleden, for når den lille sniken var blitt husvarm så tok han til å jage på de andre fuglene. Foringslunden var hans, bare hans! Selv trost kan han finne på å angripe, (på trygg avstand rett nok for trosten er jo mildt sagt i en annen vektklasse). Trosten overser den, men det er grenser for hvor mye pes de mindre fuglene gidder å finne seg i. Heldigvis har jeg en foringsplass til (ved kjøkkenet på andre siden av huset) så de fleste av de faste flyttet seg over dit. Det gikk bra en par dager, helt til Edvardt invaderte også den delen av hagen. En foringsplass er ikke nok, nei hele hagen er hans!

Edvardt er jo søt, men jeg synes det er litt stusselig med en enkelt fugl fordelt på to foringsplasser… Så finnes det en adferdsterapaut der ute, som kan komme hit og stramme opp monsteret? Mitt ordinære fuglepoliti seksjon Gråtrosten er nemlig ikke interessert i oppdraget, uansett hvor irriterende de synes jyplingen Edvardt er.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Du får lage en foringsplass til, han kan da umulig greie å forsvare to plasser på en gang… da må han jobbe hardt ihvertfall, hi hi:) Kanskje han gir opp den ene plassen??? Lykke til:) Håper du lar oss følge med, dette kan bli spennede:)

 2. Ikke så rart. Munken tåler ikke så mye kulde. Det er ikke så mange som overvinter her i Norge. Stort sett er det bare hanner som er observert. De sliter med å overleve. Trenger masse fett. De har problemer med å knekke skall har jeg hørt – de spiser bare ferdigskrella frø. Kanksje det hjelper å lage en egen foringsplass med bare solsikkefrø hvor meis og spurv og slikt kan kose seg og ekstra mye feite saker så munken blir mett nok. Nøtter i kososfett.

 3. Oj, såpass?!! Det må jeg si.. Vakkert bilde du hadde av de to, men npen adferdsterapeut er jeg ikke.. Håper du får mange tips, ser du har fått noen over her..

  Ha en fin kveld! 🙂

 4. Linda, Jeg tviler ikke et sekund på at Edvardt vil prøve å passe på tre foringsplasser… Men jeg skal se hva jeg kan få til, det må være tilgjengelig for meg å komme til også vettu.

  Anne Marte, her er kvalitetsfett over alt, jeg lager egne meiseboller som han gasser seg på (sammen med frukt). Fungerer ikke så bra for meg å ha bare solsikke frø på en foringsplass for det er meiseboller som er mest populært også for de andre, men jeg skal ta forslaget til meg og se hva jeg kan få til, mulig jeg kan flytte en solsikkemater litt vekk fra de andre. (her er bare litt lite å henge i der det er mulig å komme til for å fylle opp ettersom vi nylig har revet halve hagen).

  Orchis, hehe, kul lenke 🙂

  Jeg skal holde dere oppdatert på Edvardt ja, det beste hadde jo vært om han kunne roe seg og innse realitetene, nemlig at det er nok mat til alle. vi får se…

 5. Linda, Jeg tviler ikke et sekund på at Edvardt vil prøve å passe på tre foringsplasser… Men jeg skal se hva jeg kan få til, det må være tilgjengelig for meg å komme til også vettu.

  Anne Marte, her er kvalitetsfett over alt, jeg lager egne meiseboller som han gasser seg på (sammen med frukt). Fungerer ikke så bra for meg å ha bare solsikke frø på en foringsplass for det er meiseboller som er mest populært også for de andre, men jeg skal ta forslaget til meg og se hva jeg kan få til, mulig jeg kan flytte en solsikkemater litt vekk fra de andre. (her er bare litt lite å henge i der det er mulig å komme til for å fylle opp ettersom vi nylig har revet halve hagen).

  Orchis, hehe, kul lenke 🙂

  Jeg skal holde dere oppdatert på Edvardt ja, det beste hadde jo vært om han kunne roe seg og innse realitetene, nemlig at det er nok mat til alle. vi får se…

 6. Litt av en majestet du har fått i hagen Anne!
  Det er vel ikke så greit med for mange foringsplasser heller, for ettersom han er av den typen som ikke vil dele (tydeligvis) blir det vel smått med matro for dem alle sammen om de skal bruke hele dagen på å jage eller bli jaget?

  Håper han roer seg litt og skjønner at her er mat nok for alle.
  Jeg er spent på hvordan dette utvikler seg!

 7. Marit, nei det er jo der kjernen ligger, det er stress å bli jaget på, så selv om de kan fly til den andre plassen så hjelper jo det lite når Edvardt følger etter.
  Ideen om å ha en ren solsikkematerplass er god sånn sett, for der har jo ikke Edvardt noe å hente, men det løser jo bare deler av problemet.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her