Krukketrender fra Gave og Interiørmessa:

Trend er ikke så viktig for planter, de finnes jo men beveger seg saaakte, men når det gjelder møbler og assesoar så er trender mer aktuelt. Og angående trend: Jeg fan av personlig stil, jeg synes folk skal møblere hjemmet sitt etter sin egen smak og hjerte,  men det et er interessant å følge med og se hvordan smak forandrer seg over tid, og ikke minst hvilken produkter vi kan forvente å se i butikkene fremover.

Jeg var på Gave og Interørmessa i går på jakt etter nyheter for hagemiljøet, det var naturligvis mange ulike stiler representert, men for krukker så vil jeg si det var en veldig klar trend som skilte seg ut; det røffe/rustikke. Akkurat det passer meg helt ypperlig, og i dag viser jeg frem de fineste krukkene jeg kom over.

PS: Jeg oppgir hvor jeg har funnet ting, men ingen av disse forhandlerene handler direkte med privatkunder.

Trevirke:
De to krukkene til venstre er nok ment som interiørdekor, ikke spesielt praktiske for å sette planter i som de er, men jeg tar den med her fordi jeg mener dette er en viktig retning for trendbildet for de som møblerer balkonger og terrasser. Om man setter en vakker grønn bladplante (feks bregne eller noe med akkeleiefrøstjerneaktige blader) i en krukke og så setter den oppi den lave trekrukken så har man jo rett og slett et smykke.
For meg var dette den mest inspirerende krukken på hele messa, men dessverre så var jeg så sliten da at jeg ikke fikk med meg hvem som fører krukken (blir glad for tips!)


At jeg liker naturmaterialer er vel ingen nyhet, og disse to krukkene havnet begge på min liste over geniale ideer. Den første er en serie pinner som er surret i hverandre og kler en komposittkrukke, den andre er barkbiter som er stiftet på en metallkrukke. Begge ideene kan man vel få til hjemme vil jeg tro, mulige prosjekt om det blir en lang vinter?
Krukken til venstre er fotografert hos Edelweiss, den til høyre fant jeg hos Columbi.

.

Kompositt med mønster:

Støpte komposittkrukker kom på markedet for en par år siden, og har nok kommet for å bli. Krukkene lages ved at en støp helles i former, litt varierende med hva støpen består av, men i utgangspunktet så tåler disse krukkene frost (om de tåler å stå ute om vinteren med planter avhenger av fasongen og hvordan du planter i de, et fullt trykk fra ekspanderende rotklump tåler ingen krukker). Krukkene veier lite og som dere ser så egner dette materialet seg godt til å støpe både ulike fasonger og med tekstur. Alle krukkene jeg viser her kommer fra Edelweiss AS.

.

Metall:
Det jeg virkelig har ventet på en par år nå er store og sjarmerende krukker i mørkt metall. Det har vært mye galvanisert sink, men det er ikke for meg, jeg vi ha de mørke og med patina. Nå er jo hele rufselooken som sagt ganske inn for tiden og disse krukkene blir midt i blinken i det trendbildet. Slike krukker som du ser på bildet synes jeg er ekstra fine i en litt overvokst setting hvor det ser ut som om de har stått der i årevis, krukkene gir en alder og verdighet til miljøet.
Krukkene kommer fra FloraDekor.

Metall er nå forresten på vei inn på møbelfronten også, mer om det til uken!

 

God helg! 🙂 Min skal tilbringes i sofaen, en dag på møbelmesse betyr noen dager med restitusjon og pleie, men det var det verdt 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Åhhhh, så mange stilige krukker da! De med greiner surret i hverandre blir litt for spesielt for meg, men compositt er superflott! Men aller best likte jeg de i mørkt rustent metall!
    Hvil deg, og ha ei fin helg videre!

  2. Metall var bare helt lekkert! Disse blir nok fine med det meste av blomster! Synd at en har så mye fra før! Liker den rustikke stilen veldig godt! Hvil deg, bare det å ha sett så mye lekkert gir energi på sikt! God helg:) hilsen Anne Marit

  3. Favoritten min er de store, mørke metallkrukkene. Jeg er heller ikke frelst på galvanisert sink , selv om jeg har et par lykter av den typen. Det er ikke så mye annet å få tak i enn galvanisert sink, så jeg ble glad da jeg så disse. Hadde vært fint å få vite hvem som forhandler disse etterhvert.

    Riktig god helg og god restituering!

  4. Så morro å høre at dere også digger mørkt metall! Jeg håper bransjen tar inn riktig mye ulikt, selv vurderer jeg å handle litt i danmark, om Claus Dalby får satt sine superfine fat i produksjon for Bilka så…

    Hull i bunnen veit jeg ikke Charlotte, tok meg ikke tid til å se så nøye på de dessverre.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her