Rooooosiner!!! (og glade svarttroster)

Fjorårets store slæger blant svarttrosten var rosiner, det var så godt at jeg kunne stå en halvmeter unna uten at unge her svarttrost brøy seg med meg så lenge den fikk ete rosinene sine… Så, jeg visste at rosiner var en vinner når jeg hang de ut i år, men jeg var heller ikke overrasket over at de ble hengende urørt. For. Fugler er litt snåle. De er både vanedyr og har individuelle preferanser (og ulike behov avhengig av været). Så den samme maten er ikke like populær gjennom året, og om du tilbyr ny mat så er det ikke sikkert de våger/gidder å smake på den.

Rosinhjertene hang like fine på grenene sine i en uke de, jeg så på de hver morgen og kveld for jeg var spent på når de skulle oppdage godteriet. Og så en morgen jeg ut på foringsplassen satt det noen trinne og meget fornøyde svarttroster der ute, og i grenene var det en akutt manko på rosiner…

Noen få rosiner hang fortsatt igjen, de var tydelig litt vriene å få fatt i under furunålene. Men svarttrosten lot da ikke det stoppe han og gikk til flygeangrep fra grenen under. Ikke det enkleste å fotografere, men liddelig morro å se på 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. He he .. så artige bilder! Snill mot fuglene du! 🙂 Visste ikke at fugler var så ville etter rosiner.
  Ha en fortsatt koselig helg!
  Klem Lisa

 2. haha! Ja dette var morsomme bilder, og jeg er sikker på at du moret deg! :)) Og jeg visste ikke at den var så glad i rosiner.. men det er kanskje individuelt som du sier ja..

  Godt fanget! 🙂

 3. Så flotte bilder. Det må være gøy å se på fuglene når dem kommer for å spise. Jeg er desverre på jobb når fuglene kommer til meg, men det blir tomt på brettet så jeg har nok noen på besøk.

 4. Lisa og Viola, det er ikke egentlig så ulogisk for endel fugl er glad i frukt, og rosiner er jo tørket frukt. Men, somsagt så er det jo slik at selv ikke svarttrosten veit at den liker rosiner før den har prøvd.Svarttrosten digger nå forresten druer også, til min forskrekkelse så svelger den druene hele..

  Linda, hehe, vi gjør så godt vi kan, men det er alltid rom for forbedring (heldigvis, det er morro å lage forbedringer)

  Vivi, så snill du er da som fremdeles forer selv om du ikke får sett de. Håper de besøker deg i helgene også da 🙂 Jeg har fuglematen plassert slik at jeg ser den fra sofaen, ellers så er det jo lett for at fuglen er og spiser akkurat når man ikke er i det rommet hvor man kan se plassen fra.

 5. Det er så moro å følge deg! Jeg prøver meg forresten på rosinhjertene dine, men jeg tror trostene i nærheten har mistet luktesansen. 😉 De står fortsatt urørt etter tre uker… men de pynter veldig opp min selvlagde fuglematerplanke. 🙂
  Og så lurte jeg på om jeg kunne få lov til å anbefale deg på hjemmesiden min?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her