Roser og lav, god helg!


I forrige uke fikk jeg blomster på døra. En veldig koselig bukett med roser fra Gamle Hus, interiør og hager (jeg skriver for de). Her hos meg så lever gjerne ikke buketter mer enn en uke i samme form, da danderer jeg om på de, delvis fordi det ofte er noe i bukettene som furter etter en uke og har godt av fornying, og delvis fordi jeg har lyst på noe nytt å se på.

Så da gikk rosebuketten fra preppy debutant til hulder.
Alle blader ble plukket av, stilkene ble halvert og spektakulære hengelavkledde grener ble funnet frem. Grenene ble klippet ned i passende lengder og lagt på toppen av min Finn Schjøll hadelandvase, (den har en stor glasskrage), og så tredde jeg rosene forsiktig ned gjennom grenlaget. Enkelt og raskt, og noe helt nytt uten å ha brukt en krone.

Ønsker alle en finfin helg! Håper sola skinner på deg 🙂
– og du, har du husket på å melde deg på trekningen av frø?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Nydelige bilder og dekorasjon! Lurt å fikse på rosene når de begynner å visne. På jobben har jeg flere ganger skåret av stilkene og plukket av de stygge kronbladene, lagt dem noe tett sammen i en bolle med vann og de har vært til glede en stund fremover .. (fjerner stygge blader etter hvert og skifter vann inni mellom)
  Ha en god helg!
  Klem Lisa

 2. Takk for gode ord 🙂

  Huset i midten, vasen er igrunnen helt genial for planter med store blomster, eller som her hvor man legger noe på kragen. Jeg bruker den overraskende mye, veldig lettvint å fylle opp. Eneste er at jeg ikke alltid synes det blir like pent med alle stilkene, så for midt bruk kunne godt vasen vært lavere (men samme åpning og krage).

  Lisa, ja ikke sant! Litt fiksing gjør at blomstene varer lenger, og dessuten så blir det jo fort til at en bukett på en arbeidsplass visuelt forsvinner etter noen dager, man slutter å se den, men en rearangering så blir det jo noe nytt.

 3. Kjempefin og god ide!
  Herma etter deg da det plutselig kom for mange tulipaner i hus (er vel ikke mulig egentlig..?) Men eg hadde for få mose geriner og måtte ty til lerkekvister med kongler sammen med lav Fiiineste buketten:)
  Takk atter en gang flinke Anne:)

 4. Utrolig fin bukett! Takk for tipset om hageprogrammet på SVT også, blir fint å få med seg i nett-tv etterhvert.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her