Hagebok: Vannspeil og betong i hagen

Dette med å støpe i betong har vært en boblende trend i flere år nå i hagemiljøet. Mange driver med det, men enda flere lurer på hvordan det gjøres.
Betong er godt egnet for hagebruk , det tåler godt uteværet og gir en nøytral bakgrunn for sprelske planter. En kan bruke det til å lage tråkkheller, krukker, benk, fuglebad, pønt. mm. Greie materialkostnader og varig og robust resultat.

Boken Vannspeil og betong i hagen er gitt ut av Gyldendal, skrevet av Malin Nilsson og Camilla Arvidsson, fotograf: Camilla Arvidsson, oversatt fra svensk til norsk. Boken er 20×25 cm og har 128 sider. Over 50% av boken består av bilder.

Boken er delt inn i to bolker:
3/4 av boken er inspirasjon. Store fine bilder hvor gjenstandene er satt i hagemiljø. De har virkelig tatt seg tid til å lage vakre og inspirerende stilleben og alle prosjektene vises godt frem.

1/4 av boken er «slik gjør du det». Det forklares med litt tekst og seks små bilder pr prosjekt. For de små prosjektene som å støpe tall og små krukker og lage dekorative overflater så ser dette forklarende nok ut, men om du som jeg vil bygge benker og store krukker så får du dessverre ikke svar på alt du lurer på. Det vises snekrede former uten dimensjonering, begrenset informasjon om tykkelser og armering og jeg lærer på ingen måte nok til å kunne tenke sjøl og ta det videre til egne prosjekt.

Men så er nok ikke boken ment å dekke det behovet mitt om å lage store ting. De fleste prosjektene i boken er relativt små; pyntegjenstander, telysholdere, små krukker. Så er det noen mellomprosjekt med tråkkheller, vannspeil og dørskrape, og kun tre store prosjekt; hagebenk, benk til utekjøkken og stor krukke.

Hvem passer boken for?
Om du er nysgjerrig på å støpe med betong og vil lage små og mellomstore bruksgjennstander og pyntedingster til hagen så er dette en inspirerende og nyttig bok. Om du egentlig er på jakt etter å lære å lage møbler og romslige krukker så tror jeg du er bedre tjent med å surfe litt og lese tips på nettet.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her