Mimrer med bilder av fjorårets vårkrukker og drømmer opp nye kombinasjoner :)

Jeg pleier alltid å starte tidlig med noen krukker like utenfor hagedøren, mens det fremdeles ligger snø i hagen så fyller jeg gradvis krukkene en etter en. Starter med de plantene som tåler mye frost og setter til nye etterhvert. Men i år har våren kommet ekstra tidlig, og jeg har kommet ekstra sent i gang med krukkene og nå er det fremdeles helt tomt her. Akkurat i år er det litt ekstra trist å ikke ha blomster utenfor ettersom hele sofautsikten består av pukk, så den siste uken har jeg drømt om vårens krukker.

De senere årene har jeg stort sett hatt ett slag pr krukke, men i år lurer jeg litt på om jeg skal lage mikser i alle krukkene. kanskjekanskje. Det er veldig vakkert og effektfullt med ett slag pr krukke, og det gjør det enkelt å flytte rundt på de og lage nye kombinasjoner av krukker, meeeen, det kribler alltid i fingrene mine i butikken, jeg får lyst på å ta med meg mange slag hjem… Og så er det jo igrunnen veldig morro å lage sammenplantninger med nye kombinasjoner, enten det er ulike valører av samme plante eller ulike planter i samme valør og ulik form, eller vill miks.

– akkurat hva det blir veit jeg vel ikke før jeg står i butikken, men nå begynner det å bli på tide å komme meg dit!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Nydelig, Anne! Jeg er så glad i slike arrangementer med én plante pr krukke, det ser svært vakkert ut hos deg 🙂 Det er effektfullt med ulike høyder som du har laget. Hvor kommer de flate skålene fra? Fine!

 2. Nydelige krukker. Jeg har vært å kjøpt litt blomster. Enda står de på benken. Hamstret frø samtidig. Hun i kassen lo litt av meg…hi hi hi…hadde jeg kjøpt litt for mye tro? Ikke lett å utelukke noen, når man har lyst på alt.
  Gleder meg til å se krukkene dine 😉

 3. Å, så nydelige krukker. Enig i at det er fint med en sort i hver krukke, likevel synes jeg alltid at det ser så fint ut når andre får til å blande. Foreløpig har jeg narcisser på trappen, men regner med at det snart blir litt mer. Hurra for våren 🙂

 4. Ninni, De flate ble kjøpt på salg på Plantasjen for kanskje tre-fire år siden. Var veldig fornøyd med å finne de, tror jeg tok de to som var igjen. Det er sånn komposittmateriale så de veier lite, noe som er et stort pluss i tillegg til det beste som jo er høyden og bredden på de.

  Marte, ai, leire er jo ikke stort bedre nei, værre faktisk.

  Åshild, så hyggelig å høre! Jeg greide faktisk ikke å finne igjen at jeg hadde blogget det i fjor, men da hadde jeg altså det.

  Bird By Brd, yey! vårfryd!

 5. Kjempefint med blomster og vårstemning. Dessuten får jeg sånn inspirasjon til å lage noe selv når jeg ser alt du driver å ordner med.

 6. Å så herlig. Jeg synes det er ekstra fint med litt lave, vide krukker til vårblomster. Spesiellt glad i tusenfryd og småstemor sammen. Takk for mange fine innlegg. 🙂

 7. Veldig fint og inspirerende!!!!
  Lurer på noe annet som du kanskje vet. Er på jakt etter fine rustikke litt «gammeldagse» hage-
  redskaper. Men ikke jålete påtatt slitte.
  Fineste jeg har funnet til nå er på Nesodden torghandel, en fantastisk butikk på Fjellstrand, Nesodden som absolutt er verdt en tur, til og med fra Oslo.

  God vår!!!

 8. Så flotte blomsterkrukker du hadde på terassen din i fjor. Kjekt å ha noe blomstrende å se på i vakre farger.

 9. Kjempenydelige krukker! Hadde vår her i sør forrige uke, og diverse løk begynte å spire rundt i hagen, men nå er det vinter igjen, så det eneste jeg har dristet meg til å kjøpe nå er påskeliljer som såvidt har begynt å spire, de skal plantes i krukker… Gleder meg til skikkelig blomstring i hagen igjen!

 10. nyyyydeli,gleder meg veldig til våren nå.Fikk meg drivhus i fjor så det blir ekstra spennende å så og plante i år,da er det godt å ha moseplassen å finne gode tips og masse inspirasjon. Tusen takk for kjempeflott blogg

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her