Spretten Søndag: Ekorn på blå resept!

Tidligere i måneden fortalte jeg litt fra en dårlig dag, og responsen var overveldende! Jeg satt utrolig stor pris på alle kommentarene, på liker-trykking på FB og på at bloggposten ble delt videre. Svært forundret over at dette fanget så mange, og veldig glad for all tilbakemelding, det var fint og rart å dele med dere.

17. mai var også litt lei. Jeg tror ikke jeg er alene om å synes at merkedager kan være litt såre når en gang etter gang ikke får deltatt, i hverdagen er det enklere å ignorere at jeg er syk. For min del er det helsen som setter begrensninger, for andre kan det være økonomi eller at de ikke har noen å dele dagen med.

Så der satt jeg da i sofaen, litt molefunken. Men, så spratt det plutselig et ekorn forbi! En omsorgsfull liten knott hadde hørt rykter om at jeg var selskapssyk og når hun ikke så meg gjennom kjøkkenvinduene så kom hun jammen rundt huset for å si i fra at hun var på besøk :D Deretter spratt hun tilbake til solsikkefrøene sine, og der hang hun så lenge at jeg til slutt ikke greide å dy meg, jeg tok på meg hatten og solbrillene og transformerte meg selv til «snikende-kamerabefengt-menutenbildebrikke-anne». I går kom hun innom igjen så dette lover godt, kanskje hun blir fast gjest :)

Jeg blir stadig forundret over hvor glad ekorna kan gjøre meg. Et ekorn i hagen gir fineste dagen!

Kremt, ja... sånn ser det altså egentlig ut hos oss...;)
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Her er det ikke så ofte ekorn, selv med mange trær og fuglereir. Ser dem mer langs skogkanten tidlig om våren, etter at de har vært innom de nærmeste hagene og hentet litt fuglemat. Henger du opp litt mat til dem, eller er de naturlig innom der du bor? Jeg ville helst sett de besøkte hagen min litt mer :)

 2. Er så kjekt når vi får små venner på besøk, ekstra spesielt all den tid vi ikkje så lett kan komme oss ut i naturen:) Fin blogg, kjekt å følge med fra fb :)

 3. Jeg skjønner hva du sier :) Jeg tvang meg til å dra ned til byen for å se folketoget – og betaler for det enda. Jeg tror kanskje ikke jeg har skjønt at jeg er syk, for jeg tror fortsatt at jeg skal klare alt.
  Det er rart med det hva det kan gjøre med oss når vi får besøk av ville dyr – jeg syns det er så fantastisk at da kan virkelig resten av verden seile sin egen sjø. Nå er det ikke så mange ville dyr rundt her jeg bor, men jeg har en hakkespett som jobber fra 7 – 3 i telefonstolpen utenfor her. Alltid kjekt å se ham og jeg savner ham veldig når han tar seg en sykemelding :)
  Takk for en flott blogg. Jeg følger deg på Facebook og syns alltid det er så hyggelig å lese hva du skriver om. Ha en riktig fin dag!
  Mvh
  Gunn

 4. Hei Anneli. Jeg forer ekorn og fugl (de spiser det samme). Det betyr at de kommer hit for fuglemateren, og så spiser de ofte på det hagen har å tilby. På våren er det lønnesaft fra blader og blomster, og jeg ser de spiser på skuddene på furua, på sommer/høst er det kirsebær mm og på vinteren er det furukongler. De drikker også vann fra et fuglebad jeg har stående. Foringsstasjonen er viktigst, men den betyr nok også litt at de finner variasjon.

  Randi H. og MS.plum Hyggelig at dere liker bloggen! Og ja jeg er jo så enig, for en luksus at naturen kommer hjem til oss :D

 5. Hi, hi, kos deg med ekornene dine du, ønsker meg et i hagen jeg også, men enn så lenge at de nekter å bo i løvtrærne mine er det nok ikke håp! ;))) Fikk med meg deler av 17. mai jeg, men måtte ligge unna selve korpset/toget p.g.a. migreneplagene – hornmusikk og russefløyter er utmerkede migrenetriggere ;) Finner mye glede i hus og hage og de nære ting jeg også. Den travle verden er ikke for meg, kan være med på sosiale ting av og til, men blir heeelt fullstendig utslitt – mentalt og fysisk – i dagesvis, i verste fall uker, etterpå. På den andre side har du (og jeg) muligheten til å nyte stillheten, fuglene, ekorn, detaljene rundt oss fordi vi må være så mye i ro og fordi vi må leve i nået, ta en dag om gangen. Det er jo egentlig ganske fint det også! ;) Vakkert ekornbilde igjen! Er stadig innom her og ser på bilder av ekorn og leser tips til hagen! ;) Ha en fin søndag! :0)

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 6. For et herlig bilde…se, Anne krypende å ta bilder av ekorn. Fint at de er hos deg og gir deg god innputt! Her males det tilbygg. Klager ikke…men det ER varmt!

  Fortsatt fin søndag til deg.

 7. Heisan
  Så koslig besøk du har.Kan ein ikkje gle seg over det eine får ein gle seg over det andre. Ligger her på sofaen no etter nokre timer ute ….så sa det stopp !! jammen godt det er blogger å kose seg med her fra horisontalen på sofaen. Har fått rota litt i mold i dag og, medan sola skein på meg. Supert.
  Ha det godt.

 8. Så koselig at du fikk fint besøk på 17.mai! Det er så herlig å titte innom hos deg og se på ekorn bildene dine. Jeg forstår godt at du blir glad av å se ekorn i hagen – jeg blir yr av bare tanken!

 9. Må tilstå at jeg elsket kremtet ditt, etter at hagen min er mer enn normalt rasert for øyeblikket…
  :-)

 10. Hehe, gøy snikende bilde av deg :) Og ekorn er stas, vi har hatt et her også. Leeeenge trodde jeg det hadde glemt oss, men etter at jeg startet å mate fuglene igjen så har jammen ekornet kommet på besøk igjen også: stor stas! Håper unvierset har tenkt å snike til deg noen, om ikke tiger-krefter, så i alle fall fine og kraftfulle dager fremover.

 11. Ja Ann, det har sine fordeler å leve et stille sakte liv, det har det :)

  Tullik, fin uke til deg og, forhåpentligvis med sol og moldroting :)

  Line, thihi, hyggelig å høre :)

  Anitah2, hehe, det er jo ikke akkurat så fotogent det området der, men pøttsann, hager er jo aldri perfekte!

  Hege, så koselig da, at du har fått ekornbesøk du også igjen. Og gode dager er flotte ting, er i en fin periode nå heldigvis, her er nemlig litt å gjøre.. :)

 12. Ja Ann, det har sine fordeler å leve et stille sakte liv, det har det :)

  Tullik, fin uke til deg og, forhåpentligvis med sol og moldroting :)

  Line, thihi, hyggelig å høre :)

  Anitah2, hehe, det er jo ikke akkurat så fotogent det området der, men pøttsann, hager er jo aldri perfekte!

  Hege, så koselig da, at du har fått ekornbesøk du også igjen. Og gode dager er flotte ting, er i en fin periode nå heldigvis, her er nemlig litt å gjøre.. :)

 13. Hei.

  Veldig koselig å følge bloggen din. Jeg har satt veldig pris på tipsene dine, og fått bruk for dem.
  Det er godt å se at det er noen som ikke tar seg selv så veldig høytidlig, og alltid må fremstå med ett plettfritt uttrykk. Godt å se at andre og har rot liggende litt her og der:))

  Vennlig hilsen Agnete

 14. Hei.

  Veldig koselig å følge bloggen din. Jeg har satt veldig pris på tipsene dine, og fått bruk for dem.
  Det er godt å se at det er noen som ikke tar seg selv så veldig høytidlig, og alltid må fremstå med ett plettfritt uttrykk. Godt å se at andre og har rot liggende litt her og der:))

  Vennlig hilsen Agnete

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her