Spretten søndag: Kjøttmeisen er i krig med ekornet!


Jeg har tidligere skrevet en del om at man skal ha fuglekasser fornuftig plassert, og at å ha fuglekasser ved fuglemater på ingen måte er fornuftig.
Men, som dere ser, en ting er å gi råd, en annen er å følge de selv… ;)

Fuglemateren havnet i treet til fuglekassen i høst når foringsplassen måtte flyttes. Det var jo slettes ikke meningen at kassen skulle bli hengende, men ettersom jeg ikke orket å ta den ned sjøl så ble det dyttet frem i tid. Og når våren kom så tenkte jeg at ingen fugler dumme nok til å hekke der når det er en godt besøkt foringsplass rett ved og det er andre alternativ rundomkring.

– Vel. En kjøttmeisfamilie var ikke enig med meg, de synes tydeligvis dette var meget praktisk. Helt til ekornet dukket opp igjen…

Ekornet er nå innom relativt fast, og hver eneste gang så erklærer kjøttmeisen krig. Synger varslingssang, blåser seg opp og veser, hopper rundt og gjør sitt ytterste for å virke skummel. Ekornet bryr seg ikke filla, hun er innom for å spise solsikkefrø, å krangle gidder hun ikke. Heldigvis for kjøttmeisen er hullet inn til kassa dens så lite at ekornet uansett ikke har mulighet til å forsyne seg (det hender ekorn spiser fuglebarn). Men kjøttmeisen er nok ikke så sikker på akkurat det, så når den gir opp å jage vekk så hender det den plugger hullet med kroppen sin!

– og nei, jeg kan ikke bare flytte foringsautomaten. Det er ikke noe godt sted å flytte den til akkurat nå, og når nå først kjøttmeisen har vært så dum så får den bare finne seg i besværet og ungene er uansett flyvedyktige nå ganske snart.

Husk, alle bilder blir større om du klikker på de.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. :D herlig histore og kult bilde med ‘plugget’ meis og ekorn i fuglemateren. Ekornet her også er helt vill etter solsikkefrø. Og meiseboller. Den har også forsøkt seg på et enormt skjærereir, men der så det ut til at den måtte gi tapt gitt

 2. Haha, herlig fotoserie! Her hos oss er det litt mer avtand mellom foringsautomat og fuglekasse, men det oppstår likevel alltid kalamiteter når Nøtte ekorn kommer fresende over tretoppene på for litt morgentapas. Når han så har satt seg vel til rette på bakken og rolig mumser ivei solsikkefrø sammen med gulspurv og alle slags småfugl er det at vi publikum på terrassen må følge med. Da er nemlig tiden kommet for nabolagets katter til å bedrive litt avkoplende finpussing av jaktferdighetene. Bil av dette ser du her, hvis det funker å legge inn lenker i kommentarfeltet: http://trine.waaktaar.com/?p=5153
  Fortsatt god pinsehelg!

 3. Randine, takk :)

  Hege, hehe, kan tenke meg det ja! Har sett mor og barn krangle, så ser for meg at det blir enda heftigere med utenomfamilie.

  Hege, jøsses! angripe skjæra? Det hadde jeg ikke trodd!

  Trine, så hyggelig at du deler :) godt bilde av jakta forøvrig, ikke enkelt å få til det der vil jeg tro!

 4. Randine, takk :)

  Hege, hehe, kan tenke meg det ja! Har sett mor og barn krangle, så ser for meg at det blir enda heftigere med utenomfamilie.

  Hege, jøsses! angripe skjæra? Det hadde jeg ikke trodd!

  Trine, så hyggelig at du deler :) godt bilde av jakta forøvrig, ikke enkelt å få til det der vil jeg tro!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her