Hva skal jeg så som kommer raskt i blomst?

Mens jeg satt og skrev på gårsdagens post om all den deilige jorden som snart kommer (jippi!!) så slo det meg at jeg vel helt har glemt vekk å ordne med sommerblomstfrø.

For å unngå at jorden blir full av flyvende ugressfrø og for å få bedene pene «raskt» så har jeg tenkt å så ettårige rasktvoksende planter, og så kan jeg heller spa det vekk ettersom jeg får stauder mm å fylle bedene med og tid til å grave de ned. Jeg har tidligere spurt om råd på Hagegal, men jeg vil gjerne høre fra dere også 🙂

Så, har du noen sommerblomster å anbefale som kan sås rett ut nå og kommer relativt raskt i blomst?

Jeg spør jo fordi jeg ønsker råd for egen hage, men dette er også noe som interesserer mange andre så jeg håper dere er riktig rause med tipsene deres 🙂 Både generelle forslag og helt konkrete navnsorter er ønsket!

.
Her er noen jeg allerede har fått tips om:
– Ringblomster
– Lin
– Hagepopelrose (bildet)
– Jomfruen i det grønne
– Solsikker
– Blomkarse (hvilken er skikkelig villige?)
– Ettårig valmue (men er alle ettårige valmuer egentlig raske?)
– Kornblomster (gosj, jeg har seks, SEKS! ulike slag i frøboksen)
– Erteblomster (som jeg har enda flere av..)
– Ettårig scabiosa
– Ditt forslag?

Man kan også bruke grønngjødsel og ymse grønnsakshageplanter for å dekke jorden raskt. Jeg skal feks så mengdevis med salat og så gi vekk til venner og naboer 🙂

Håper du har noen forslag til meg og alle andre som gjerne vil så rett ut nå. Og du: Ha en gooooooood helg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Jeg skulle så gjerne ha komt med tips, men her er jeg noe blank. Lurer nemlig på det samme;o))))
  Har kjøpt noen frø, men det er ikke ettårige (lupiner osv). Må se til å få sådd dem – har et stort område jeg skal dekke;o))
  Ha en flott helg!
  Klem fra Solveig

 2. Jeg skulle så gjerne ha komt med tips, men her er jeg noe blank. Lurer nemlig på det samme;o))))
  Har kjøpt noen frø, men det er ikke ettårige (lupiner osv). Må se til å få sådd dem – har et stort område jeg skal dekke;o))
  Ha en flott helg!
  Klem fra Solveig

 3. Har ingen erfaring med kornblomst, men det høres nydelig ut!
  Elsker ringblomster, men de tar lang tid.
  Blomkarse kommer ganske fort, squashplanter VELDIG fort. Begge dekker mye . Bruk frøene du har.

 4. Takk for tips Randine 🙂 Jeg er ikke sånn veldig honningknuppurtfan, men insektene er jo veldig glad i den da, så jeg vurderer fortløpende..

  Hanna, interessant at ringblomst tar tid! Trodde den var rask jeg. Blomkarse har jeg som sagt litt blanda(dårlig) erfaring med, men jeg prøver igjen. Squash skal jeg absolutt så, her ligger seks slag frøpakker på gulvet og venter 😀

  Ninni, takker! supert, jeg har en brudeslørpakke her, som jeg lurte på om kunne brukes, da veit jeg det 😀

 5. Blandingsfrøpakker er flott! De er både høye og lave og du får de i forskjellige farger! Du kan jo bare luke vekk de du ikke vil ha! Ellers kan blomstereng frø også såes, de dekker fort( er det vel mye valmuer og kornblomst samt forskjellige gressarter da)! ellers er salat og reddiker fint også så får du noen nyttevekster!

 6. Takk for tips Antella, jeg er litt for mye kontrollfreak til å kjøpe mikspakker, haha 😉
  Salat og reddik er plukket frem fra frøboksen 🙂 Her skal det produseres så mye salat, reddik og squash at alle venner og naboer kommer til å rømme når de ser oss komme….

 7. hei,

  jeg vil anbefale prydbønne, den vokser flere meter i løpet av sommeren, og du kan bare putte den i jorda nå. den kan bare ryddes vekk etter sommeren. nydelig vekst, masse røde eller hvite blomster, og store bønner. har ikke prøvd å spise dem, men har tørket og plantet dem året etter. tror ikke noe kan gå galt med denne! her er bilder av prydbønne: http://www.google.com/search?q=prydb%C3%B8nne&hl=no&prmd=imvns&biw=1093&bih=514&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&wrapid=tlif133992312255810&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=sprdT8KsJcmJ4gSNmI2_Cg#um=1&hl=no&tbm=isch&sa=1&q=Phaseolus+coccineus&oq=Phaseolus+coccineus&aq=f&aqi=g-L2&aql=&gs_l=img.3..0i19l2.1790.2435.0.3436.1.1.0.0.0.0.88.88.1.1.0…0.0.pgrbq6LXiIg&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=9a91a8feda574f48&biw=1093&bih=514

 8. Takk for tips Pittpottnøtt 🙂
  Vi skal så bønner, men det blir ikke så mye av det for jeg gidder ikke prioritere ting som klatrer opp nå. Gjerdene er ikke ferdige før i juli-august tenker jeg, så det blir litt upraktisk i år. Men til neste år!

 9. Takk for tips Liv 🙂
  Jeg tror det er litt sent for Cosmos nå, men jeg har en pakke liggende som vi skal prøve med. Håper den rekker å blomstre, og om ikke annet så blir det sikkert pent bladverk på de i det minste.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her