Sprudlende sommerbukett og et lite buketttips :)

Silkepeon, sibiriris og en diger type prestekrage. God sommer!

Jeg er veldig glad i å lage buketter. Gjerne store rause og uhøytidelige. Nå er det ikke så mye i hagen vår å lage buketter av for tiden, men jeg var nylig hjemme hos foreldrene mine og fikk med meg min sedvanlige bøtte med hageblomster hjem 😀
Jeg lager alltid bukettene dagen etter, i ro og mak hjemme. Det må nesten bli slik ettersom jeg ikke har futt til både besøk og bukett, og for blomstenes del er det nesten å foretrekke så fremt de er godt snittet og står i vann (feks i en skurebøtte).

Et lite buketttips kan jeg komme med i farten: Når en setter sammen buketter så er det vel mest vanlig å spre de ulike blomstene jevnt utover. Men, en kan også la buketten bestå av grupper av identiske blomster, feks syv prestekrager i en klynge. Det har jeg gjort for denne buketten selv om det ikke kommer så godt frem i bildet. Slike grupper balansere ut de store voldsomme peonene, og så får buketten et litt annet utrykk. Godt med variasjon 🙂

Og apropo iris, har du sett at jeg satt igang en iris-utfordring i går? 20 bidrag så langt, blir du med?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Nydelige blomster! Her i hagen plukkes det også masser av buketter. For meg er det en del av poenget med å hage 🙂 Som deg plukker jeg den ene dagen ( helst morgen eller kveld dersom det er meldt varmt vær), lar blomstene stå i høyt vann over natten og binder/setter sammen dagen etter.Da holder bukettene mye lengre syns jeg. Åh, det er så herlig! Så flott at du har mulighet til å hente blomster i hagen til foreldrene dine 🙂

  2. Så sommerherlig! Ble i godt humør av det bildet! :o)
    Lurer på om jeg må ta meg en tur ut og se om jeg finner noe å plukke med meg inn…

    Ha en fortsatt finfin kveld!

    Marit på Solsiden.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her