Endelig er vi i gang med å plante!

Hurra! Den siste uken har det endelig blitt plantet i de nye bedene vi fylte opp med de fem lastebillassene med jord fra Grønn Vekst for en måned siden! Vi har en del planter stående stuet sammen i ventebed og i potter, og nå har vel mannen flyttet en tredjedel av staudene tenker jeg. En god start, og om vi får sol i morgen så blir det nok gjort ett hugg til. Det er veldig koselig å holde på i hagen sammen 🙂 Akkurat nå har jeg heldigvis overskudd nok til at jeg kan være med ut og bestemme hva som skal settes hvor, og så gjør mannen all den faktiske jobbingen.

Ettersom vi har litt logistikkutfordringer, (jordhauger i veien for planter, og planter i veien for jordhauger), så kan ikke alt flyttes direkte dit de egentlig skal. Men jeg prøver å tenke smart så det blir minst mulig som må ut på flyttefot igjen. Det er bedet fremfor hagedøren, samt Hei-Hallo som har fått tildelt planter. Og fordi ventebedet vi tømmer nå har veldig mange stauder med spesielt bladverk så preger det sammenplantningene, det skal bli mer «fyll» etterhvert altså 😉
Vi har nok litt utypiske bed, det er mer som store planteflater som deles opp av stier med skiferheller.  Hellene er gjenbruk fra hagen før vi la den om, og de er foreløpig bare lagt ut litt røft. Det er lagt ekstra høyt lag med jord, fordi jeg har kjøpt en jord med høyt organisk innhold så må jeg regne med at den synker sammen endel når den brytes ned, mest det første året.

Det er fortsatt mye jobb igjen med bedene, men her er en liten bildekavalkade. Godt å endelig se planter fra sofakroken, og veldig hyggelig med gjensyn med gamle kjære planter, og planter jeg helt hadde glemt vi hadde 😀

Heuchera ‘Milan’ og rosen ‘Rhapsody in Blue’. Litt skeptisk til om den psykt rosa blomsten på Milan egentlig passer inn med rosen, men vi får se 😉


Som du ser har vi mye rødbladede planter. Det må fylles inn med litt grønt også etterhvert, men vi må tømme ett og et bed så da blir det litt sånn. Dessuten har vi et veldig eklektisk utvalg planter preget av at vi har holdt igjen på anskaffelser i påvente av steder å putte de og derfor har en sterk overvekt av det vi aldri greier å gå fra: planter med fete blader. Bildet viser fra fremst og bakover: Japansk lønn, Mukdenia rossii ‘Karasuba’, rosen ‘Rhapsody in Blue’, heuchera ‘Milan’, vrihassel ‘Red Majestic’, heuhera  ‘Ginger Peach’.og en astilbe. Samt det gamle gjerdet da.


Rødbladet vrihassel Corylus avellana ‘Red Majestic’, og heuchera ‘Ginger Peach’.

De to siste bildene er tatt i Hei-Hallo. Her skal det egentlig være litt varmere og sterkere farger enn dette, men det var her sekel passet best nå så da skal jeg prøve og se hvordan det blir. Bildene viser rosen ‘Sekel’ sammen med svarthyll ‘Black Lace’. Du ser ellers heuchera trolig enten ‘Root Beer’ eller ‘Cherry Cola’, samt en navnløs hosta og pletter i luften (sommerblomst).

Gleder meg til i morgen, om det er opphold så blir det flyttet masse mer 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

33 KOMMENTARER

 1. Dette har jeg ventet på. Så gøy. Etter å ha sett hageskisser og standen du lagde på hagemessa vet jeg allerede at dette blir flott. Store sammenplantninger er jo supert.

 2. Heisan.

  Å så kjekt det må vera å vera i gang med dette. Mange flotte planter å sjå her . Lukke til vidare i dag. Håper nemlig den samme sola som skinner på meg også skinner på deg og din mann !!

 3. Så artig å se beddene fylles med blomster. Snart må du nok endre navnet på bloggen – Moseplass er ikke det som forbindes med frodig hage :)) Nyplantingene får i allefall en skikkelig rotbløyte i dag.

  Lykke til med plantingen !

 4. Aina, ja vi synes vi er veldig heldige begge to, som deler interessen 😀 Spesielt nå som jeg er syk er dette viktig, det er en av de få tingene vi kan gjøre sammen.

  Åshild, fine du, takk for ros 🙂

  Tullik, her er det øspøs så mannen trener på treningsstudio, hehe, men i morgen er det meldt sol!

  Anne, næææ, moseplassen er stemning og ro! Og selv om nyhagen får en mer utagerende utrykk enn mosen tilsier så skal jeg nok fortsatt få til de rolige tilbakelente sonene også 😉

 5. Så kjekt Anne!
  Dette vert flott.
  Mykje arbeid med hage..
  Gror så masse gras i bedda våre at eg nesten gir litt opp 😉
  Lukke til med resten av prosjektet!

  God helg klem 🙂

 6. Spennande å følgja med på bloggen din 🙂
  På bildet av den flinke mannen din er det ein plante med lyse grøne blad med litt rødt i. Eg har og denne, men kva er namnet?

  Ha ei fin hagehelg!

 7. Dette ser ut til å bli en fantastisk flott hage. Så fint at du er i såpass form at du kan være med ut og «bestemme» litt. Det er flott at du og mannen deler interessen for hage.

 8. Dette blir helt toppers, plantene får i hvert fall vann i dag, og kommer sola i morgen, blir det perfekte forhold for dere! Skal bli gøy å se det ferdige resultatet, det blir sikkert flott!

 9. Erantis, om du kommer innom i morgen så skal jeg ha navnet klar for deg for den har merkelapp. Akkurat nå regner det for mye til at jeg orker å sjekke 😉

  Sigrid, uff, gress er traurig å luke vekk. Trøsteklem til deg 🙂

  Villrose, hehe, jadda, fint med vannehjelp…..

  Berit, ja jeg er utrolig glad for det rett og slett!

  Tin, jeg gleder meg til å se resultatet jeg også! Blir jo ikke sånn fin-fint før etter at det har grodd et år eller mer, men sånn er det jo med hage da 🙂

 10. Jeg gleder meg til det ferdige resultatet. Det er alltid spennende å se hvordan andre planlegger hagen sin.

 11. Ååå, så flott. Så spennende det er blir gøy å se resultatet…gleder meg til at jeg kan gjøre noe i hagen her også…inspirerende å se på dere :0)

 12. Så artig å se beddene fylles med blomster. Snart må du nok endre navnet på bloggen – Moseplass er ikke det som forbindes med frodig hage :)) Nyplantingene får i allefall en skikkelig rotbløyte i dag.

  Lykke til med plantingen !

 13. Aina, ja vi synes vi er veldig heldige begge to, som deler interessen 😀 Spesielt nå som jeg er syk er dette viktig, det er en av de få tingene vi kan gjøre sammen.

  Åshild, fine du, takk for ros 🙂

  Tullik, her er det øspøs så mannen trener på treningsstudio, hehe, men i morgen er det meldt sol!

  Anne, næææ, moseplassen er stemning og ro! Og selv om nyhagen får en mer utagerende utrykk enn mosen tilsier så skal jeg nok fortsatt få til de rolige tilbakelente sonene også 😉

 14. Erantis, om du kommer innom i morgen så skal jeg ha navnet klar for deg for den har merkelapp. Akkurat nå regner det for mye til at jeg orker å sjekke 😉

  Sigrid, uff, gress er traurig å luke vekk. Trøsteklem til deg 🙂

  Villrose, hehe, jadda, fint med vannehjelp…..

  Berit, ja jeg er utrolig glad for det rett og slett!

  Tin, jeg gleder meg til å se resultatet jeg også! Blir jo ikke sånn fin-fint før etter at det har grodd et år eller mer, men sånn er det jo med hage da 🙂

 15. øj øj Anne…..jeg skal da lige love for der er sket noget hos dig her hen over sommeren. Det bliver bare en super fed terasse med bed helt op til……glæder mig til at se fortsættelsen.

  Knus Dorthe

 16. Tusen takk for koselige kommentarer 🙂
  I dag er det opphold!

  Og nå var jeg akkurat ute og sjekket den planten med røde tuppper, den heter: Mukdenia rossii ‘Karasuba’

 17. Så fantastisk det ser ut, Anne! Du er og blir en kunstner, hva enn du foretar deg (også med kamera – ut fra tidligere kommentarer på bloggen om at ikke hele hagen din ser bra ut!). Gøy å følge med! Gleder meg til flere inspirerende bilder (jeg kan trenge noen tips til vår hage). Fortsatt god vekstsesong! Klem fra Karin

 18. Hei Karin! Fine du, koselig å høre fra deg 🙂
  Gleder meg til jeg en vakker dag får kommet meg ut til deg, så skal vi nok kunne spre ut litt inspirasjon til den hagen!

  Takk Viktoria 🙂

 19. Hei igjen! Eg meinte den planta med gulgrøne blad med litt rødt i midten. Den som står ved sida av den grøne kassen. Mukdenia rossii ‘Karasuba’har eg og, får flotte haustfargar i tilleg til søte blomster på forsommaren 🙂

 20. Hei, så spennende å følge med på hageprosjektet deres. Vi holder også på i hagen, men har ikke kommet så langt som til planting ennå. Ser du har mye alunrot. Hvilken erfaring har du med disse? De ser jo kjempelekre ut, men trives de hvis de blir plantet i halvskygge? Store deler av hagen vår ligger (dessverre) i skygge/halvskygge det meste av dagen. Men har lyst på et bed med ulike typer alunrot ved inngangspartiet. Der er det morgensol, men ellers skygger naboens trær for sola det meste av dagen. Fin blogg du har, forresten!

 21. Å,dette må være morro,her er så mye planter til overs.
  Kan ikke plante mer,for klarer ikke passe alt.
  Og så vokser det så alt for mye her,og alt dette regnet!!!
  Så mye lykke til ,skal følge med her

 22. Hei Spirea 🙂 Alunrot/heuchera ja. Du, jeg har litt ulike erfaringer med den, det varierer litt på navnsortene hvor godt de trives i skyggen. Jeg synes de fleste blir finest med litt lett skygge, da kommer mønster og farge bedre frem. Halvskygge går nok helt fint, men mørkere enn det så synes jeg de vokser dårlig og noen av de kan også bli litt «strekt» i bladene (kan ikke si deg akkurat nå hvilken, greier ikke huske det da serru for jeg har flyttet de). Litt mørk halvskygge kan funke det om du ikke forventer at de viser seg fra sin aller fineste side. Er ikke verre enn å prøve noen på stedet og se hvordan de trives. En ting er at de er finere med mere sol, en annen ting er om de er fine nok med litt mørk halvskygge 😉

  Moster, vanlig hageproblem det der at man har lyst på flere planter enn man har plass til, og orker å stelle. Du får benytte anledningen til å kun ha de plantene du virkelig brenner for, og så gi vekk resten for adopsjon.

 23. Å så spennende! :)) Gøy å se når hagen begynner å ta form! Husk bare for all del at trær og planter vokser og blir stooore, hi, hi, vi har nemlig plantet og plantet, og syntes det så så glissent ut med anbefalt – kremt – avstand mellom dem… ville jo gjerne ha det tett og frodig med en eneste gang… så de siste par somrene har vi brukt til å flytte på planter og trær som stod for tett! 😀 Jaja… ganske spennende det også! ;))

  Tusen takk for bok og frøpakke Anne!
  -Og masse lykke til med hageprosjektet videre, -gleder meg veldig til å se resultatet! :0)

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 24. nææ, det er da bedre å tynne litt om en par år, enn å ha masse eksponert jord og ugress 😉

  Vi går for å ha trær og busker på rett sted nå, men staudene blir nok satt litt tett ja.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her