Georginedilla!

Min mor og jeg deler en plantedille, vi er begge hekta på georginer 😀

Praktfull plante som er på sitt fineste fra nå og helt til frosten tar den. Mine georginer er sent ute i år ettersom vi ikke fikk plantet de før i juni og siden det knapt har sett solen… Men i helgen fikk vi den første i blomst, og så fikk jeg dessuten en hel haug i snitt med min mor så behovet er dekket 😉

Men ja, litt georginefakta for nye lesere: Georginer kalles også dahlia. De er flerårige, men må oppbevares inne. Kjøpes i knoll på vinter/vår, og plantes så enten i krukker og fordrives, eller plantes rett ut i bakken (da tar det litt lengre tid før de blomstrer). Du kan også kjøpe georginer ferdig drevet i potter, eller så de selv. Trives best i sol og varme, finnes i ørten og enogtredve ulike farger og former.
Les mer om georginer her. Se alt jeg har skrevet om georginer på stikkordet georginer. Jakter du på informasjon om hvordan vinterlagre knollene så finner du det her.

Her er noen av georginene jeg fikk fra mor i helgen. Jeg har ikke navn på disse foreløpig. Planlegger et navnsatt galleri litt senere på året når jeg har fått sett over mors arkiv, men om du kjenner igjen noen så blir jeg glad for tips i kommentarfelt. Og du, legg merke til den gule, den er diiiger! (Se bildet over for referanse).
Alle bilder her på Moseplassen blir store om du klikker på de, da kan du bla deg fra bilde til bilde.


Og ja, her har jammen vært sol en par dager! Hurra 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Å hildrane du, så mange flotte georginer! Og så er du så flink til å fotografere dem fra spennende vinkler 🙂 Jeg er også veldig glad i disse. I år står alle i krukker på terrassen og har sluppet unna sneglene 🙂

 2. Så gøy! Jeg har blitt bitt av dilla jeg også, da i fjor jeg kjøpte min første knolle. I år har jeg laget et georgine bed. De kom i beddet litt seint så den første blomsten springer ut i dag, mens noen av plantene ikke har fått knopper engang.

 3. Lekkert, lekkert. Har fått meg ei lita samling georginer og i år starta blomstringa overraskande tidlig for å ver her hos meg på Vestlandet. Har planta nokre i bed og nokre i krukker. Det er faktisk dei i krukkene mine som har fått mest besøk av sniglane 🙁 . Har erfart at dei som har mørke blad får stå i fred for sniglane.
  Ha fortsatt ein fin sommar og kos deg med georgine blomstringa.

 4. Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen! Kjempehyggelig å høre fra dere 😀

  Vigdis, da håper jeg du blir fornøyd!

  Takk for bildeskryten Frøya-Heidi 🙂 De er veldig artige å fotografere disse georginene, morsomt å få noe nytt ut av de.

  Ingvild, samme som her altså, knopper på de fleste, blomster og nestenblomster på fire. Om vi fikk en skikkelig sommer snart så ble det nok så mye blomstring atte 😉

  MarJE, så artig å høre at dine kom tidlig i gang, og interessant at de mørke får stå mer i fred for snegler!

 5. Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen! Kjempehyggelig å høre fra dere 😀

  Vigdis, da håper jeg du blir fornøyd!

  Takk for bildeskryten Frøya-Heidi 🙂 De er veldig artige å fotografere disse georginene, morsomt å få noe nytt ut av de.

  Ingvild, samme som her altså, knopper på de fleste, blomster og nestenblomster på fire. Om vi fikk en skikkelig sommer snart så ble det nok så mye blomstring atte 😉

  MarJE, så artig å høre at dine kom tidlig i gang, og interessant at de mørke får stå mer i fred for snegler!

 6. I år har det vært så kaldt så georginene har vært veldig sene med å komme med blomster! De fleste er ukjente for meg bortsett fra en den nederste til høyre tror jeg er ‘Ariko 9709’, den har jeg kjøpt i år og stilkene er veldig stive og blomsten er nydelig! Tror jeg har lagt ut den på bloggen min! Ha fine dager…

 7. Hei Antella, takk for tips!
  Det er nok ikke Ariko på bildet, for når jeg googler så ser jeg at jeg faktisk har Ariko i hagen, men det er ikke den som er avbildet. Så, supert tips, om en ikke helt rett plante 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her