Vi snekrer platting, og har gjort et orginalt valg av terrassebord..!

Inneholder sponsede produkt

Så er vi klar for det neste store byggeprosjektet: Vest og nordsiden skal bindes sammen med et sammenhengende tredekke. I alt 80 kvadratmeter som smyger seg inntil bed og hus og danner gangareal og raust med plass for en sommerfest. Utegulvet blir en viktig del av hagens utrykk så jeg har tenkt mye på hvilken terrassebord vi skal kjøpe.

Det finnes utrolig mye lekkert å velge i på terrassebordfronten, en mengde ulike treslag og impregneringer og dimensjoner. Vi ønsker et gulv som er pent å se på, praktisk og miljøvennlig. Men etter at vi kom på at rammen jo uansett var bygget i trykkimpregnert så ble akkurat det siste mindre viktig. (Døh, følte oss bra dumme når det gikk opp for oss at vi ikke hadde tenkt på akkurat det, men rammen var altså satt bort til snekker). Pris er jo også en faktor, med 80m2 flate så blir det fort dyrt. Her måtte tenkes litt utenfor boksen, alltid en interessant øvelse 🙂

.

Løsningen ble den vanlige trykkimpregneringen, men i monsterdimensjoner! Vi skal legge konstruksjonsvirke av furu i 198x36mm som gulv! Det vil si at vi får 20cm brede bord, noe jeg tror blir seende utrolig lekkert ut. Og så får vi en superstabil flate hvor vi kan tillate oss større overheng i de buede overgangene mot bedet. Det blir nok tyngre å legge enn vanlige terrassebord, men mannen mener det er håndterbart og siden det er han som skal legge det så får det bli han som bestemmer 😉

Bergene Holm sponser:
Jeg liker å støtte norske bedrifter. Der hvor de har et identisk eller bedre produkt enn de utenlandske så er det et selvfølgelig valg, spesielt innen landbruk og gartnerdrift. En av de store leverandørene for trevirke i Norge er Bergene Holm, og jeg er så heldig at jeg har fått en sponsoravtale med de som gjør at jeg får en hyggelig rabatt på trevirket til plattingen. Bergene Holm er genuint opptatt av å inspirere både selgere og kunder til å bruke tre på kreative måter, titt innom bloggen deres!

Vi har altså valgt å legge trykkimpregnert konstruksjonsvirke (Furu 36X198 CUIMP K-virke C24), men om du vil ha litt mer normale dimensjoner så har Bergene Holm fire ulike alternativ for terrassegulvet:
* Ordinære impregnerte terrassebord i furu
* Rillet terrassebord
* ShipDeck: Et fiffig gulv hvor ting ikke kan falle ned eller ugress komme opp.
* 3Tett: Nær vanntett, passer perfekt for balkonger og andre steder du ønsker en tett flate.

Hvordan snekre terrasse:
Bergene Holm har satt opp en grundig gjennomgang av hvordan bygge en terrasse på søyler.
Vår terrasse er i hovedsak lagt rett på et underlag av pukk som er en annen oppbygging enn den vist i lenken. Er det interesse for en bildereportasje for å vise hvordan snekkeren har lagt opp bjelkelaget?

Nå gleder jeg meg til å få gulv i hagen! Mannen starter vel så smått om en uke tenker jeg, og naturligvis skal dere få være med på reisa 🙂  Men først skal jeg blogge om bedet du ser under, for i helgen skjedde det endelig noe der!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

26 KOMMENTARER

 1. Dette kommer til å bli kjempebra=) Jeg liker at det ikke er helt helt firkantet eller kvadratisk. Blir artig å følge med videre=) Fortsatt god sommer til deg=) Vibeke

 2. Dette kommer garantert til å bli kjempelekkert 🙂 Gleder meg til å følge med videre. Vi leker også med noen planer om platting i nedkant av dagens terrasse. Rundt ei diger furu og inntil fjellhagen som starter her.

 3. Ikke småtteri til forandring som holder på å skje rundt huset hos dere…..Skal bli veldig kjekt å se etterhvert:) Kos deg i kaoset:)

 4. Dette blir spennende å følge med på! Skal selv lage stor tre-terrasse/platting neste vår. Kanskje vi burde ta en titt innom Bergene Holms sider… Lykke til med bed og terrasse!

 5. Så smart å velge brede bord! Dere får et gulv som er både spesielt og flott! Jeg liker også at det ikke er kvadratisk, det blir kort sagt en mer spennende form!
  Jeg gleder meg til å se hva som skjer på bedfronten 🙂
  Lykke til!

 6. Moro å se hvordan det er underveis, og gleder meg til å se ferdig resultat:) Brukte dere landskapsarkitekt til å lage tegning? Ser flott ut!

 7. Anneli, jeg er arkitekt (husarkitekt) så jeg har designet og tegnet hagen selv. Så moro at du synes det ser godt ut 🙂

  Krepsemor, ja du kan tro jeg var fornøyd når jeg kom på at jeg kunne bruke konstruksjonsvirke! Tror det blir fint å få litt større dimensjoner, tror det gir mer ro rett og slett, her er jo stor flate og mye design rundt.

  Lykke til med din også Linkehagen!

  Nr14, hehe, nei, vi fisler ikke…. 😉

  Trine, det høres superlekkert ut! nydelig med møte mellom fjell og tredekke 🙂

  Hyggelig å høre Inger Karin 😀

 8. Heisan. Blir likt som hos hos dette…Under terassebordene altså. hehe. Eg og min kjære kosa oss med bloggen til Bergene Holm så takk for tips.her tenker vi på utestova. No kan det godt vera at du har tenkt på dette, men vi angra på at vi ikkje la ut fleire rør til elektriske ledninger når vi la terasse. Belysning (og varme…) i hagen kan jo vera både kjekt og flott. Lukke til og ha det godt.

 9. Vi har allerede gravd ned noe, og så skal det trekkes noen til ja. Kan egentlig ikke få for mange sånne rør! Både strøm og vann (det siste så vi senere kan koble automatisk vanning mm.)

 10. Gleder meg til å se det ferdige resultatet!! Kommer visstnok til å bli knallfint med materialvalget dere har gjort, i følge mannen min (som for øvrig jobber for Bergene Holm)

  Meg i Larvik 🙂

 11. Hei til Larvik, så artig å høre fra en Bergene Holm ansatt og partner 🙂 Vi gleder oss veldig til gulvet selv vi nå!

  Ingrid og Oddny, takk og takk og snart skjer det nok noe ja!

 12. Hei, liker rekkverket ditt på den flotte terrassen din. Hva er målene på spilbredde, mellomrom og tykkelse på spilene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her