Krukkene som drar hagen inn i stua.


Noe av det første jeg gjorde etter at terrassebordene ble lagt ut var å finne frem krukkene 🙂
Jeg har i flere år nå hatt en stor samling krukker fremfor hagevinduene og det er en helt genial måte å få blomstene riktig nær på. Krukkesesongen begynner tidlig på våren mens det fremdeles ligger snø i hagen og varer til langt inn på vinteren. Plantene byttes ut fortløpende slik at krukkene alltid er på sitt fineste. På våren er det mose og løk, på sommeren diverse sommerblomster, og på høsten planter som tåler lave temperaturer samt diverse naturmaterialer. Jeg bruker en miks av sommerblomster/ettårige jeg kjøper og hageplanter jeg låner fra bedene.

Som dere ser så bidrar dette feltet med lave krukker til å trekke hagens frodighet helt inn i stuen. Og det å ha blomster og terrasse og bed i lag slik skaper dybde og gjør at hagen virker større, og mer interessant.

Pst, synes du de lilla krukkene er fine? De og noen av de grå er malt! Les her om hvordan male krukkene dine.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Frk. Kreativ i egen høye person! 😀 Det var jo kjempesmart! Hmm, tror jeg får høre med gubben angående sånne store, lave vinduer ved verandaen altså 😉
  Lilla er alltid skjønt, det ble kjempefint sammen med de andre grå og brune! =D

 2. Flotte farger isammen på krukker og blomster. Jeg malte noen krukker i fjor med steinmaling, og resultatet ble veldig naturlig, men malingen var dyr. Da er det nesten bedre og selv tilsette sand i malingen om man ønsker litt struktur. Ha en fin dag!

 3. Tigertina, Takker 🙂 Lave vinduer er gull! Får virkelig hagen inn 😀

  Vigdis, jeg er nesten litt missunnelig på meg selv også 😉 thihi

  Marianne, det er gøy å lage maling, å ha sand i har jeg vel ikke prøvd, men det burde gå fint det om malingen er tykk nok.

 4. Tigertina, Takker 🙂 Lave vinduer er gull! Får virkelig hagen inn 😀

  Vigdis, jeg er nesten litt missunnelig på meg selv også 😉 thihi

  Marianne, det er gøy å lage maling, å ha sand i har jeg vel ikke prøvd, men det burde gå fint det om malingen er tykk nok.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her