oioioi, spenning i hagen, nå er vi igang med tredekket :)

Nå har materialene til tredekket kommet! Omlag 80 turer måtte mannen ta, opp vår lange trapp, men nå er det her, og jeg er helt i hundre 😀

Jeg synes det er veldig spennende å se planene for hagen gjennomføres. Har jeg tenkt riktig når jeg tegnet opp utstrekning av tredekke og bed? Fungerer materialvalget som jeg har tenkt? Blir det slik jeg ser for meg i hodet?

Du kan spørre alle som jobber med formgivning/ design/ arkitektur. Det blir igrunnen aldri helt slik man så for seg. Det er ikke mulig å tenke på absolutt alt fra alle sider, spesielt ikke når man jobber på lag med naturen. Men om man har planlagt godt så er gjerne overraskelsene som kommer av det gode slaget, opplevelser jeg ikke har greid å se for meg, eller glemt. Som at det er utrolig digg å gå barfot på solvarmt tre, at den lille fjordgløtten vår ble såå mye mer tiltrekkende etter at vi kom 20 cm høyere, at en liten krok i hagen som jeg ikke hadde sett verdi i plutselig trer frem og sier «kom hit!»

Jeg har tidligere skrevet om planene for terrassen, med illustrasjon, og om å la hagen og huset sammarbeide om å lage gode opplevelser. Tredekket er et viktig virkemiddel for å oppnå det siste. Bordene legges slik at linjene står diagonalt på husveggen og dermed bidrar de til å trekke øyet gjennom vinduene ut i hagen og få denne til å føles som en del av stuen, og selve dekket har fått sin utforming med de kurvede linjene for å bidra ytterligere til dette samt for å få hagen til å virke større.

Terrassegulvet bygges i konstruksjonsvirke i 36 x 198mm fra Bergene Holm. Det vil si 20 cm brede bord, det vanlige for terrasse er 10 og 12 cm brede bord. Dimensjonen gjør at gulvet vil virke tyngre og roligere, det er iallefall planen, dere får henge med utover uken og se om det blir like bra i virkelighet som i hodet mitt 🙂


(Bordene er kun lagt utover som en del av sorteringsfasen, selve skruingen er ikke påbegynt enda.)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

 1. Dette ser ut til å bli så bra! Det hjelper nok på at du har gjort godt forarbeid med planlegging. Tredekket blir kjempefint, og som du har oppdaget, deilig å gå barbeint på. Det tørker fort opp etter regn også.

 2. Dette ser flott ut. Spennande å følge med på utviklinga.
  Så ei helsing til din MANN som er ufattelig flink. Vert kraftige musklar av slikt arbeid:))
  Følger spent med.

 3. Novembersymra, Lisa, MarJE og Tua, det er en veldig veldig bra mann, jeg har hilst, han rødmet pent 😉

  Mariann, rart med det der, slo meg akkurat at jeg faktisk aldri har bodd med tredekke sjøl. Har jo besøkt ørten og en tredekker, men aldri vært bofast. sikkert derfor jeg hadde glemt vhor godt det er å gå på 😀

 4. Oj, så spennende. Vi har fått ny terrasse i år. Rart å si det, det blir liksom slik klisje. Men livet er virkelig så utrolig mye bedre. Endelig litt bedre kontakt med utemiljøet. Det morsomste er at det går så fort i den siste delen. Legge ned dekket! Kos deg i denne prosessen.

 5. Heisann !

  Har jo fulgt med i prosessen deres her mht hageforandringene. Må si jeg er imponert ja, og nå ser man virkelig hvor mye innsats og planlegging som gir grunn for herligheta som komme frem nå.
  Det blir deilig for dere neste sommer..da kan man mer nyte fruktene av det hele.
  Ha ei fin kveld videre !

 6. Ymmeli, ja nå skjer det virkelig ting. Gutta er i full gang med å sortere bordene, og gulvet formelig vokser fremfor øynene mine 😀

  Sommertid, hyggelig at du synes det ser lovende ut 🙂

 7. Eg gler meg til å sjå korleis dette blir, spennande med så breie bord! Eg er veldig glad i tredekke sjølv, men på den andre sida tenker eg ofte at terrassen er i ferd med å ta over den norske hagen. Eg trur du heilt klart er inne på noko med at breiare bord vil gi eit anna inntrykk.

 8. Jo, tredekke er veldig mye brukt, kanskje blitt en safe sovepute for mange, du er absolutt inne på noe der Elisa. Men det er en uslåelig rimelig måte å få en god hard yte på, sten blir mye dyrere, sjøl gjennbrukssten. Og så er det ikke vanskeligere enn at de fleste får til, det er jo viktig i vårt «gjør det selv» samfunn.

  Anneli, veeel ikke egentlig 😉 80 turer opp en trapp med lange kjipe tunge planker er ikke akkurat drømmeferien, men han måå jo smile når han ser kona 😉

 9. Så fint det blir! Jeg følger også spent med, vi skal legge ny terasse på fremsiden av huset neste år. Nå må jeg jammen vurdere brede bord og annen lengderetning på treverket ser jeg.

 10. Heisann !

  Har jo fulgt med i prosessen deres her mht hageforandringene. Må si jeg er imponert ja, og nå ser man virkelig hvor mye innsats og planlegging som gir grunn for herligheta som komme frem nå.
  Det blir deilig for dere neste sommer..da kan man mer nyte fruktene av det hele.
  Ha ei fin kveld videre !

 11. Heisan.
  Ja,dette blir veldig flott. No har både eg og mannen sitte her og beundra dei breie borda og me synest det er veldig flott. Eg har venta på nytt innlegg frå hagen din , synest det er så kjekt å fylgja med !! Lukke til vidare. Gler meg til nye innlegg.
  Ha det godt.

 12. Tusen takk for hyggelige kommentarer alle sammen 🙂

  Margrethe, det er smart å ta retningen på virket med i vurdering ja. Om du vil ha brede bord men helst vil ha «vanlig» terrassevirke så har Bergene Holm (og trolig også andre leverandører) trykkimpregnerte terrassebord i 15 cm bredde, verdt å vurdere. Kan hende det er bestillingsvare da, men det er jo ikke noe problem om man er forberedt.

 13. Marifri, det er myyyye igjen, men med tredekket vil det plutselig se langt ferdigere ut ja 🙂 I slutten av måneden tenker jeg vi har startet på monteringen av gjerdet også, det vil også gjøre stor visuell forskjell 🙂

  Sigrid, ja det er veldig koselig å holde på med dette sammen Sigrid, glad vi er et team, ikke bare en som bestemmer og en som jobber.

 14. OPPDATERING ONSDAG KVELD:
  Det blir så fint!
  I dag har de lagt ut virke til like forbi der dammen etterhvert skal være, fikk hjelp med nevøen min heldigvis 🙂 Dessverre knela saga, så nå jakter mannen på en lånesag.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her