Kamp om meisebollene! Fuglene setter pris på hjemmelaget for :)


Vill krig om meisebollene for tiden!

Jeg lager mine egne meiseboller og de er uhyre populære hos fuglene. Det er enkelt å lage meiseboller, og veldig koselig.Til helgen kommer niesen min på besøk, og da skal vi lage masse meiseboller, både praktiske hverdagsboller som denne, og festfigurer 🙂

Jeg har en lang post om  hvordan lage meiseboller med oppskrift og beskrivelse, og så planlegger jeg en oppfølger på den nå snart, med noen nye vrier på oppskriften!

Lager du meiseboller til fuglene dine?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Å mate fuglene er noe av det fineste med den mørke årstid!
  Her er det også kamp om godbitene,selv om jeg ikke har laget mine egne maiseboller..ennå..men det kommer:)
  Ha en fin kveld:))

 2. Jeg skal også lage mine egne etterhvert – hadde jeg tenkt. Nå har vi imidlertid meisebollestopp etter at skjæra rev ned beholderen og spiste opp fem stykker på en formiddag. Spiser ikke skjæra de hjemmelagde når du henger dem opp sånn?

 3. Joda, når den henger som dette så forsyner gjerne skjæra seg. Derfor henger de fleste innimellom noe furubar, men der er det ikke like greit å fotografere 😉

 4. Vi har pleid å lage meiseboller på mellomtrinnet på skolen hvert år, disse henger vi utenfor klasserommet deres. Litt forstyrrende i starten, men etter hvert som elevene blir vant til dem gir de mange fine opplevelser! Ikke minst er det lærerikt! Stas! Her får vi besøk av kjøttmeis, blåmeis, dompap, flaggspett og ekorn, blant annet :0)

 5. Hjemmelagete boller er tingen her også, enkelt og så mye drøyere enn de kjøpte. Fugler og ekorn er hagens smykker nå når vinteren har kommet. Ha en finfin onsdag.

 6. Jeg lager meisboller og mater fuglene i vinterhalvåret. Nå fikk jeg egentlig litt dårlig samvittighet, for jeg har ikke startet matinga ennå. Jeg skal jammen meg å handle meisbolleingredienser i dag:)

 7. Åse, så koselig og lærerikt for ungene at de får ha småfugler som en del av hverdagen sin 🙂

  Tua, jepp! jeg sier også det 🙂 Her fores det gjennom hele året, men det er jo på vinteren en setter mest pris på de, når alt annet er i søvn.

  Lillian, ingen vits å få dårlig samvittighet. Det er masse frø og frukt ute enda selv om vel insektene har gått og lagt seg nå.

 8. Åse, så koselig og lærerikt for ungene at de får ha småfugler som en del av hverdagen sin 🙂

  Tua, jepp! jeg sier også det 🙂 Her fores det gjennom hele året, men det er jo på vinteren en setter mest pris på de, når alt annet er i søvn.

  Lillian, ingen vits å få dårlig samvittighet. Det er masse frø og frukt ute enda selv om vel insektene har gått og lagt seg nå.

 9. Koselig å mate fuglene om høst og vinter, jeg må innrømme at jeg kjøper meisebollene foreløpig.

  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

 10. Hei Anneli.
  Jeg har vanligvis ikke tørket frukt i. Fordi jeg har nokså mye besøk så må jeg være litt økonomisk, så derfor ikke så mye tørket frukt, og om jeg tilbyr det så tar jeg heller og henger det opp separat.

  Jeg har ikke prøvd så mye, men rosiner er absolutt populært. Spesielt svartrrosten, han blir helt oppslukt om det dukker opp rosiner…

  Men foreløpig så har jeg ikke startet med det. Det er mye frukt og bær ute fremdeles, og jeg har dessuten sikret meg endel epler fra foreldrenes hage som jeg legger ut.

  Av frukt og bær så har jeg ikke greid å se markant forskjell. Noen ting er mer populært: Druer og nektarin, mens bananer blir ikke spist i det hele tatt. (og nei, jeg kjøper ikke bananer og druer for å fore fuglene med, men ofte så sender jeg overmoden frukt fra fruktfatet ut til fuglene)

 11. Hei Anneli.
  Jeg har vanligvis ikke tørket frukt i. Fordi jeg har nokså mye besøk så må jeg være litt økonomisk, så derfor ikke så mye tørket frukt, og om jeg tilbyr det så tar jeg heller og henger det opp separat.

  Jeg har ikke prøvd så mye, men rosiner er absolutt populært. Spesielt svartrrosten, han blir helt oppslukt om det dukker opp rosiner…

  Men foreløpig så har jeg ikke startet med det. Det er mye frukt og bær ute fremdeles, og jeg har dessuten sikret meg endel epler fra foreldrenes hage som jeg legger ut.

  Av frukt og bær så har jeg ikke greid å se markant forskjell. Noen ting er mer populært: Druer og nektarin, mens bananer blir ikke spist i det hele tatt. (og nei, jeg kjøper ikke bananer og druer for å fore fuglene med, men ofte så sender jeg overmoden frukt fra fruktfatet ut til fuglene)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her