Del fuglebilder – vinn fuglemater!

Du kan vinne en av disse fem materene fra Nelson Garden!

Jeg har i høst lett høyt og lavt etter fuglematere, både på hagesentere, hagenettbutikker og i interiørbutikker. Målet er å få en oversikt over hva som finnes og så dele med dere. Og nå kommer det fuglematerposter jevnt fremover!

Noen av fuglematerene har kommet hjelm til meg fremfor at jeg skal styre rundt i butikker, og fra Nelson Garden fikk jeg for to uker siden en hel haug. Jeg spurte Nelson om jeg kunne få lov å gi endel av disse materne videre til dere, og til det fikk jeg et rungende ja!

Så, har du lyst på en av disse fuglematerene fra Nelson garden?
Del et bilde av en hagefugl gjennom lenkedigsten under og du er med.
Påmeldingen stenger natt til 3 desember, og så trekker jeg fem vinnere og kontakter på epost. Premien sendes innen Skandinavia.

Alle kan delta, du kan delta med tre ulike bidrag.
Du trenger en blogg, eller hjemmeside, eller bildealbum på nett for å delta, (albumet må være åpent for alle å se i).


‘); // ]]>

* Du må lenke rett til bidraget, ikke til forsiden av bloggen/hjemmesiden/albumet.
Problemer? Om du får problemer med å legge inn lenken så limer du inn adressen i kommentarfeltet under, så legger jeg inn for deg. Det er ikke uvanlig at noen får problemer med å få inn lenken sin, men jeg har noen triks så ikke vær redd for å spørre om hjelp 🙂

Jeg tar ikke i mot bidrag pr epost denne gangen. På grunn av Facebook sine regler så kan du ikke delta i konkurransen ved å lenke herifra og til bilde som ligger der. (Du kan gjerne legge bilde på facebook i tillegg, men det kan ikke være selve påmeldingen).

Nå blir det artig å se hvilken fugler dere har på besøk!!!

Pst: Om du vil lese om fugl i hagen så finner du de viktigste fuglesakene mine via nøkkelsiden Hagefugl

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

42 KOMMENTARER

 1. Så fint at du gjør kjent hva som finnes av diverse fuglematere på markedet, og fin utfordring! Ikke så lett å få tatt et bra fuglebilde, men jeg får se ..
  Fin helg til deg! 🙂
  Klem Lisa

 2. Hei. Kjempeflotte fuglematere!
  Jeg har imidlertid dårlig erfaring med fuglematere som se så fine ut som disse. De tåler ikke regn!!! Og det har vi jo som kjent i bøttevis av her på vestlandet. Om de mot formodning er like hel etter noen månder i regnet, så er maten (fuglefrøene) bare graut. (Og faktisk begynt å spire) For taket på fuglematerene er ikke stort nok til å holde unna «sidelengs» regn.
  Jeg har prøvd med «stygge» praktiske matere men ingenting nytter. Man må faktisk henge samtlige fuglematere under tak.
  Gi meg en fuglemater som tåler -ihvertfall ett år- ute her på vestlandet.Det er like før jeg bygger ett sjøl og det skal ha TAKSTEIN! 😉

 3. Hei Marianne.
  Det du er inne på nå det skal jeg snakke om når jeg presenterer fuglematere. For ja, det er viktig at maten holdes tør. Det vil si at maten oppbevares fri for regn, og at eventuelt vann som sniker seg til kan dreneres vekk.

  Matere i metall og plast kan også være fine, i år har det kommet mye flott i metall! To av materene over er i metall og vil nok tåle vestlandsregnet også tenker jeg.

  Hvordan har de «stygge» materene sett ut da? Siden de ikke tålte regn? Jeg vil gjerne lære, her er det jo ikke ekstremvær slik det er hos deg!

 4. Hei Anne.
  Så artig utfordring, småfuglene våres har jeg alltid beundret spesielt på kalde vinterdager.
  Det er jo helt utrolig at de små kroppene kan overleve våre kalde vintre.

  God helg, Marit.

 5. Hei Marianne.
  Det du er inne på nå det skal jeg snakke om når jeg presenterer fuglematere. For ja, det er viktig at maten holdes tør. Det vil si at maten oppbevares fri for regn, og at eventuelt vann som sniker seg til kan dreneres vekk.

  Matere i metall og plast kan også være fine, i år har det kommet mye flott i metall! To av materene over er i metall og vil nok tåle vestlandsregnet også tenker jeg.

  Hvordan har de «stygge» materene sett ut da? Siden de ikke tålte regn? Jeg vil gjerne lære, her er det jo ikke ekstremvær slik det er hos deg!

 6. Her går det vel med ca 6 sylter – så resten forsvinner ut av huset, noen av dem som gaver.

  Jeg kan virkelig anbefale pepperkake/sirupssnippdeigen min. For at du skal få et inntrykk av mengden – 1 p = 2 kg deig. Ta ut av kjøleskapet bare det du skal bruke, samtidig er det dumt å kjevle mindre enn 1/2 kg om gangen.

 7. Hei Anne og tusen takk for kommentar hos meg!:)
  Så mange flotte fuglemater du har ordnet deg:))
  Flott konkurranse!, så den må jeg jo være med på..
  Ha en fin fin dag!
  Klem fra Janne

 8. Ja, så bidrar jeg med tre helt forskjellige fugler, en kjøttmeisunge, ei frekk skjære og en vakker svanefamilie. Det er vel strengt tatt bare de to første som møter opp på fuglebrettet, og skjære er vel heller lite velkommen. Men de er altså fuglene i min bekjentskapskrets da..

 9. Hei alle sammen!
  Så utrolig masse flotte bidrag!

  Jeg har det litt travelt nå med å skrive neste sak for OSloBy (om fuglematere!) så jeg når ikke helt over å legge igjen hilsner til dere som deltar, men jeg kommer sterkere tilbake etter deadline 🙂

 10. Hej Anne
  Kan jeg evt. lægge indlægget fra i dag ind i stedet, der er billederne af silkehalerne meget tydeligere.
  Bedste hilsener
  Lisbeth
  Høneballehaven

 11. Koselig Anne! Veldig i siste liten men sånn er det jo av og til… At tiden flyr 🙂 Jeg tenkte å legge inn 3 bilder av forskjellige fugler fra samme innlegg men det gikk vist ikke? Må det være forskjellige innlegg? men det viktigste er vel å delta 🙂 Ha en fin uke Anne! Ps! Veldig fine ekornbilder du byr på for tiden!

 12. Åh, det var kjempehyggelig å vinne nå som blogghumøret går i berg og dalbane… Å så kjekt å bli regnet med selv om bloggen for tiden er et vrak.. Spennende å se hvilken fuglemater jeg har vunnet. ..Når det gjelder bloggen må jeg tenke litt og så må jeg forsøke litt forskjellig.. Men tilbake kommer jeg ….lurer litt på å kjøpe domene , men dette kan jeg jo enda mindre om. Læringskurven er bratt for tiden… Hehe…

 13. Tusen takk 🙂 Så gøy både å delta og tenk, så vant jeg en fuglemater også.
  Har ikke mottatt epost ennå, men det kommer vel. Ha en finfin dag Anne.

 14. Jeg ble kjempeinspirert av innslaget på TV2 i dag morges – og fikk omsider hengt ut mat til småfuglene her. Og det tok ikke lang tid før de kom ;-). Har satt opp delfiafett på handlelista, skal lage fine «matfat» sammen med barna mine. Det blir fint for fuglene og for oss – takk for inspirasjonen, og jeg vil selvfølgelig følge deg i fremtiden!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her