Mosehjerte i hønsenetting. Slik lager du det:

I går var det endelig sol ute! Ettersom jeg på grunn av mine tekniske begrensninger med kameraet er helt avhengig av sol for å få tatt gode bilder så hadde jeg det litt travelt med å ta bilder til morgendagens bloggpost hos OsloBy.no.

Bildeformatet på OsloBy er liggende og vidt, 16×9. Det er et veeeldig klønete format å forholde seg til når det en skal fotografere er høyere enn bredt. Blir mye luft på siden av motivet. Luft som må fylles. Men med hva? En lykt ble plukket frem, men det var ikke nok. Heldigvis kom jeg på at jeg hadde restene av et gammelt mosehjerte liggende! Hønsenettingen ble brutt opp og mosen byttet ut, og på en par kjappe minutt hadde jeg en ny fresh dekorasjon. Hurra!

Nå regner jeg med at mange av dere allerede kan å lage slike hønsenettingshjerter, men kanskje ikke alle? Jeg blogget en veiledning i fjor som en del av samlingen med mosedekorasjoner i «Slik lager du dekorasjoner skritt for skritt» bloggserien. Der var den litt bortgjemt, så nå har jeg rett og slett fisket den ut, pusset litt på den, og gitt den sin egen plass i solen:

Slik lager du et mosehjerte i hønsenetting:


Du trenger:
* Hønsenetting
* Knipetang
* Ståltråd, eller tau.
* Moose.

.

Slik gjør du det:
1. Klipp ut et hønsenettingstykke som er stort nok til at det kan brettes helt rundt, det behøver ikke være formklippet, firkant går helt fint.

2. Legg mosen midt på nettingen med røttene opp mot deg, fjern rusk fra mosen før du legger den ned.

3. Dander mosen så den danner et hjerte.

4. Klipp ned til kløfta på hjertet og brett hønsenettingen inn rundt hjertet. Det trenger ikke være veldig pent, og det gjør ikke noe om deler av nettingen blir i mange lag.

5. Dytt, klem og knip hønsenettingen til du har et pent hjerte. Du kan vurdere å feste hønsenettingen i hverandre på baksiden ved å sy med streng.

Det går virkelig raskt å lage slike hjerter, håper du ble inspirert til å lage noe flott av mose 😀


Bilde til venstre viser hjertet slik det var med en gang, på bildet til høyre har jeg formet det litt ved å klemme sammen hønsenettingen og dytte den litt inn og ut enkelte steder (dytt utover fra baksiden, da dytter du samtidig mosen inn i nettet så nettet blir litt mindre synlig).

Om du vil så kan du pynter videre på hjertet. Bruk feks andre naturmaterialer, eller legg inn lyslenke som stikker ut gjennom mose, eller med bånd og kuler osv.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Kjempeflott!!…hønsenetting må være det smarteste som er funnet opp…veeel ja..altså..uansett er det veldig fint å lage former av:)…nå kom jeg på at jeg har en pute av netting liggende…hmmm den trenger nok ny mose:)
  Ha en fin uke:))

 2. Noe så vintervakkert! Ingen grunn til å la Hagen gå i dvale ennå skjønner jeg. Noviser som meg lærer og lar seg stadig inspirere og imponere. Takk til deg Anne:)

 3. Inger Marie, hihi. Ja! Moseputen din husker jeg godt der den lå på en sliten stol som jeg ikke fikk sitte på 😉 gleder meg til å se hva du lager av den og det rundt 😀

  krepsemor, lykke til med jakten 😀

  Enerhagen. Hyggelig å høre at du har glede av det jeg deler!

 4. Inger Marie, hihi. Ja! Moseputen din husker jeg godt der den lå på en sliten stol som jeg ikke fikk sitte på 😉 gleder meg til å se hva du lager av den og det rundt 😀

  krepsemor, lykke til med jakten 😀

  Enerhagen. Hyggelig å høre at du har glede av det jeg deler!

 5. Ja nå fikk jeg mange ider til pynting ute.Så nå må jeg på en skogs tur og sanke ting .Takk for en flott side du har Anne.Ha en god dag i tåkeheimen.

 6. Burde vært ute i skogen i dag, første dag på lenge uten bøttevis med regn. Isteden ble jeg sittende foran pc en. Bloggen er virkelig i ulage..men det er på tide å tenke juledekorasjon og her var mye inspirasjon å hente . Morsom artikkel i Oslo by!

 7. Anne, så flott å høre at det inspirerte 😀

  Novembersymra, hihi, lett å bli sittende ja! Her var ikke videre bra vær i dag heller, ønsker meg sol og opphold!!

 8. […] Mannen og jeg feirer ikke valentin, men noen ekstra hjerter i hagen kan jeg godt ha. Dette hjertet lagde jeg i høst for å ha til februarnr av Norsk hagetidend. Jeg har tidligere vist hvordan en kan lage et mosehjerte med hønsenetting, men da har jeg lagt mosen inni, dette hjertet er laget litt anderledes. (Den andre måten å lage mosehjerte på er beskrevet her). […]

 9. Jeg er såfornøyd over at moseplassen lærte meg å lage Mosehjerter av hønsenetting. Laget hjerter i fjor og har i år fyllt de med -ny frisk mose!!! Lettvint. I kveld får jeg besøk av ei gammel barndomsveninne: formål; skal lage Mosehjerter til Julegaver i år. Ha en flott November✨og snart Advent

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her