Å-hjelpes-meg, jeg skal på God morgen Norge!

juletre-fugl
Dette treet er fra 2010, årets skal settes opp denne helgen 🙂

I går fikk jeg en høyst rystende og superspennende telefon fra God Morgen Norge, de ville komme hit og filme fuglejuletreet! Live. På mandag! De måtte bare sjekke forholdene først, og nå er det akkurat gjort, og tekniker har bekreftet at det blir sending.

Nå kribler det i kroppen kan dere tro!

For de av dere som ikke har fulgt Moseplassen tidligere juler: Fuglejuletreet er et juletre som står ute i hagen, hvor all pynten er fuglemat formet til vakre små juletreornament. Jeg har hatt fuglejuletre siden 2009, og for hvert år har jeg utviklet det ett skritt videre. Årets tre får pynt basert på tidligere års ideer, og også noen helt nye ornament jeg aldri har vist før.

Det blir sendt fra Moseplassen i to vendinger. Først inne mens jeg lager fuglematen, og så ute sammen med treet. OPPDATERT: I følge sendeplanen så er mitt første innslag like etter Finn, han er på 8.40 så jeg tipper jeg dukker opp ca kvart på. Innslag to kommer rundomkring 9.30. (Og så i tillegg går jo hele God morgen Norge i reprise fra kl 10.00, uten nyheter). Filmteamet består av tre personer, journalist Marianne Jemtegård, links (=tekniker) Espen Hansen, og en fotograf.

Jeg skal naturligvis blogge om dette fremover 🙂 Det blir et grundig innlegg på mandag med forklaring på hvordan lage all pynten. Også blir det nok litt før det om forberedelser til å ta i mot filmteamet, og litt etterpå om hvordan det var å ha de her. Regner med å bruke Instagram og kanskje Facebook mens de er her for de av dere som følger med der.

Jeg gruer og gleder meg, og håper dere dukker opp foran tv-skjermen så jeg kan føle at jeg snakker til noen gamle kjente der ute!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

41 KOMMENTARER

 1. Så kjekt !! Gler meg til innslaget . Kjem til å sitja klistra framfor skjermen til både første og andre sending og begge innslaga sjølvsagt !! Lukke til. Dette kjem til å gå veldig fint !! Heia Anne på Moseplassen !!

 2. Hei på deg – klart æ vil se på God moren Norge- gjør det aldri ellers , men æ vil jo se når det er «kjentfolk » der. Klare ikke helt å forstå av innlegget ditt når det sendes , kanskje du kan skrive det i kommentarfeltet ditt, ( for dem som må ha det inn me teskje)…<<<<<Takk , gleder mæ , hvis æ når det da. Har jo brukt mange av dine ideer både privat å på skolen.

 3. Hei Turid.
  Jeg veit ikke akkurat når det blir, de justerer nok litt på rekkefølger på selve dagen. Men for å forklare litt anderledes: Det blir to ulike innslag, og det første innslaget kommer litt etter klokken åtte, og det andre innslaget litt etter klokken ni. Hele god morgen Norge sendes så i reprise klokken ti, og da er det enda litt mer omstokking så da tør jeg iallefall ikke mene når jeg skulle dukke opp.

  Jeg legger ut lenke om det legges på nett 🙂

  Takk for koselige kommentarer Morten, Ugleloftet, Sigrid, Turid, Inger Marie og Inger Karin 😀

 4. Så moro Anne. Dessverre er jeg ikke hjemme da, men får sette dkoderen på opptak.
  Har ikke sett fuglejuletreet ditt før, så dette skal bli spennende.
  Lykke til med opptaket.

 5. Det MÅ jeg få med meg! Er så dårlig med å huske det som går på tv, men nå, nå har jeg notert på gul-lapp:)
  Lykke til, Anne. Dette går jo bra!

  🙂

 6. Fineste gjengen! Tusen takk til hver av dere for hyggelige kommentarer 😀

  Det er så koselig når hilsnene tikker inn i epostboksen, jeg har smyglest de på mobilen mellom ulike butikker i dag, for det ble jo litt å skaffe. Bla en mengde flotte bånd! Alltid mye kjekkere å lage ting når en kan frotse litt i tilbehøret 😀

  Ny er jeg hjemme og slapper av, og lader opp til i morgen og mekking av flere ornament, det er noen som skal til for å fylle et helt tre gitt. Heldigvis hadde jeg endel liggende ferdig da, og får hjelp til å lage endel av min mor og far 🙂 Fine far har brukt drillen på nøtter, og mor har bakt… følg med følg med 😀

 7. Så gøy og spennende! Pleier vanligvis å være på trening mandag morgen, men vi har juleferie nå, så da skal jeg helt sikkert få med meg God Morgen Norge, nå på mandag. Gleder meg allerede.
  Lykke til! Det kommer helt sikkert til å gå bra.

 8. Guri kor spennande og kjekt!!!!
  Selvfølgelig skal eg benke meg framfor skjermen…dette vil eg få med meg :))
  Lykke til…gled meg.

  Klem frå MarJE.

 9. Jeg kommer! Skal sitte på første rad!
  Vi som tar inn juletreet får jo også med endel dyr, men dine fugler som er ute er mye søtere!
  Pippi hadde også utetre – man gleder flere da.

 10. Lykke til!
  Dette kommer til å bli ssså bra! Du har et så rolig og behagelig vesen, snakker med stø stemme og har mye fornuftig å komme med! Kos deg!!

 11. Spennende!! Lykke til! Det er så koselig at det blir satt fokus på det trivelige med å mate småfuglene og at det finnes andre og hyggeligere alternativer enn meise-bollene i grønt plastnett. Jeg er på plass foran TV’n mandag 🙂

 12. Så gøy! Og masse lykke til. Dette kommer til å bli et supert innslag. En av opplevelsene jentene fikk i adventskalenderen sist uke var å lage fuglemat etter din oppskrift. Det var stor stas. Så tusen takk for oppskrift og inspirasjonen. 🙂

  Ha en fortsatt fin adventstid!

 13. For en fin ide.Jeg har laget mange begre med fuglemat.
  Nå skal de helges på jule tre som står uten for kjøkken vindue.Lykke til på mandag.

 14. Veldig bra valg av God Morgen Norge! Din kreativitet og hva man kan gjøre for fuglene, kan jo ikke bli bedre kombinasjon. Håper jeg får innslaget med meg! Du skal vite at vi følger med. Pørv å slappe av å kose deg, blir en ny medieopplevelse å ta med seg videre. Så blir det sikkert ennå flere som oppdager den fine bloggen din 🙂

 15. Lisa, takk 🙂

  MarJE, takk, hyggelig at du vil se på 😀

  Mona, hihi, der sier du noe! Jeg liker dyr i juletreet jeg 😀

  Lykkefund, tusen takk for flotte ord! Veldig hyggelig å høre, alt sammen 🙂

  Gamleheksa, Det er gøy å spre litt på gleden min omkring fugler i hagen, og jeg synes det er veldig koselig når venner og blogglesere kommer og forteller at de har blitt hekta og at jeg har bidratt 🙂

  Lise, så gøy å høre!

  Anne, høres koselig ut, og takk 🙂

  Vibeke, takk 🙂 Jeg håper tv2 legger det på nett, lov å håpe, jeg sier i fra i såfall 🙂

  Grethe, du sier noe der, jeg skal jammen prøve å nyte det underveis 😀

 16. Lisa, takk 🙂

  MarJE, takk, hyggelig at du vil se på 😀

  Mona, hihi, der sier du noe! Jeg liker dyr i juletreet jeg 😀

  Lykkefund, tusen takk for flotte ord! Veldig hyggelig å høre, alt sammen 🙂

  Gamleheksa, Det er gøy å spre litt på gleden min omkring fugler i hagen, og jeg synes det er veldig koselig når venner og blogglesere kommer og forteller at de har blitt hekta og at jeg har bidratt 🙂

  Lise, så gøy å høre!

  Anne, høres koselig ut, og takk 🙂

  Vibeke, takk 🙂 Jeg håper tv2 legger det på nett, lov å håpe, jeg sier i fra i såfall 🙂

  Grethe, du sier noe der, jeg skal jammen prøve å nyte det underveis 😀

 17. Elisabeth, om TV2 legger på nett, så lenker jeg 🙂
  Ugleloftet, haha, gikk litt fort med tastingen før i dag ser jeg… Du kan få sove en halvtime lengre, jeg skal på etter Finn, og Finn skal på 8.40, så jeg skal trolig på ca sånn 8.45 (pluss-minus)

 18. Sove var nok litt optimistisk, men jeg skal ha levert på skolen til da, og satt det syke barnet jeg har hjemme sammen med meg til en stille aktivitet som ikke innebærer bruk av tv. 😉 Tvi tvi!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her