DIY: Slik lager du en lekker stjerne med grener/pinner (stor eller liten)

Stjerne-grenerSnart nyttårsaften, hva med å lage en stjerne til å pynte med? Du kan henge en stor på døren som en krans, eller sette den på en hylle, eller strø de ut over bord og blomsterdekorasjoner på nyttårsbordet ditt.

Fine grener kan du finne over alt, blant annet i hagen. De roper kanskje ikke «stor skjønnhet» på avstand, men tett på kan selv den mest hverdagslige bark bli riktig interessant.

Slik lager du en stjerne:
1. Finn frem fem eller seks pinner som er relativt rette og som har omtrent samme tykkelse
2. Sag de slik at de blir like lange.
3. Legg ned en og en pinne, og bygg sammen stjernen. Har du tykke grener så kan det kreve litt fikling å få de til å ligge pent sammen.
4. Juster pinnene slik at stjernen får en jevn fasong med omtrent like pigger på stjernen.
5. Bruk en tynn ståltråd og surr rundt pinnene. Begynn med stjernepiggene, juster så stjernen igjen og surr de indre møtene. På den indre møtene så lønner det seg å surre begge veier.
Ferdig!

Jeg har min stjerne helt naturlig, men om du vil kan du pynte den opp. Surr skjøtene med sølv eller gullfarget ståltråd, lim på glitter over det hele, eller surr perler, bånd eller lav fast. Eller, hva med å spraye hele saken med spraymaling. Kun fantasien som setter grenser 🙂

stjerne-feste-lav
(Kremt, bare å beklage at bildene ikke akkurat synger. Vinter er litt ugreit for meg på fotosiden, nå må jeg snart få tatt meg sammen og lært meg å bruke blits og kunstig lys!)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her