Spretten Søndag: Ekornets fingre og tær

Har du sett på hendene og føttene til ekornet? Det har veldig lange fingre og tær, tynne og med lange spisse klør. De lange fingrene og tærne gir den sikkert gode klatreegenskaper med mye kontroll, og klørne brukes nok som klatrehaker. Som du ser på bildet så sprer den fingrene utover for å få godt feste.

Ekornet bruker hendene til å grave, og til å holde, men den griper ikke med hendene slik jeg hadde forventet. Den plukker opp maten med munnen, og holder så i maten mens den spiser og fører den inn og ut av munnen. Munnen og hendene sammarbeider om å få snudd rundt på maten, om det trengs. Om jeg husker rett så er det vel slik at vi mennesker (og aper) har en fantastisk tommel som gjør det mulig å gripe, og denne tommelegenskapen (at den går inn mot handa og ikke rett frem) er vi relativt alene om.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Så fascinerende, både med gode detaljerte bilder, og tekst! Du er jo den fødte forsker, du!

  Ekorn er jommen noen artige dyr, det er jeg helt enig i, på en måte litt «menneskelige» med sine fingre og tær, og veldig søte og morsomme, da!

  Tenk så mye moro man kan ha i hverdagen, med det rette blikket og nysgjerrigheten i behold!

  Morsomt å studere både mennesker og dyr!!

  Hilsen Annette

 2. Så fascinerende, både med gode detaljerte bilder, og tekst! Du er jo den fødte forsker, du!

  Ekorn er jommen noen artige dyr, det er jeg helt enig i, på en måte litt «menneskelige» med sine fingre og tær, og veldig søte og morsomme, da!

  Tenk så mye moro man kan ha i hverdagen, med det rette blikket og nysgjerrigheten i behold!

  Morsomt å studere både mennesker og dyr!!

  Hilsen Annette

 3. Hei!
  Takk for «besøket».Veldig fin blogg!Mange flotte bildar!
  Hagen min er min inspirasjon også .Og den fine naturen rundt meg.
  God advents tid til deg også!

 4. Hei! Så koselige bilder 🙂
  Her fikk vi også ekornbesøk i helga 🙂 Det er første gang jeg ser det i hagen, så det var nok min hjemmelagede meisebolle som fristet 😉 Moro å se på iallfall, de er jo så utrolig søte!

  Tusen takk for en super blogg! Jeg koser meg når jeg er inne og leser her, særlig om alt som har med fuglematingen å gjøre.
  Jeg mangler totalt grønne fingre, men syns det er veldig inspirerende og moro å lese hva du gjør og hva du har i hagen! 🙂

  (Jøss – der kom en flaggspett på meisebollen! :o))

 5. Hei! Så koselige bilder 🙂
  Her fikk vi også ekornbesøk i helga 🙂 Det er første gang jeg ser det i hagen, så det var nok min hjemmelagede meisebolle som fristet 😉 Moro å se på iallfall, de er jo så utrolig søte!

  Tusen takk for en super blogg! Jeg koser meg når jeg er inne og leser her, særlig om alt som har med fuglematingen å gjøre.
  Jeg mangler totalt grønne fingre, men syns det er veldig inspirerende og moro å lese hva du gjør og hva du har i hagen! 🙂

  (Jøss – der kom en flaggspett på meisebollen! :o))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips