Blir du med og teller fugler til helgen?

Hvert år arrangerer Norsk Ornitologisk forening hagefugltelling, og årets runde foregår nå til helgen. Ved å skrive ned hvilken fugler du har på besøk i hagen og hvor mange det er av hver, så kan du være med på å kartlegge hvordan det står til med fuglebestanden i Norge. Det hele er rasende enkelt, og du kan lese mer om det og fylle inn skjema hos Fuglevennen.

Har du fugl i hagen, men veit ikke hva den heter sier du? Vel, da anbefaler jeg deg å titte innom hagefugloversikten min, den dekker de fleste av de vanligste fuglebrettgjestene.

Jeg skal naturligvis telle, skal du?

blåmeis og kjøttmeis
kjøttmeis og blåmeis

(Bildene viser kjøttmeis og blåmeis)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Telle? Kanskje. Men en annen ting du skrev for litt siden om fuglebad, som ikke skulle stå op bakken? Mitt står på stolpe nær foringen, som hindrer at de blir kattemat for naboens katter. Jeg kan se pippene bade fra kjøkkenebordet. Spes blåmeisene, søtt da, når herr og fru bader sammen, som et forelsket par.
    Mulig de får en kasse til våren, men ikke så lett å finne et stille sted i hagen når annenhver tomannsbolighage har hver sin trampoline. Men herr og fru er vel vant til liit støy.

  2. Hei Tor-Arne, fuglene foretrekker visstnok å drikke av vann som er nær bakken, men i hager så får man ta lokale tilpassninger, det er også vesentlig å hindre kattenes adgang.
    Blåmeisen kan ofte tåle å hekke ganske nær folk, heng kassen så skjermet som du kan, så blir det spennende å se om du får besøk 🙂

  3. Jeg har talt, færre fugler i år enn de to foregående årene. Det skyldes en dum spurvehauk som tror foringsplassen for småfuglene også har blitt hans nye foringsplass med småfugl. Nå skal småfuglene på min veranda passe seg for et par glupske skjærer, en spurvehauk og en spurveugle. Heldigvis kommer ikke kattene til.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her