DIY: Slik lager du en dekorert islykt, uten form. (video)

demo-islykt

Is har mange herlige muligheter i seg, og i dag viser jeg hvordan du kan fryse inn blomster og annen pynt slik at du får dekorerte islykter, og det bare ved å sette en bøtte oppi en annen bøtte!

Det er ikke egentlig vanskelig å lage disse lyktene, utfordringen ligger i å finne to bøtter eller boller som passer godt til hverandre. Jeg foretrekker å bruke islyktformer, de er det enklere å håndtere da alt holder seg der det skal. Men skal jeg ha en ekstra stor lykt, eller er på besøk hos noen som ikke har islyktform, ja da lager jeg de gjerne på denne måten. Og resultatet blir minst like flott som med en form 🙂

Jeg har blogget mye om islykter, som er den perfekte vinterhagegleden. Du finner guide til å lage tre andre typer via disse bloggpostene:
* Slik lager du islykt med ballonger
* Slik lager du dekorerte islykter med islyktform
* Slik lager du enkel islykt med en skurebøtte


grenroser

Obs: Det er ikke alltid ting funker som det skal for meg heller, denne sprakk for oss, men lykten er kul lell den 🙂

Frossen skjønnhet 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Kjempefint !!!! Takk for at du har gitt oss ideer og motivasjon for å lyse opp en mørk tid. Det blir altid så mørkt etter at alle julelys er tatt inn men nå lyser det så fint i lykter overalt.

 2. For noen fantastiske bilder – som en hage, bare frossen!

  Synes nesten de har noe drømmeaktig over seg! Liksom litt uvirkelig, men så er de ekte likevel!

 3. Hvis en lykt sprekker, kan man vel bare ta vann i skjøten og binde noe rundt lykta så den holder sammen, så fryser skjøten? Har ikke prøvd det, men det høres da logisk ut?

 4. Hei Randi, det er vel verdt å prøve iallefall, men jeg tror ikke det er så enkelt som å lime to biter med glass, for grunnen til at isen sprekker er fordi den blir forvridd, og da påvirker det gjerne bruddet og hele fasongen.

  Elin, takk, koselig du synes 🙂

  Herlig at du har latt deg inspirere til å lage egne lykter Rutsdatter 🙂

  Solhagen, ja! helt enig, absolutt drømmende 🙂

  Marte, takker og neier 😀

  AnneKa, kjekt å kunne bruke mørket og kulden til noe koselig, ikke sant?

  Marit, takk-takk 🙂

 5. Hei Randi, det er vel verdt å prøve iallefall, men jeg tror ikke det er så enkelt som å lime to biter med glass, for grunnen til at isen sprekker er fordi den blir forvridd, og da påvirker det gjerne bruddet og hele fasongen.

  Elin, takk, koselig du synes 🙂

  Herlig at du har latt deg inspirere til å lage egne lykter Rutsdatter 🙂

  Solhagen, ja! helt enig, absolutt drømmende 🙂

  Marte, takker og neier 😀

  AnneKa, kjekt å kunne bruke mørket og kulden til noe koselig, ikke sant?

  Marit, takk-takk 🙂

 6. Jeg elsker dine ideer med is lygterne. De er meget inspirerende. Jeg har selv lavet nogen til min have. Jeg har delt din side i Danmark, og dine is lygter er et stort hit. Hilsner fra Danmark

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her