Har du laget islykt? Vis den frem!

islyktJeg er overveldet over responsen jeg har fått på gårsdagens islyktpost hvor jeg forklarte hvordan man kan lage islykter som de over ved å bruke ballong. Jeg har fått inn kommentarer både her, på facebook og på instagram om at folk nå er i gang med å fryse sine egne lykter, både med ballonger og på andre vis, og det fikk meg til å tenke, kanskje det er flere enn meg som har lyst til å se de lyktene?

Så, derfor har jeg nå satt opp en lenkesamling under her. Der kan de av dere som har en blogg, hjemmeside eller fotoalbum (inkludert instagram mm) legge inn lenke til et bilde/bloggpost dere har lagt ut av en islykt dere har laget. Du bruker en blå knapp like under de andre bidragene.

Har du ikke en hjemmeside, blogg eller fotoalbum sier du? Da synes jeg du skal lage deg det først som sist, for om du synes det er gøy å dele hageglede så håper jeg du vil være med på ny runde med fjorårets braksuksess «X-faktor blomsterutgaven», uformell konkurranse hvor blomster konkurrerer om å vinne heder, ære og gjeve premier. (Oppstart ca 7. februar ).

Her er leserenes islykter, håper det er mange som vil dele i dagene og ukene fremover!

 Loading InLinkz …Slik melder du deg på:
1. Trykk på «Add your link»
2. Fyll inn skjema.
* URL vil si nettadressen til siden med bildet. Lenk rett til bloggpost eller bilde, ikke til bloggens eller albumets forside.
* Name: Skriv inn ditt navn, eller bloggens navn, og hva du enn ellers måtte ønske.
* Email: Epost blir kun synlig for meg og brukes kun om jeg ønsker å ta direkte kontakt med deg. Om du ikke ønsker å legge igjen en epostadresse så skriv bare en bindestrek –
3. Trykk «Next»
4. Velg bilde. Når du har trykket på bildet du vil bruke så kan du velge enten å beskjære (crop first) sjøl, eller du kan la den beskjære for deg (add without cropping).
5. Ferdig!

Fikk du ikke til? Legg inn en lenke til bidraget ditt i kommentarfeltet og si hvilket bilde du vil ha synlig her (om det er flere bilder på siden) så fikser jeg det! (Og ikke vær flau for å be om hjelp! Den er ikke helt feilfri den lenketingsten så det er slettes ikke uvanlig at den ikke vil).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

32 KOMMENTARER

 1. Heilt supre lykter du har laga og jammen trur eg dei har blitt populære allt. Ser dei står å lyser opp rundt om i bloggane.
  Supert med instruksjonsvideo. Skal kjøpe meg ballongar og håper eg får laga til helga.

  MarJE.

 2. Jeg blir mektig imponert! Det vrimler av flotte og kreative islykter rundt i bloggverden for tiden. Det ene praktfulle kunstverket etter det andre, som det peneste krystall:) Så kjekt at du gir folk muligheten til å dele dem her. Blir litt av et syn:) Jeg er ingen islykt-dronning, så nøyer meg med å være en ivrig beundrer i denne omgang:)

 3. Maritfri, hehe, vinglevinter er ikke så gøy som sammenhengende vinter…

  MarJE, koselig at de sprer glede 🙂

  Jannibelle, Ja, det blir spennende fremover å se hvilken lykter som legges inn, jeg håper det både gir meg og alle andre gode ideer til lykter, noe å glede oss over, samt nye blogger å følge 😀

 4. Maritfri, hehe, vinglevinter er ikke så gøy som sammenhengende vinter…

  MarJE, koselig at de sprer glede 🙂

  Jannibelle, Ja, det blir spennende fremover å se hvilken lykter som legges inn, jeg håper det både gir meg og alle andre gode ideer til lykter, noe å glede oss over, samt nye blogger å følge 😀

 5. Morten, kontidorfarge (eller saft eller vannfarge) blir veldig fint! Jeg fant endelig igjen en flaske farge og har en ute til frysing nå, så skal dere nok få se 🙂

  Britt Åse, kjør på! Så lenge det er ulike lykter du viser så er det ingen begrensning.

  Elisabeth, da håper jeg du blir fornøyd og deler 🙂

 6. For en morsom måte å bruke kulda til. 🙂
  Ballonger står ute nå, … 1000 takk for den flotte videoen. Den svarte på alle mine spørsmål og mer.

  Hilsen
  Anna

 7. Flott Anna! Alltid gøy å høre at forklaringene er gode, og enda bedre om de ikke er det og noen forteller hva som kunne vært forklart bedre 🙂

 8. Kære Anna.

  Tak for denne vidunderlige, lette idé!

  Nu vil jeg forsøge at få danske haveejere med på denne trend, da vi for tiden har det så koldt, at vi kan få lov at skabe is-magiske oplevelser i haven.

  Mange havehilsner og dejlig weekend fra
  Katinka Raabymagle

 9. Kære Anna.

  Tak for denne vidunderlige, lette idé!

  Nu vil jeg forsøge at få danske haveejere med på denne trend, da vi for tiden har det så koldt, at vi kan få lov at skabe is-magiske oplevelser i haven.

  Mange havehilsner og dejlig weekend fra
  Katinka Raabymagle

 10. Hei!
  Ja ja ,det måtte en kvinne til for å vekke meg fra bloggdvalen i vinterfrost…det måtte litt is til 🙂

  Jeg hadde en dille på islykter midt på 90 tallet.
  Mener å huske at vi kokte vannet for å fjerne oksygenet i det, slik at vi fikk ekstra klar is.

  Har noen prøvd dette for å se om det fungere når man vil ha is som ligner litt mere på glass ?

 11. Hei Anne!
  Så hyggelig med alle islyktene man nå ser rundt om i nabolaget, – takket være deg 🙂
  Jeg har selv laget massevis, og alle er unike og fine. Alltid spennende når man tar de ut av ballongen!
  Jeg la inn et bilde hos deg av en av dem, men jeg har nok gjort noe feil, for mitt bilde er «grått» og vises nesten ikke. Noen tips?
  Ha en riktig fin helg 🙂
  Hilsen RitaLita

 12. Hei! Takk for alle kommentarer, og takk til alle som er med og deler. Jeg rekker ikke riktig over alt jeg vil akkurat nå disse dagene, så dere får unskylde manglende kommentarer inne hos dere, kommer sterkere tilbake når det har roet seg litt her.

  RitaLita, det er ikke noe galt med bildet ditt, det er den lenketingsten som er litt teit, den viser besøkte bilder som grå.. skal se om jeg kan få skrudd av det, irriterer meg nemlig.

  Skogalven, nja. jeg har ikke helt trua. Testa det der før på is til islyktform, og den ble ikke noe klarere. Det har mer å se om det er urenheter i vannet (luftbobler er en slik naturligvis). Jeg ser at temperatur også spiller rolle, mener å ha fanget opp at 15 minus gir mer uklart glass enn 5 minus, men det kan være jeg innbiller meg ting.

 13. Hei!
  Ja ja ,det måtte en kvinne til for å vekke meg fra bloggdvalen i vinterfrost…det måtte litt is til 🙂

  Jeg hadde en dille på islykter midt på 90 tallet.
  Mener å huske at vi kokte vannet for å fjerne oksygenet i det, slik at vi fikk ekstra klar is.

  Har noen prøvd dette for å se om det fungere når man vil ha is som ligner litt mere på glass ?

 14. Hei Anne!
  Så hyggelig med alle islyktene man nå ser rundt om i nabolaget, – takket være deg 🙂
  Jeg har selv laget massevis, og alle er unike og fine. Alltid spennende når man tar de ut av ballongen!
  Jeg la inn et bilde hos deg av en av dem, men jeg har nok gjort noe feil, for mitt bilde er «grått» og vises nesten ikke. Noen tips?
  Ha en riktig fin helg 🙂
  Hilsen RitaLita

 15. Hei! Takk for alle kommentarer, og takk til alle som er med og deler. Jeg rekker ikke riktig over alt jeg vil akkurat nå disse dagene, så dere får unskylde manglende kommentarer inne hos dere, kommer sterkere tilbake når det har roet seg litt her.

  RitaLita, det er ikke noe galt med bildet ditt, det er den lenketingsten som er litt teit, den viser besøkte bilder som grå.. skal se om jeg kan få skrudd av det, irriterer meg nemlig.

  Skogalven, nja. jeg har ikke helt trua. Testa det der før på is til islyktform, og den ble ikke noe klarere. Det har mer å se om det er urenheter i vannet (luftbobler er en slik naturligvis). Jeg ser at temperatur også spiller rolle, mener å ha fanget opp at 15 minus gir mer uklart glass enn 5 minus, men det kan være jeg innbiller meg ting.

 16. Jeg ble sååå inspirert av islyktene dine, måtte jo lage noen selv.Tusen takk for tips, du er så flink til å dele tips og inspirasjon i hus og hage:))

 17. […] Oppdatert: «Til nye besøkende på jakt etter islyktinformasjon: Hei! Velkommen hit til Moseplassen. Her er en par lenker til innlegg om islykter som jeg tror du kan ha glede av: * Video som forklarer hvordan lage islykter i ballong finner du her. * Video som forklarer hvordan lage islykter i form finner du her, der er også lenker til butikker som selger formene. * Leserenes islykter, her kan du se andres og dele egne […]

 18. […] Til nye besøkende på jakt etter islyktinformasjon: Hei! Velkommen hit til Moseplassen. Her er en par lenker til innlegg om islykter som jeg tror du kan ha glede av: * Video som forklarer hvordan lage islykter i ballong finner du her. * Video som forklarer hvordan lage islykter i form finner du her, der er også lenker til butikker som selger formene. * Leserenes islykter, her kan du se andres og dele egne […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her