Spretten søndag, hvordan drikker ekornet når det er minusgrader?

Jeg steller godt for hagegjestene mine, med både hotell, restaurant og spaavdeling. En viktig (og lettvint) del av Moseplassens sommertilbud er et stort fat med vann. Det er veldig poulært blant både fuglene og ekornet, og brukes både for å drikke, og for å bade eller kjøle seg ned. Men hva gjør hagens små gjester på vinteren når alt vann fryser til, skal vi styre med å sette ut lunkent vann til de?

Og svaret er nei, det trenger du slettes ikke, ikke når det legger seg snø i allefall, for da spiser både fugler og ekorn denne. Jeg ser ofte at fuglene tar en munnfull av snøen mellom andre ting de spiser på, og i dag var jeg så heldig at jeg fikk fanget ekornet i det det tok en bit fersk deilig nysnø.
nam! 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Så fint bilde, ekornet hos oss har ikke vist sæ her på mange dager og det gjør mæ litt bekjymret, for de skal jo bo her hele familien, de har bodd her i flere år, noen oppe under taket i låven og noen ute i sjåen, vi har sett at de har reir der.

  Men de dukker nok opp igjen.

  Ha en fin søndag.

 2. Lekkert :-). Så moro at du fikk knipset det!

  Jeg har vurdert litt å orden m varmeskål i hagen. Det kunne jo både hunder, ekorn og fugl nydt av. Og kanskje ville vi fått enda flere små gjester :-). Men det er jo ikke nødvendig, som du sier, så jeg somler fælt med det.

  HVIS man får gitt dem lunket vann, ville de nok satt pris på det. Når man spiser snø, blir man nedkjølt og vil da bruke energi på å få opp varmen igjen. I vanskelige perioder hvor fuglene og dyrene er energimessig presset, vil derfor tilgang på tinet vann ha en positiv virkning.

  Har du forresten sett hvor flinke fuglene er til å drikke vanndråper fra alt som drypper når solen kommer frem? Det er skikkelig lekkert med fugler som henger i istappene og drikker. Det er ordentlig fest her når første tiningen kommer :-).

  Sånn apropo. Hestene våre får lunket vann hele vinteren. Kaldt vann kan faktisk være skummelt for dem, hvis de bare har tilgang på det. Det kan øke risikoen for kolikk, som hester jo kan dø av. Men jeg ser ofte de spiser litt snø ved siden av, selv når de har god tilgang på lunket, rent vann og har i seg over 40 liter av det om dagen. Det er vel rett og slett godt med snø også :-).

 3. Så flott bilde! Det er godt å tenke på at de spiser snø, og det er det masse av her for øyeblikket. Takk for flott oppskrift på ballong islykter. Jeg har laget noen jeg også 🙂

 4. Lekkert :-). Så moro at du fikk knipset det!

  Jeg har vurdert litt å orden m varmeskål i hagen. Det kunne jo både hunder, ekorn og fugl nydt av. Og kanskje ville vi fått enda flere små gjester :-). Men det er jo ikke nødvendig, som du sier, så jeg somler fælt med det.

  HVIS man får gitt dem lunket vann, ville de nok satt pris på det. Når man spiser snø, blir man nedkjølt og vil da bruke energi på å få opp varmen igjen. I vanskelige perioder hvor fuglene og dyrene er energimessig presset, vil derfor tilgang på tinet vann ha en positiv virkning.

  Har du forresten sett hvor flinke fuglene er til å drikke vanndråper fra alt som drypper når solen kommer frem? Det er skikkelig lekkert med fugler som henger i istappene og drikker. Det er ordentlig fest her når første tiningen kommer :-).

  Sånn apropo. Hestene våre får lunket vann hele vinteren. Kaldt vann kan faktisk være skummelt for dem, hvis de bare har tilgang på det. Det kan øke risikoen for kolikk, som hester jo kan dø av. Men jeg ser ofte de spiser litt snø ved siden av, selv når de har god tilgang på lunket, rent vann og har i seg over 40 liter av det om dagen. Det er vel rett og slett godt med snø også :-).

 5. Hehe Unn. Her var det som vanlig ekstremt få å telle på telledagene, og invasjon dagen etter… typisk? jadda… 😉

  Så fint Marit 🙂

  Kari, du har helt sikkert rett i at det er mindre krevende for de å drikke vann enn snø, men jeg har faktisk prøv noen ganger, og de vil ikke ha vannet mitt om vinteren. vriompeisene, så da har jeg funnet ut at så veldig nødne kan de altså ikke være. haha. Sikkert mye fuktighet i maten de får dessuten.

  Har ikke sett fugler henge i istapper, nå fikk jeg lyst til å lage istapper 😉

  Sakura, jeg er helt enig, superhelige er vi!

  Anita Karin, så koselig 🙂

  Lisbeth, det er ikke uvanlig at de ligger og trykker i redene sine når det er kaldt og ikke vil ut i kulda. håper det er det som er tilfelle hos deg!

 6. Hehe Unn. Her var det som vanlig ekstremt få å telle på telledagene, og invasjon dagen etter… typisk? jadda… 😉

  Så fint Marit 🙂

  Kari, du har helt sikkert rett i at det er mindre krevende for de å drikke vann enn snø, men jeg har faktisk prøv noen ganger, og de vil ikke ha vannet mitt om vinteren. vriompeisene, så da har jeg funnet ut at så veldig nødne kan de altså ikke være. haha. Sikkert mye fuktighet i maten de får dessuten.

  Har ikke sett fugler henge i istapper, nå fikk jeg lyst til å lage istapper 😉

  Sakura, jeg er helt enig, superhelige er vi!

  Anita Karin, så koselig 🙂

  Lisbeth, det er ikke uvanlig at de ligger og trykker i redene sine når det er kaldt og ikke vil ut i kulda. håper det er det som er tilfelle hos deg!

 7. Hihi – nei, mine fugler har heller ikke drukket det jeg setter ut til dem. Men gulspurven har prøvd seg på hestenes lunkne vann. Dessverre med katastrofale følger for den ene, stakkar. Så jeg har veldig lyst til å få til noe som fungerer. Kanskje det må utformes på en spesiell måte?

  Jeg har fått bilder av blåmeisen på istapper i dag. Det var en riktig dryppende fin drikkedag for fuglene her. Skal se om jeg får lagt det ut nå.

  Men sidensvansen spiste snø, uansett hvor mye det dryppet :-).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips