Forfryste cowboys, hester og disneyender! (Islyktmoro)

Yippie kay yay!

Det var så fin sol ute i dag at jeg endelig har fått tatt bilder av noen islykter med plastleker jeg har hatt i fryseren i påvente av nettopp det. To av de fikk være med på God Morgen Norge sendingen forrige måned, en av de er helt flunk ny. Det er noen tips i bildeteksten på hvordan du kan prøve å få de til å holde seg der de skal, men som du ser, det er ikke alltid det lykkes meg heller å få ting til å fryse inn akkurat der jeg hadde tenkt 😉

Digger du islykter så finner du alle mine islyktposter her. Legg merke til at du i tekstfeltet i første boks til venstre kan følge lenker rett til «slik gjør du det» beskrivelser.

[new_royalslider id=»7″]

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Hvis du koker vannet, lar det avkjøle seg helt, så koker vannet igjen, så vil isen bli krystallklar og helt uten luftbobler. Blir som glass.

    Mulig du vet dette, men har sett at du ofte har luftbobler og uklare islykter.

    Flott blogg

    • Neida. Det er en myte at vannet blir krystallklart av å koke det. Det kan bli noe klarere, men så lenge jeg putter så mye rart nedi, eller bruker former med tynne vegger, så blir det bobler 🙂
      Om jeg fryser i feks ballonger så kan jeg få de helt klare, eller om jeg fryser ved lave temperaturer, men den kokingen er oppskrytt.

      – men takk for tipset Alexander!

  2. Der er jeg ikke helt enig.
    Har lagd krystallklare isbiter flere ganger hjemme.

    Kok vannet to ganger. Koking fjerner luftbobler fra væsken, slik at vannmolekylene holder seg sammen enda tettere / hardere når de blir fryst.

    Ved å gjøre dette, så smelter de heller ikke like fort som vanlige isbiter.
    Du har dem lenger og de vanner heller ikke ut drinkene like raskt :p

  3. Der er jeg ikke helt enig.
    Har lagd krystallklare isbiter flere ganger hjemme.

    Kok vannet to ganger. Koking fjerner luftbobler fra væsken, slik at vannmolekylene holder seg sammen enda tettere / hardere når de blir fryst.

    Ved å gjøre dette, så smelter de heller ikke like fort som vanlige isbiter.
    Du har dem lenger og de vanner heller ikke ut drinkene like raskt :p

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her