Kjernebiter på besøk :)

Det fine med å ha fugler og andre dyr i hagen er at jeg rett som det er kan bli overrasket. I øyekroken dukker det opp en bevegelse, som leder meg til å se ut i hagen, og der dukker det opp en liten gjest.

Som oftest så er det jo noe vanlig, som en meis. Men av og til så er det noe som er litt mer uvanlig, som når jeg tok disse bildene, et par med kjernebitere. Og ja jeg blir jo litt mer ivrig da, når det er en uvanlig gjest, meiser er søte de, men de får meg vanligvis ikke opp av sofaen 😉

kjernebiter-2Kjernebiteren er en finkefugl. Det vil si at den er i slekt med grønnfinken som den poserer sammen med, (og gjerne flyr i flokk med om vinteren). Men, som du ser så er det litt anderledes bygd.. Snakk om bulldoser! Om jeg var grønnfinken i første bildet så hadde jeg følt meg litt utrygg 😉 Når det er sagt, nebbet er formet som det er for å kunne tygge over harde frø (kjerner) i feks frukttrær, jeg har ikke noen grunn til å tro at kjærnebiteren er spesielt voldelig av seg.

Vil du lese fakta om kjernebiteren så finner du det her

Ikke det fresheste bildene dette, de gjør ikke riktig fuglene ære. Sliter litt med å få bildene gode når det er grått ute, og det er ganske demotiverende for fotografen og gjør at det blir mindre fugleblogging enn jeg egentlig har lyst til. Mulig jeg burde hatt bedre optikk, i alle fall lært meg å stille kamera bedre, og ikke minst, få vasket vindusruta… 😉

kjernebiter-1

kjernebiter-4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

26 KOMMENTARER

 1. Så heldig du er som får så fin besøk! Kjente et lite snev av missunelse der gitt 🙂 Vi har hatt ørn over Rantenhagen i dag 🙂 Ikke så vært det heller? God helg Anne!

  • wow, ørn slår kjernebiter!
   (men jeg foretrekker kjernebiter da, egetnlig, ettersom jeg har et litt ambivalent forhold til at foringsplassen blir foringsplass… om du skjønner 😉

  • Den er litt sky og det er nok mye av grunnen til at mange ikke ser den. Men er veldig glad i solsikkefrø og bær, så den kommer av og til frem og spiser.

 2. Kjernebiteren er en flott fugl!! Vi har også hatt besøk av et par noen ganger, men ikke i vinter. Har to sidensvans her nå. Fine de også 🙂
  God helg til deg på Moseplassen!! 🙂

  • Sidensvans er fantastisk vakker fugl! Lenge siden jeg hadde noen ned i hagen nå, de var lenge i nabolaget i høst, men landet ikke hos meg.
   God helg til deg også Bothild 🙂

  • Jeg har et ambivalent forhold til solskinn, er meget lysømfintlig, men sånn vintergruffegrått kan jeg styre meg for. Paddeflatt lys og lite av det…. Vil heller ha mye sol og måtte gå med solbriller og hatt da ja. Koselig at du likte bildene da 🙂

 3. Stilig! Lemge siden jeg har sett noe spennende eller ukjent på foringsplassen. Skimtet en flokk av noe «mulig spennende» her om dagen, men de lettet før jeg fikk tatt en nærmere kikk….

  • hehe, kjenner igjen den der «mulig spennende»… også så spennende som det fort utvikler seg til å bli inni hodet mitt da, når jeg ikke faktisk rakk å se hva det var. (også viser det seg jo gjerne at det egentlig var noe helt ordinært)

 4. Jeg har aldri sett kjernebiter her. Imponerende nebb på den karen! Alltid spennende når det dukker opp nye fugler på foringsplassen.
  Ha en riktig fin helg!

 5. Det der med skitne vindusruter kjenner jeg meg igjen i, skulle ta bilde av noen dompaper på brettet i vinter, men de blei veldig uklare. Hadde kansje noe med alle fingermerkene til min sønn å gjøre. Pussa ruta, men dompapen kom ikke tilbake. Pusser den ruta litt oftere nå 🙂

  • hehe, og om man vasker ei rute, så er det garantert ei du har glemt å vaske, og der dukker plutselig verdens kuleste fugl opp, og poserer perfekt…

 6. Så flott fugl! Og jeg synes bildene er fine og imponerende, som alltid, selv om lyset ikke var som ønsket 😉 Hvis du ikke har gjort det allerede, lurer jeg på om du kunne tenkt deg å delt litt fototips for hagefoto? Ønsker deg en fin kveld. Camilla

  • takk Camilla, det er jo hyggelig at du synes bildene ble bra nok.

   Dele tips for hagefoto, hmm. Jeg har ikke delt det nei. Jeg kunne nok ha litt å dele om jeg holdt meg til motivvalg, men på det tekniske så er jeg absolutt ikke den rette til å lære vekk noe. Takk for oppmuntringen/ tipset 🙂

 7. Jeg la inn kommentar en annen plass på siden din også, men ble litt ivrig, så jeg hiver meg med her også. Hadde nemlig tre av disse i solsikkefrøskåla på terrassen i dag. Fikk kun ett dårlig bilde, (bildene dine er kjempefine forresten) Jeg er ny som fugletitter og siden din ga meg svar på hva jeg så:-) Takker og bukker for en fin blogg!

  • Koselig med kommentarer Eirik 🙂
   Takk for bilderos, det er ikke så lett å få gode bilder av fugl, mye flaks og enda mere tolmodighet. Og mangemange misslykka 😉

   Hyggelig at du trives med bloggen, og morro at du fant frem til meg som fersk fugleentusiast. Kanskje du også vil trives på http://fugleforum.no/ ? Har ikke vært aktiv der på lenge sjøl, men trivelige folk og mye fint å se 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her