Gjensyn med video av leieboeren Blåmeis med familie

Blåmeisen er en søt og uredd hagegjest som er vanlig på foringsplassen, og den flytter gjerne inn i fuglekasser. Dagens videoe og bilder er fra tidligere år. Blåmeisen går i disse dager på visning for å finne årets boliger, så om du ikke allerede har fuglekasse i hagen så anbefaler jeg at du følger med uken fremover for nå blir det fuglekassefokus på Moseplassen!

Blåmeisen trives godt i de vanligste typen fuglekasse, med dyp kasse og hull med diameter fra 27-32 mm i øvre del av kassen. Kassen henges opp en og en halv til to meter over bakken, på trestamme eller husveggen. Velg et sted i hagen hvor du ikke oppholder deg til daglig, for selv om blåmeisen ikke bry seg om at du går forbi kassen av og til, så er det noe helt annet å plutselig bli nabo til trampolerende barn eller familiens sitteplass.

Blåmeisen kan få to kull, hvert kull på 7-14 egg. Og visste du at blåmeisen, i likhet med andre meis og enkelte andre småfugler kan konsumere fra 3000-7000 mygg, hver dag? Og at de også gjerne spiser skadedyr som trives på plantene dine? Bare det er jo en god grunn til å sørge for at den lokale bestanden øker!

blaameis-juvenil

Øverst ser du bilde av blåmeisforelder med barn, nederst en ung blåmeis.
Om du vil lese mer om blåmeisen så finner du faktaposten her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

    • absolutt ikke for sent! De første har nok startet å hekke, men det er fremdeles mange meis på jakt. Og uansett så er det jo en del fugl som ikke har kommet opp enda, svarthvitfluesnapper tar jo vinteren i syden, og den liker også å bo i meisekassene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her