Nå synger svarttrosten! (video)

Så er hagens vakreste sanger endelig i gang, nå er det vår!

Svarttrosten bor i hagen min gjennom vinteren, en vakker sort fugl med et herlig kropsspråk. På vinteren lager den bare noen litt merkelige lyder som ikke kan kalles sang, men så snart våren har fått tak så setter de seg opp i toppen av et tre og skrur på sjarmen. De herligste toner triller ut over nabolaget, en av mine største vårgleder.

For en par år siden satt jeg sammen en video hvor du kan høre den skjønne sangen, og se og lære litt om fuglen, håper det faller i smak:

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Fuglekvitter er godt for sjelen og avslappende som bakgrunnlyder når jobber på pc. Kanskje noe å prøve også for de som studerer og leser til eksamen?

  2. Svarttrosten er en skikkelig våropplevelse, jeg er veldig fasinert av sangen dens. Har som reglel en eller to her gjennom vinteren som bl annet spiser bærene på en einer jeg har inntil veggen her. Har også som reglel en i nærheten i en tretopp på våren, snart forhåpentlig. Du er heldig som har slik hage, hvor i hagen bor den og i hva?

    • Den hekker ikke i min hage, luringen forsvinner i hekkeperioden og dukker ikke opp igjen før litt utpå sommeren. Aner ikke hvor de har redene sine jeg. De kunne jo hatt de her, men kan godt være at de synes det er for mange andre hekkende fugler her. Jeg har alltid en stor koloni gråtrost hekkende rundt eiendommen, lurer litt på om de ikke fortrenger svarttrosten.

      Svarttrosten er nå vel så langt jeg husker en av de som har lave reder, i motsetning til gråtrosten som har sine høyt oppe i trær.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her