Drivhus på Hagemessen

Årets hagemesse er vel verdt et besøk. Jeg var der på fredag og rakk kun over en liten del av arealet, for det var mye å se å mange å snakke med 🙂 Noe av det som var spesielt bra i år er at det var en hel haug med drivhus der. Jeg gikk ut av tellingen jeg, men jeg tror altså det må ha vært utstilt drivhus fra åtte ulike leverandører. To drivhus i tre, de fikk jeg stoppet opp ved, og resten er i stålprofiler, der rakk jeg kun å stoppe hos en.

Ikke videre bra bilder dette, men håper det kan gi en liten smakbit, og så finner du flotte bilder om du klikker deg videre.

drivhus-2

Gabriel Ash drivhusserie hos Solfang.
Solfang har i flere år nå forhandlet drivus fra engelske Gabriel Ash, og hadde med seg Portico, som er i oljet cedertre med glassvinduer.
Dette er kun en av flere ulike modeller, her ser du de hos Solfang, og her kan du se de hos produsenten Gabriel Ash


drivhus-i-tre
Sweden Greenhouse hos I Gros hage.
Gro startet å føre disse husene i vinter, men de har blitt solgt noen til Norge tidligere også. Husene er designet og produsert i Sverige, og kan leveres i furu eller eik. Med glassvinduer. Eiken må ikke males, furuen anbefaler de at man maler med linolje. De har både ferdigmodeller og gjør skreddersydde hus. Les om drivhusene hos I Gros hage, eller gå direkte til produsentens hjemmeside.


drivhus-5
Pavillion Danmark
En stor aktør i Danmark som nå har åpnet norsk «avdeling» (Tror de har hatt distribusjon via et norsk firma før). Stort utvalg av drivhus i mange ulike størrelser og modeller. Bildene viser Helios Orangeri Antique i svart, den er på 17m2 med 4mm herdet glass. Tykke fine profiler. Besøk Pavillion Danmarks norske nettside her.
(Oppdatert oktober 2013: Det ser dessverre ut til at de ikke leverer som lovet, se i kommentarfeltet)

dansk-pavillion


Noen av de andre som har utstilt drivhus: Gartnerteknikk, Hobbydrivhus, Til boligen

Var du på hagemessa? Hvilken drivhus synes du utmerket seg?

Pst: Dersom du drømmer om drivhus så vil jeg gjerne tipse om Claus Dalbys bok «Vis mig dit Drivhus». Les omtale her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Utulig mykje flott å sjå. Eit slikt av desse drivhusa hadde virkelig vore noko å ha…..
  Veldig kjekt å for oss som ikkje kan ver på messa å sjå alle innlegga rundt omkring på bloggane. Det ser aldeles trivelig ut å rusle rundt der å få alle inntrykka.
  God Søndag.

 2. Er det noen hjelp å få for helt visne rhododendron? De har stått med roten i en teleklump og toppen i stekende sol nå i to måneder, og bærer sterkt preg av vannmangel. Mange er helt visne. Bør jeg ta dem opp (når jeg får dem opp) eller vente å se eom der kommer liv?

  • Hei Sigrid. Jeg har ikke så mye greie på Rhododendron, men i følge Morten på Randesund planteskole så kan du redusere skader fra slik uttørkning ved å «sprute vann på plantene (bladen) så ofte dere kan. Gjerne tre – fire ganger om dagen. I tillegggjør det ekstra godt å helle lunkent vann i jorden rundt dem slik at telen tiner og røttene får sugd opp vann».

 3. Min favoritt var Pavillion Danmark, men i hvit eller grønn farge. Og så var det en fin pris på det også!
  Er ellers veldig fornøyd med årets messe. Masse fint å se… Og kjøpe… 🙂
  Line

  • Pavillion Danmark, krever 30% forhåndbetaling, og har trøbbel med levering. Når man står der etter seks måneder uten drivhus og har betalt halvparten, ser det ikke lenger rimelig ut! (Nei, det er ikke min have som skal ha det forsinkede drivhuset)

 4. Bare synd at endel av drivhusene som er pene å se på og har en viss størrelse er så innmari dyre…..koster jo en halv årslønn!

  • Hehe, joda Eva, de koster mye penger de fjongeste, men så er det jo små hus også da. Og en kommer langt med 20-60.000 også 🙂

 5. Fine bilder fra deg, Anne!
  Var en tur på messen i går, det var veldig kjekt å ha sett bildene dine først!
  Veldig mye fint å se, ja, og kjøpe – skulle gjerne hatt drivhus å fylle med planter! Var mye som fristet, og litt som ble med hjem.

 6. Vi planlegger å kjøpe drivhus/orangeri og har sondert i markedet nylig. På grunn av den plassen vi har til rådighet, må vi ha en spesialløsning.
  Paviljong Danmark var vårt første-valg på grunn av utvalg, kvalitet/pris m.m.,men jeg må innrømme at de så langt ikke svart til forventningene om service skapt via positiv omtale på danske
  nettsteder og deres eget nettsted og i brosjyrer. Vi redegjorde i e-post ganske nøyaktig for hva vi ønsket, i tillegg stilte vi en rekke spørsmål. Vi fikk pristilbud på noe ganske annet
  i retur og ikke et eneste svar ut over det. Langt om lenge har vi avdekket at de IKKE leverer skreddersydde drivhus og orangerier i Norge (Senior orangeri) utenom Oslo. Det er bare der man kan få skreddersøm.
  Kanskje en ide å kalle seg for Paviljong Oslo her til lands? Generelt synes jeg kommunikasjonen med dem har vært litt «God dag mann – økseskaft»
  Men standardløsninger kan man få, og visstnok også få montert utenfor Oslo.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her