Her kjøper du kule fuglekasser:

Om en dag eller to så blir det endelig bloggpost om hvordan bygge egne fuglekasser (oppdatert: Bloggposten er nå ute og du finner den her). Men, i dag byr jeg på kasser for dere som ikke har lyst til å lage de sjøl. For ja, det finnes overraskende masse lekkert å få kjøpt! Enkle fuglekasser finner du på de fleste hagesenter, og på mange byggvarehus og stormarked mm. Men om du foretrekker å handle på nett, og/ eller du gjerne vil ha noe litt spesielt så har jeg trålet nettet, og deler med dere.

Bildet på toppen er av fuglekasser fra Wildlife Garden og Natur og fritid, de skal være med på God morgen Norge på torsdagen hvor jeg skal forklare hvordan lage egne kasser, og vise frem ferdigkjøpte. Jeg skal vise de litt nøyere her på bloggen også, det er spennende kasser nemlig, så det blir altså mye fuglekasseprat fremover 🙂

Men først, her får du kjøpt fuglekasser!

Wildlife Garden:
Svensk produsent som lager de kosligeste fuglekassene du kan tenke deg. Små miniatyrhus med masse detaljer. I tre. Har flere ulike typer: Multiholk, tårnholk og balkongholk.
Wildlife Garden har bred distribusjon, og føres i en rekke butikker og nettbutikker i Sverige, Norge og Danmark. (Her er norsk forhandlerliste, føres bla av Solfang, I Gros hage og HK butikken).

Natur og fritid
Dette er butikken til Norsk ornitologisk forening.
* Fuglekasser, både vanlige og spesialkasser for feks svale.
* Fuglekasser med kamera

I Gros Hage
Bredt utvalg av fuglekasser fra flere ulike leverandører.

Naturvern.com
Fuglekasser i tre bygget i Norge.
Et bredt utvalg av kasser til en mengde ulike typer fugl.

Naturvernforbundets nettbutikk
Fuglekasser mm
Har både vanlig fuglekasse i tre, og noen temmelig uvanlige noen i keramikk.

Eva Solo
Fuglekassen er i kunststoff og glassert terrakotta. Hvit og stripet utførelse. Selges bla hos Hegdehaugen jernvare

Bird in Box
Norskdesignet fuglekasse i papp. Leveres flatpakket. Holder en sesong, etter det må den tas ned og kastes.
Les om fuglekassen. Selges i diverse butikker, forhandlerliste.

Kikkerland
Også en fuglekasse i papp. Denne holder også kun i en sesong.
Selges bla hos Ting og hos Coolstuff

NB: Angående fuglekasser i papp. Jeg har ikke sett disse fysisk, men jeg er skeptisk til konseptet pappfuglekasse, både fordi det fordrer at de kastes etter en vårsesong (noe jeg tror folk glemmer, og dermed risikerer fuglene å legge egg i en kasse som faller fra hverandre). Og fordi jeg tror det er veldig lett for flaggspett å bryte seg inn i kassen.

Håper du ble inspirert til å fylle hagen med fuglekasser! Det er ikke for sent å henge de opp.
Dersom du har tips på kasser du synes jeg burde lenke til så kom gjerne med de!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. […] Hvor kjøpe fuglekasser: Dersom du kjøper inn fuglekassa di så ta deg tid til å tenke over om den er godt egnet for fugl og ikke bare dekorativ. Dessverre så ser det ut til at noen av de kassene som er til salgs har lagt mer vekt på pyntefaktoren enn funksjonalitet. Gartnerier og jernvarehandel selger ofte fuglekasser, du finner også et godt utvalg på nett. I denne bloggposten finner du en liste over nettbutikker med fuglekasser. […]

 2. Å så fine…jeg vil gjerne ha mange 🙂 Har kjøpt en allerede men må ha flere. Tusen takk for flott innlegg.
  elin

 3. Så fin oversikt -jeg linker til den i et innlegg jeg skriver nå.

  Tenker du at bird in box er en ok fuglekasse altså? Jeg reagerte på den da jeg fikk tilsendt link for en stund tilbake. En fuglekasse laget av papp må da være svært utsatt for både hakkespetter og klatrende rovdyr?

  • Jeg er skeptisk til pappkassene, primært fordi de faktisk må plukkes ned hvert år, noe jeg stiller meg tvilende til at folk gjør. At de også er utsatt for flaggspett har du naturligvis rett i, det hadde jeg ikke tenkt på.

   Jeg tenkte jeg ikke skulle si noe i bloggposten den ene eller andre veien, ettersom jeg ikke har prøvd kassene sjøl, men kanskje en liten setning er på sin plass. hmm. Takk for kommentaren, Og takk om du lenker!

  • Nå har jeg oppdatert bloggposten med en bekymringsmelding. Når det gjelder miljøhensyn så er nok EN pappkasse miljømessig bedre enn en trekasse. Men den miljøgevinsten forsvinner vel fort når en tar hensyn til levetider, for trekassen kan vare i ti år.

 4. Så fin oversikt -jeg linker til den i et innlegg jeg skriver nå.

  Tenker du at bird in box er en ok fuglekasse altså? Jeg reagerte på den da jeg fikk tilsendt link for en stund tilbake. En fuglekasse laget av papp må da være svært utsatt for både hakkespetter og klatrende rovdyr?

 5. Det har du rett i – og det viktigste er jo at fuglene og fugleungene er trygge og ikke blir forstyrret og/eller spist. Her har jeg minnet mine lesere på at fuglekassesesongen er i gang med lenke til blant annet deg; http://ugleloftet.blogspot.no/

 6. Hei, Anne. Jeg har lyst til å kjøpe fuglekasse. Men jeg lurer på om det kanskje allerede er for sent? Er det f.eks. noen fuglearter som er senere enn andre?

  Mvh.
  Anna

  • Det er ikke for sent for trekkfuglene. Svarthvitfluesnapper feks, samt linerle og rødstrupe. Svalene kommer vel også ganske sent tror jeg.

 7. Tusen takk, Anne 🙂

  Det går bra. Jeg akkurat bestilt en fuglekassen som kan passe til forskjellige fugler 🙂

  Ett til spørsmål. Denne fuglekassen http://www.igroshage.no/index.php?main_page=product_info&cPath=48&products_id=1746 , har jeg lyst til å henge på veggen av huset. Og der skriver de at fuglekassen, for rødstrupen og fluesnapper, kan væres med større hullen. Men skogsskærer vil ikke ødelegge den? Blir det trygdt for fuglene uten beskytelsen?

  På forhånd takk.

  Mvh.

  Anna.

 8. Tusen takk, Anne 🙂

  Det går bra. Jeg akkurat bestilt en fuglekassen som kan passe til forskjellige fugler 🙂

  Ett til spørsmål. Denne fuglekassen http://www.igroshage.no/index…. , har jeg lyst til å henge på veggen av huset. Og der skriver de at fuglekassen, for rødstrupen og fluesnapper, kan væres med større hullen. Men skogsskærer vil ikke ødelegge den? Blir det trygdt for fuglene uten beskytelsen?

  På forhånd takk.

  Mvh.

  Anna.

 9. Hei!

  Flotte sider med nyttig informasjon for en hagemann. jeg har imidlertid meget dårlig erfaring med bestilling av fuglekasser fra Naturvern.com, som jeg ønsker å dele med andre. jeg bestillte forskjellige kasser til over 1200,- kr. i slutten av juli 2012. Disse ble betalt, men noen kasser har enda ikke ankommet. Har vært i kontakt med Ivar Berge flere ganger og utallige ganger har jeg sendt meldinger og eposter, men han gir blaffen desverre. Tror han satser på at beløpene er så små for den enkelte at de kommer til å forfølge saken. Jeg har vært i kontakt med naturvernforbundet, som også ville se på dette foretaket.

  Med hilsen

  Gunnar Baustad

  • Jeg har hatt samme erfaring med naturvern.com og vil advare alle mot å bestille av de. Bestilte en såkalt myggpakke. Etter ca 9 måneder med konstant purring fikk jeg noen av kassene, men bestillingen var ikke ikke komplett. Etter dette har de verken svart på mail eller telefon. Meget useriøst.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her