Hurra, årets første trekkfugl på plass!

Bokfinken pleier å være hagens første sesonggjest, og den sviktet ikke i år heller. Jeg oppdaget akkurat årets første bokfink, og med det erklærer jeg vårtrekket for å være i gang, bare noen dager senere enn «vanlig» 🙂
Les om bokfinken her.

Og så en liten oppfordring: Selv om det kanskje har blitt vår hos deg, så er det altfor tidlig å slutte å mate fuglene. Det er fortsatt lite mat å finne i naturen/hagen så fuglene setter stor pris på din hjelp. Selv fortsetter jeg må mate så lenge fuglene hekker, dermed gir jeg foreldrene mulighet til å fostre opp flere barn, og jeg får gleden av å se de små fugleungene på foringsplassen.
Les mer om fuglemating her, og om å lage fuglekasse her.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Her er det kommet gjess og vipe. Bekymringsfull for vipene, vanskelig å finne mark når det er en halv meter tele. Vanskelig å mate dem også. Gjessene klarer seg vil jeg tro….

  • gjess ja! Der sier du noe, det var jammen to gjess som fløy over her i dag. Veldig uvanlig å se her hos meg, og jo så absolutt en trekkfugl!
   Håper vipa di finner mat. Kan hun være interessert i litt oppsmulet meisebolle på bakken kanksje?

  • Svarttrost bor fast hos meg gjennom vinteren, stær håper jeg at jeg ser snart 🙂 I fjor kom de ikke, og de var dypt savnet!

 2. Det kjempekoselig med småfugler 😉 Her mates de til terrassen er full av blomster og været er stabilt 😉 Det lages nøtte/kokos kaker hvert år og DE går unna de 😉

  KOS deg masse og ha en flott helg ;))

  Klem Vibbedille 😉

 3. Stær og gjess her også, gjessene i formasjon over taket her..hærlig med vår og høre fuglene kvittre..og ikke minst alle spirene som dukker opp i blomsterbeddene 😉

  • Jeg er vant med gjess som vårtegn hjemmefra. Jeg vokste opp i flyruta til kanadagjessene, og de lager jo så mye lyd at de er umulige å ignorere, selv for meg som ikke var det minste fugleinteressert som barn. Nå fikk du meg til å tenke på det, fint!

 4. Hei :)Takk for super blogg! Begynte å følge deg pga min lidenskapelige hage- og interiørinteresse, uten å ane hvilke konsekvenser det skulle få! Jeg har forlengst tatt oppfordringen din om å mate fuglene på alvor,og sendt min mann ut i all slags vær for å fylle på…En morgen ved påsketider var der noen skjærer, og min mann var henrykt, siden her var så mange av dem når han vokste opp. I frykt for at de ikke skulle bli, satte jeg ut et stort fruktfat: to fulle kurver med druer, epler, appelsin og kiwi. Neste gang jeg var innom badet for å ha oppsyn med skjærene, ble jeg skikkelig oppskjørtet,for det var ikke de som gikk berserk i fruktfatet, men en flokk med sidensvanser. Jeg som aldri før har sett hverken de eller skjærene før(fant navnene på bloggen din), var overveldet og tok for gitt at dette var en engangsopplevelse og tok masse bilder, men glemte å bruke zoomen i forfjamselen.

  Nå har de vært her i ca to uker, og det har gått med store mengder frukt. Jeg er like redd hver dag at de skal ha dratt sin vei, og da det ble snøstorm i natt fryktet jeg for livene deres. Satte ut to bugnende fruktfat, og de var der nesten før jeg var kommet inn døren. Vet ikke om det var snøstormen og all nysnøen som gjorde utslaget, men i dag var ikke sidensvansene «mine» til å kjenne igjen! De sloss om maten og en var veldig aggresiv og fløy på og hakket på de andre og det er blodspor i snøen flere steder rundt foringsplassen til tross for at det var mere mat enn de klarte å spise opp. Har du noen forklaring på dette?

  • Hei Ann Iren.
   Uff, det hørtes dramatisk ut. Jeg har ikke noen råd til deg utover å prøve å slenge frukten utover et større område. Det krangles ofte om maten her også, selv om det er nok, men det går i perioder.

   Heldig du er som har en stor flokk sidensvans på besøk da! Nydelige fugler 🙂 Håper de har vært litt bedre venner i dag

 5. Når trekkfuglene kommer nærmer det seg vår, flott bilde av Bokfinken, den har vi ikke på våre kanter.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  • Takk 🙂 Det er arkivbilde… måtte jukse litt for den bokfinken som var her i går sto ikke akkurat fotogent til 😉

 6. Flott blogg du har!

  Vi har mange felles interesser. Bokfinken er kommet her også og de siste dagene har jeg fått besøk av arter jeg aldri har sett før.

  I går ble det frø såing av masse forskjellig så gleder meg til å få drivhuset opp å kjøre for første gang! Nå slipper verandaen å bli okkupert 🙂 Blir gøy å følge deg videre. Han en fin kveld.

 7. Flott blogg du har!

  Vi har mange felles interesser. Bokfinken er kommet her også og de siste dagene har jeg fått besøk av arter jeg aldri har sett før.

  I går ble det frø såing av masse forskjellig så gleder meg til å få drivhuset opp å kjøre for første gang! Nå slipper verandaen å bli okkupert 🙂 Blir gøy å følge deg videre. Han en fin kveld.

 8. Så flott bilde av bokfinken.Det er så hyggelig med alle fuglene. Bokfinken og gjessene er kommet til vestlandet også til stor glede for meg og min mann. Mange bokfinker under Fugle materen våre … nydelig å drikke morgenkaffe ute sammen med fugle sang .

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips