Kompost og gift: Tredje video fra Hageselskapet og miljøverndepartementet

Kampanjen «Summende hager» ruller og går med stor suksess! Svært mange blir inspirert til å hjelpe humla, men kampanjen handler ikke bare om det, den rommer hele hagen. Hageselskapet har i sammarbeid med Miljøverndepartementet laget en serie videoer om hvordan ha en mer bærekraftig hage som kan bidra positivt til naturen, uten at det går ut over hagehyggen. Temaene har vært å legge til rette for humla og andre pollinatorer, hvilken valg i hagen som gjør den mer miljø og klimavennlig, og i dag tar de for seg kompost og gift. Hvorfor du bør kompostere, og hvorfor du ikke bør bruke gift:Kompost har lenge vært vår dårlige samvittighet, vi har ikke vært flinke nok der, rår ikke med alt rett og slett. Men jeg lærte nå i våres et fint triks av Morten på Randsesund planteskole som vi bruker flittig, bladmasse blandes rett inn i jorda! Se video hvor han forklarer hvordan han lager god jord her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hei, Dette er siden for meg, ser d med en gang- og gleder meg til å følge med. Jeg elsker blomster, urter, jobbe med jorda, se hvilke stauder som har overlevd, finne nye sorter osv 🙂 Tørker urtene og bruker de i mat, til te og har også så smått begynt å eksperimentere med urtekosmetikk. Sammen med planter og blomster er fugler og dyrevern mine store interesser. Nå trenger jeg hjelp. Naboen vil sprøyte et stort området i en bratt skråning som heller ned mot mine bed. Jeg vil ikke ha gift i hagen og trenger skikkelig dokumentasjon på halveringstid, hvordan f. eks. Roundup sprer seg i jordsmonnet, vannet som renner ned i urtene jeg skal spise osv. Det haster – naboen er av den egenrådige sorten, og jeg er ikke interessert i en nabokrangel. Hjeeeeeeeelp. Gleder meg til å følge deg!!!! <3

  2. Flott å se reklame for kompostbinge! Jeg har hatt min i snart tre år. Motivasjonen min var opprinnelig å gjøre noe bra for miljøet, men det beste er å se hvor fantastiske blomster man får! De blomstrer som besatt, jeg tilsetter bare et lite lag med kompost en måneds tid etter utplanting, så holder det hele sommeren. Og så er varmkomposten et glimrende sted å hive skvallerkålen og annet ugress.
    Blir stadig imponert over hvor effektiv bingen er, og syns faktisk det er gøy å se at det stiger «røyk» opp hver gang jeg åpner. Tror faktisk det er det beste jeg har gjort for hagen min 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her