Storsjarmør med Oslos fineste hus søker kone! Høylytt, tidlig om morgenen….

Altså, jeg klager ikke, ikke egentlig, men jeg synes nå det hadde vært bedre om det var blåmeisen som hadde vunnet kampen om Moseplassen-huset, og ikke svarthvit fluesnapper. Herr fluesnapper er nemlig ekstremt høylytt av seg, og har absolutt ingen respekt for at jeg gjerne vil sove om morgenen…. Neida, han er nemlig en mann med ambisjoner, så kl fem setter han i gang sitt «syng seg en dame» prosjekt.

Om noen har sett en enslig svarthvitfluesnapperdame i Oslos eller omheng så synes jeg du skal viske henne i øret at hun bør fly til Nordstrand. Her finner hun denne staute karen og hans fantastisk flotte bolig. Viss fare for realitishoweksponering på bloggen er det, men jeg lover å ikke lette på dyner 😉 Jo før jo heller, for så snart han har fått dame så roer han syngingen sin betraktelig. På forhånd takk!

Nysgjerrig på sangen? Jeg har filmet flørtesnapper i aksjon før, du finner videoen og fakta om fuglen her. Og fikk du lyst til å snekre fuglekassen på bildet så er det arbeidstegninger her.

fuglekasse-fluesnapper1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Syns det er så lott at du lærer amatører som meg litt om fuglelivet. Elsker hage, blomster, matplanter, urter, parker, skogen..og har lenge vært fascinert av disse vakre, syngende fuglene. Men kan ingenting om dem, så her kan jeg lære litt. Nå vet jeg feks hvilken fugl som akkurat har flyttet inn i fuglekassa utenfor soverommet og gjør meg lettere arg fra soloppgang;)

 2. For en herlig kar du har på utsiden:))
  Håper det ordner seg fort med make… Var på hytta i helga (Åseral) og der
  var det 2 svarthvit fluesnapper som kosa seg masse:))
  Ha en flott dag, og tusen takk for alt det gode du deler med oss!

 3. Skjønner godt at fluesnapperen vil flytte inn i den flotte boligen. Tidlig fuglesang kan være en plage når en vil sove.

  Ha en fin dag Anne!

 4. Haha du skriver så bra i tillegg til de fine bildene 🙂 Sitter en utenfor her også(hurra, jeg ønsket meg jo en eller to ;)), men vi har de fleste trærne på motsatt side av huset i forhold til soverommet 😉 Jeg er bare så overlykkelig over at han sitter der og synger og gjør krav på kassen!! Endelig er «sommeren» her <3

 5. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med en konemor til storsjarmøren, vi har også en her nede hos oss som gir oss flott «underholdning» 🙂

 6. Tusen takk for hyggelige kommentarer!
  Han har roet sangen nå, jeg håper det er fordi en kone har flyttet inn, men har ikke sett henne enda. Lover oppfølging om det blir barn 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her