Bråkete ungeflokk på utflukt :)

En av de store gledene med å fore fugler er at jeg på våren får bli kjent med barna deres 🙂 Søte, små, ustø og temmelig høylytte bringer de noe nytt, og veldig kortvarig til hagen. Det er bare noen få dager de er i tiggemodus, så må de ganske snart greie seg selv.

I dag var en flokk med blåmeis ute av redet for første gang, se så søte de er 🙂

Og ja, jeg mater fortsatt! Ingen grunn til å slutte med det for det bidrar til at flere av årets nyfødte får vokse opp. (Les her om å mate fugler også på sommeren).

Flere bilder:
blaameis-baby1
Her ser du blåmeisen mens den utfører tigge-bevegelser. Når den vil ha mat (og det vil den hele tiden) så piper den intenst, og blafrer med vingene. Små dirrende bevegelser.

blaameis-baby4
Små fugleunger er ikke videre intelligente, (helt klassisk at alle andre fugler letter og en fugleunge sitter igjen på foringsplassen og ser dum ut). Men, heldigvis har de da vett på å sette seg i trærne for å tigge, sånn stort sett. Det betyr at de er litt vriene å fotografere for blader og kvist kommer i veien, men dere får legge godviljen til 😉
Her ser du blåmeisforelder komme inn for landing.

blaameis-baby3
Rimelig bevegelige nakker på sånne små!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. For noen herlige, pjuskete fuglebabyer 🙂
  Må være fantastisk å oppleve slike hendelser utenfor husveggen!

  Skulle gjerne hatt fuglekasser rundt huset, men det vil vel være særs slemt ovenfor fuglene, med tanke på husets tre katter og alle nabolagets katter spankulerende på bakkeplan med ønske om en fuglestek eller tre til middag.

 2. Å så herlig Anne. Jeg har bare en svart og hvit fluesnapper i den ene av fuglekassene. Vanligvis er det flere, men det har nok vært mye bråk med bygging av nytt hus og anlegging av uteplass. Men foring om sommeren har absolutt mange hyggelige sider; jeg har holdt på med det leeenge.

 3. For noen herlige, pjuskete fuglebabyer 🙂
  Må være fantastisk å oppleve slike hendelser utenfor husveggen!

  Skulle gjerne hatt fuglekasser rundt huset, men det vil vel være særs slemt ovenfor fuglene, med tanke på husets tre katter og alle nabolagets katter spankulerende på bakkeplan med ønske om en fuglestek eller tre til middag.

 4. Utrolige bra bilder!!
  Herlig å se de små når de tigger:)) Her sitter de
  gjerne midt i matfatet og tigger og vil
  ha maten servert:))

 5. Ja, de er helt skjønne 🙂 Det første bildet var så fint ! Jeg har to familier som er på vei ut av fuglehusene. Men det bekymrer meg ..katten min har holdt øye med dem i lang tid, utrolig at de har overlevd i det hele tatt..Så hvordan det skal gå, vet ikke jeg..
  Jeg liker bloggen din kjempe godt Anne :))))) takk for mange gode råd og tips !
  Hilsen 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her