Det blir så fint!

Det er så herlig å se at gjerdet kommer på plass! Danner ramme til hagen, bakgrunn for planter og gode rom 🙂

Men det aller beste er nå igrunnen at tredekket endelig er festet! Nå mangler det bare å få tegnet opp buene og få skåret de, og så skal gulvet beises grått.

Og, nå som gjerdet er på plass (nesten da, de er jo ikke helt ferdig), og gulvet snart er skåret til, så kan jeg endelig få plantet ferdig i bedet. Det blir noen store endringer der, gleder meg til å diskutere planene med dere 🙂

Og så skal det møbler på plass, og krukker, og parasoll, og litt stæsj også, gøy å lage storstue! Dam skal det også bli, men den får vente til neste år. Tredekket skal dessuten fortsettes inn på nordsiden av huset, mulig vi rekker det i år, muligens ikke, det viste seg å bli en sabla piggejobb nemlig (trassig gammel betong).

Noen blogginnlegg om planene for dette området:
Designplanen for vestsiden, hva og hvorfor
Gjerdet, hva og hvordan og hvorfor
Om tredekket. Materialvalg mm.

20130829-194309.jpg

20130829-194327.jpg
Det er ganske bratt her, og vestsiden av hagen ligger derfor på høye murer (for ordens skyld, muren er bygget av naboen, så legg ikke skylda på meg for den brutale muren). Murene skal kles med masse klatreplanter, men alle ti klematisene streiket i år etter tøff vinter/vår..
Det sto et rekkverk på deler av dette strekket når vi flyttet inn, men det var en midlertidig og ikke spesielt lekker sak. For ett år siden fikk jeg satt opp en «testbit», den har dere sett på bilder siden, men den var kun noen få meter, det er først nå at hele strekket har fått gjerde. På høy tid kan man si, det er ikke videre smart å ha usikret hage slik vi har hatt en tid. .

20130829-195805.jpg

20130829-200039.jpg

Første bildet viser gulvet før det ble skrudd ned og skåret til. I andre bilde ser du at gulvet er fast og at gjerdet er oppe. Det mangler fortsatt håndløper på litt av strekket.

20130829-200431.jpg

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

  • Flere kommer! Jeg er så utrolig fornøyd rett og slett, digg at det endelig er realisert, og digg at det ble så bra som jeg trodde det skulle 🙂

 1. Det blir spennende å se hvordan det blir til slutt men så langt ser det jo veldig lekkert ut 🙂 Jeg skulle så gjerne ønske meg å besøke hagen din på 1000 åpne hager når dere er ferdige…

  Jeg har et lite spørsmål som du kanskje kan ha et tips til: Vet du om noen fine busker med blågrønt bladverk? Jeg har en mørkerød blærespirea og en lys gulgrønn japanspirea som står sammen og skulle så gjerne hatt noe blågrønt som passer til – aller helst en bladbusk og helst ikke vintergrønt.

  • Jeg håper også vi kan ha åpen hage etterhvert, men først må jeg bli friskere. Sånn som det er nå så har jeg knapt besøk av nærmeste slekt og venner. Men ja, når formen er bedre blir hagen åpnet, det hadde vært veldig hyggelig å se deg og alle andre!

 2. Hei, så fint det blir 🙂 Holder for tiden på med å planlegge terrasse, har vært innom kebony, termotre og malmfuru, i tillegg til trykkimpregnert. Når jeg ser på det første bildet i dette innlegget så kan jeg ikke se om bordene er skrudd. Har dere brukt en annen metode enn skruer fra oversiden? Mvh Bente

  • Helt vanlig toppskruing, men fordi det er så innmari brede bord (20cm) så blir skruene mindre fremtredende.
   Vi valgte jo å bruke helt vanlige trykkimpregnerte bord, men i uvanlig dimmensjon. Standard virke, men ikke så vanlig å bruke på denne måten.

 3. Så fint det blir. Det gjør virkelig mye for (hage-)romfølelsen med inngjerding. Det blir liksom en helt spesiell atmosfære.
  Nydelig beplantet allerede også. Så mye dere har fått gjort i sommer!

  • Takk 🙂 Ja, det er deilig med en avsluttning, gir som du sier gode rom og så er det også godt å få brutt opp naboens hus litt, det er nokså dominerende fra sofakroken.

 4. Så fint det har blitt! Det er så deilig når en endelig er ferdig med en så stor jobb. Vi ble ferdige med omtrent det samme, terrassegulv ca.100kv.m og gjerde rundt hele, forrige lørdag. Og det var en nydelig følelse.
  Gulvet deres er kjempefint, også likte jeg gjerdet veldig godt. Lykke til med resten av arbeidet. Og husk å nyte innimellom også.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her