Søtere enn søtest :)

Disse små stemorene står i grusen ved trappen til foreldrene mine. Dit har de funnet veien helt selv, det sto nemlig en krukke stemor på trappen i våres og nå stemoren like greit sådd seg selv 🙂

Helt ok med planter som order opp sjøl, eller hva?
Stemor er forresten en super høstblomst. De greier fint både frost og snø når de er etablert og burde selges i like stor grad på sensommeren som på våren!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Strålende med selvsåing! Selv var jeg så lei meg fordi hagesenteret var utsolgt for lobelia da jeg skulle ha noen. Lobeliaen hadde imidlertid ordnet opp selv i fjor, så jeg fikk lobelia likevel – helt gratis!

  2. så enig med deg, de er så søte. jeg liker disse små frøsådde faktisk bedre enn morplanten, disse er virkelige sjarmører 🙂

  3. Åh, så enig jeg er! De ser så tandre ut og så kommer de opp midt i grusen. Er det ikke utrolig:)
    Frøplantene blir litt mindre i blomsten enn morplanten, men desto mer sjarmerende av den grunn synes jeg.
    Frøplanter er velkomne overraskelser. (og så lar de seg jo flytte om det skulle være nødvendig)

    • Jeg har også merket meg at de ofte er mindre, (og jeg har bare småblomstret stemor i utgangspunktet), men tenker at det kanskje kommer mest av at de ikke får så mye næring, de dukker jo gjerne opp på litt pussige steder.

  4. Jeg har et stort rosebed som er pepret med stemorsblomster i bunnen. Har i grunnen ikke hjerte til å fjerne dem og de blomstrer hele sommeren. Virker som om de sprer seg godt på egenhånd da de dukker opp her og der andre steder også (mellom belegningsstein f.eks)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her