Stærinvasjon!

Stæren er en flokkfugl. Den trives best sammen med andre stær, og selv i hekketiden vil den gjerne ha felleskap. Det er veldig skjeldent jeg ser bare en stær, er det en er det flere.

Men så mange som dette er det ikke ofte jeg ser. Disse oppdaget vi en dag vi var ute og kjørte, og det var riktig fint å se hvordan flokken lettet fra linna, tok seg en runde og så landet på nytt. Litt som småfisken i Finding Nemo. Litt iallefall 😉

20130815-190207.jpg

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. liker stær på en måte. de er som du sier veldig sosiale. problemet er når du forer på vinteren her på Jæren så er det en del stær som overvintrer. det vil si at de har en tedens til å overta en del av foringsplassen med skrik og skrå.

 2. Du verden! Det var en stor flokk. Har de begynt å samle seg for flukten til sørligere strøk, tro?
  Stæren er en fin fugl, og for meg et sikkert vårtegn. Også synger den så nydelig!

 3. Det var tidlig at stæren har begynt å samle seg i flokker, kanskje tidligere på dine kanter.

  Ha en fin dag!

 4. Hei;)
  Høsttegn;) Ganske flott å se de store flokkene som kommer og setter seg i hagen;)
  Men du, kanskje du kan hjelpe meg! Jeg har postet noen bilder av en plante fra min hage, men jeg vet ikke hva den heter! Kan du se om du kjenner den?
  God helg;)

  fra Ann-Mari

 5. Hei;)
  Høsttegn;) Ganske flott å se de store flokkene som kommer og setter seg i hagen;)
  Men du, kanskje du kan hjelpe meg! Jeg har postet noen bilder av en plante fra min hage, men jeg vet ikke hva den heter! Kan du se om du kjenner den?
  God helg;)

  fra Ann-Mari

 6. Takk for alle hyggelige kommentarer 🙂
  Det er nok enda noen måneder før stæren forlater oss, så høsttegn vil jeg ikke kalle disse flokkene, men ja, både stær og andre har begynt å flokke seg her i området, så sommeren er absolutt på hell.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her