Spretten søndag: Ekornet tester ut det nye fine fuglebadet!

Tidligere i sommer kjøpte vi krukker til den nye store terrassen, bla en stor og lav variant. Den hadde ingen hull i bunn, og før vi rakk å lage hull så kom jeg heldigvis på at den ville jo være et helt perfekt fuglebad! Litt tungvint er det å holde vannet rent, men det er det verdt, for det er virkelig dekorativt med en slik stor vannflate.

Fuglebadet står ved siden av stolene i kjøkkenhagen like ved der hvor jeg mater fugler og ekorn, og den er godt besøkt av småfuglen. Men det var først i dag jeg fikk se ekornet svinse nedom den. Heldigvis så skjedde det akkurat når mannen og jeg var i hagen for å ta noen bilder, og mannen fikk i all hast knipset dette bildet! 
Flott, men samtidig en skuffelse….

Fuglehus-fuglebadNå er min personlige policy at jeg skal glede meg over det er bra, og ikke tenke så mye på det som ikke ble som det kunne. Men, jeg må si at det eneste jeg tenker når jeg ser dette bildet, er å irritere meg over bakgrunnen…. Altså, den bakgrunnen dere ser er litt merkelig, men det er ikke det som irriterer meg, det som irriterer meg er det dere ikke ser. En time tidligere sto det nemlig et fuglekasse der, en fuglekasse jeg har malt opp for at det skal brukes i malekjeden Fargerikes inspirasjonsmagasin Base. Tenk for et fantastisk bilde det hadde blitt da! Med ekornet som drakk fremfor det søte huset…

-sukk, av og til er det litt vanskelig å være glad for det man har altså 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Før jeg i det hele tatt leste teksten din så tenkte jeg at det er reneste Disneymotivet du viser – som tatt ut av Askepott!
  Det hadde selvfølgelig vært morsomt om huset hadde stått der, men det ser faktisk mye mer virkelig ut slik det ble. Tenk å få drikke av et fat med flytende blomster i… Lurer på om ekornmor ble forelsket i en ekornprins da hun drakk av vannet? Hele settingen ser jo unektelig ganske magisk ut:)

  • Det hadde hjulpet veldig om det ikke var plastpotter bak der, nå er det så tydelig (for meg) at noe mangler.. Men javisst er bildet sjarmerende, jeg ser jo det 🙂

 2. Det er jo ikke sikkert at ekornet hadde stått der og drukket om fuglekassen sto der. Husk at nye lukter og sånt kan være rart for en sånn liten skapning, så vær heller glad for det blinkskuddet dere fikk. Det er jo helt herlig 🙂

 3. Vet du, jeg synes faktisk bildet er bedre uten fuglekassa! Den gir meg litt «juggelfølelse», selv om det er litt urettferdig mot deg som har lagt mye arbeid i den;) Egentlig er det plstpottene som for meg «sjenerer», men på det smalere bildet på FB fikk de ikke så stort fokus som her på bloggen hvor bildet var større.
  Men, smaken er som baken – den er delt! Og godt er det at vi er forskjellige!
  Et kjempeflott bilde, spør du meg!

  • hehe, fuglekassa ble for kosimosi? Helt lov å mene!
   Og jeg er jo helt enig med deg i at plastpottene er stygge, det er bare det at om fuglekassa hadde stått der så hadde vi jo ikke sett de… plantene ble bare dandert for fuglekassebildet, ikke noe permanent hjem for de.

 4. Jeg støtter deg i den lille skuffelsen du føler. Jeg er helt sikker på at du kan koble sammen de to bildene slik at bildet blir som du drømmer om.

  Men hadde du bare vist det øverste bildet så hadde jeg ikke lagt merke til plastpottene.

 5. Bildet av ekornet som drikker er helt fint. Blås i de plastpottene, hadde fuglekassen vært der hadde det blitt for mye idyll.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips