Garderobeskifte….

Denne stæren har kommet i stemmeskifte! Ja, altså, nå veit jeg ikke om den faktisk finnes et stemmeskifte på fugler, men det finnes så absolutt et fjærskifte. Noen av fuglene har nemlig meget ulik drakt som barn og som voksen, og denne endres nå på høsten.

Som barn har stæren en gørrkjedelig brungrå drakt, som voksen en skjønn sort drakt med fargespill i grønn og lilla og med gule tegninger. Overgangen fra det ene til det andre er naturligvis ikke gjort i en fei, og ser nokså pussig ut, eller hva?

Digger du fugl? Se flere blogginnlegg om stæren via stikkordet stær.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Hei. Fikk bare så lyst til å spørre deg om noen helt annet enn blomster, trær og dyr. Du som er en sånn kreativ dame, er du også like glad i interiør? Jeg føler selv at det ofte henger sammen? Hva sier du?
  Hilsen Lise. Ps har lagt inn en kommentar før, da gjaldt det helsen vår og at jeg følte at vi hadde veldig mye felles der, men med ulike diagnoser. Ønsker deg en superfin helg

  • Hei Lise, så hyggelig å hrøe fra deg igjen 🙂
   Javisst interesserer interiør! Jeg er jo arkitekt, og opptatt av design i alle mulige målestokker, fra små smykker og opp til hele bygg. Jeg er ikke spesielt opptatt av pynteputer og andre pynteefekkter, men veldig opptatt av romfølelser og proposjoner, og så brenner jeg veldig for relasjonene mellom innog ute. Hvordan man kan berike rom ved å åpne de opp på de rette måtene, la utearealet være en aktiv del av innearealet. Vi har jobbet veldig bevisst med det for stuen, hvor stuen og hagen like utenfor er tenkt som en helhet.

   Jeg har ikke blogget så mye interiør, delvis fordi jeg aldri blir helt ferdig med prosjektene inne, men også mye fordi jeg synes det er realt å ha hage i hagebloggen. Men, nå i høst tror jeg vi endelig blir ferdig med stue,gang og kjøkken, så nå er det på tide å få vist frem litt innenfra også 🙂

 2. Eg syns fugler er FASINERENDE og eg er 100% sikker på at det er den samme blåmeisen som har kommet her i 3 år og spist! Han er veldig liten + han har hanekam!

  Fikk nærkontakt med DEN flotte hakkespetten er om dagen da Milo (Vår fantastiske hannkatt på 11 mnd) kom inn med en i munnen!!! Du kan si det ble litt flaksing og dessverre litt blodspor rundt omkring, men eg fikk berga den, sjekka den og før eg visste ordet av det så fløy den høyt opp i et tre. Håper og tror at den var helt fint. Mannen min fikk tatt en bilde da eg holdt den og der ser det ut for at den hadde en rift i hodet…..Det er den nydeligste fuglen eg har sett på nært hold noen gang!!!

  Gleder meg til snart å sette i gang med fuglemat/kake laging 😉 Like koselig hvert år 🙂

  Ha en strålende helg 🙂
  Klem Vibbedille 🙂

 3. Eg syns fugler er FASINERENDE og eg er 100% sikker på at det er den samme blåmeisen som har kommet her i 3 år og spist! Han er veldig liten + han har hanekam!

  Fikk nærkontakt med DEN flotte hakkespetten er om dagen da Milo (Vår fantastiske hannkatt på 11 mnd) kom inn med en i munnen!!! Du kan si det ble litt flaksing og dessverre litt blodspor rundt omkring, men eg fikk berga den, sjekka den og før eg visste ordet av det så fløy den høyt opp i et tre. Håper og tror at den var helt fint. Mannen min fikk tatt en bilde da eg holdt den og der ser det ut for at den hadde en rift i hodet…..Det er den nydeligste fuglen eg har sett på nært hold noen gang!!!

  Gleder meg til snart å sette i gang med fuglemat/kake laging 😉 Like koselig hvert år 🙂

  Ha en strålende helg 🙂
  Klem Vibbedille 🙂

 4. Hei igjen
  Takk for veldig hyggelig svar, gleder meg til å se bilder innenfra også. Helt enig i at det flott med flyt imellom inne og ute. Hilsen Lise

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her