Kryddertagetes, en av årets gledelige overraskelser!

I vinter så jeg Camilla Plums udmerkede serie «Fra muld til guld», (du kan se den her på dr.dk). I den nevnte Camilla en rekke planter jeg har testet ut i år, blant annet kryddertagetes. Og for en suksess!

Kryddertagetes er en type tagetes som har spiselige blader og blomster, og som avgir god duft og smak. Blomstene er små (omtrent 2 cm i diameter), bladene er relativt små og flikete, og planten blir ca 40 cm høy og med tett og pen vekst. Det finnes et knippe ulike, jeg hadde en jeg har sådd selv og to navnløse jeg plukket opp på et hagemarked.

Favoritten er ‘Red Gem’ fra Impecta, du ser den nedenfor her med sine nydelige røde og orange blomster. Planten avgir ikke så mye duft som de to andre jeg har, men har penere blomster og blader, synes jeg. Jeg sådde ‘Red Gem’ i april, den startet i blomstre i juli om jeg husker rett.

Alle kryddertagetesene har blomstret voldsomt og sammenhengende, selv om jeg ikke har plukket av visne blomster på de noe jeg burde i følge «boka». De har stått i sol og delvis skygge, og ikke vært til noe bry i det hele tatt. Jeg kom aldri så langt som til å bruke de til noe, men de har vært så dekorative at en ting er sikkert, jeg skal ha kryddertagetes i kjøkkenhagen til neste år også!

tagetes-red-gem

Og ja, så er de skikkelige humlemagneter! En genial plante rett og slett 😀
(Under ligger en video, klikk på bildet så spiller den av)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

  1. Jeg er veldig glad i tagets : ) Flotte og frodige sommerblomster! I Her ble alle sommernlomstene kjøpt i år, og vi har til vår skuffelse oppdaget at ingen av disse har vakt insektenes oppmerksomhet. Så her blir det full skjerpings til neste år! Da skal det blir humlemagneter av alle slag : )

    • Det var virkelig humlete her i år! jeg fokuserte jo på sommerblomster humla kunne nyttegjøre seg, og ble belønnet 😀 I tillegg er det jo mange av staudene mine som er populære, og flere blir det 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her